Zlecenie 7700525 - Centrum Usług Środowiskowych - "Razem łatwiej" ...
(zakończone) | Zamówienie 7700525|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-09-18 |
przedmiot zlecenia | Centrum Usług Środowiskowych - "Razem łatwiej" Zamawiającym jest Towarzystwo Przyjaciół Dzieci Oddział Miejski w Wieruszowie (z wany dalej TPD OM) występujący jako partner projektu. Dane adresowe TPD OM: ul. Sportowa 7, 98 – 400 Wieruszów. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej, na przygotowaniu i dostarczeniu do siedziby Zamawiającego w porze obiadowej, gorących posiłków – obiadów, składających się z zupy i drugiego dania dla osób niepełnosprawnych uczestniczących w projekcie pn. Centrum Usług Środowiskowych – „Razem łatwiej”. Warunki realizacji usługi cateringowej: 1) codzienne dostawy w porze obiadowej tj. w godz. 12:00 do 13:30 do siedziby Zamawiającego, 2) świadczenie usługi cateringowej obejmuje dni robocze w okresie od 29 września 2020r. do 31 maja 2023r. 3) zakładana średnia dzienna liczba obiadów wynosi 14 z zastrzeżeniem możliwości zwiększenia lub zmniejszenia ilości obiadów zgodnie z aktualną liczbą osób niepełnosprawnych uczestniczących w projekcie; 4) dzienną liczbę obiadów na dany miesiąc kalendarzowy ustali Zamawiający na 2 dni przed rozpoczęciem miesiąca, którego dostawy będą dotyczyć, przekazując tą informację Wykonawcy zadania. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ustalonej na dany miesiąc ilości obiadów zgodnie z aktualną liczbą osób niepełnosprawnych uczestniczących w projekcie. Ewentualne zmiany ilości obiadów Zamawiający zgłosi Wykonawcy co najmniej z 1-dniowym wyprzedzeniem; 5) posiłki powinny być dostarczone do wskazanej lokalizacji w taki sposób aby nie zostały wychłodzone w trakcie transportu i mogły być podawane jako ciepłe; 6) wszystkie posiłki muszą być zapakowane w jednorazowe, termoizolowane opakowania, których cena powinna być skalkulowana w ofercie; 7) obiad musi spełniać n/w warunki jakościowe, ilościowe i rodzajowe: a) tygodniowy jadłospis powinien być urozmaicony; w skali tygodnia posiłki nie mogą powtarzać się, b) co najmniej 4 razy w tygodniu II danie powinno zawierać mięso (sztuka mięsa lub potrawa zawierająca mięso np. pierogi z mięsem, gulasz, potrawka, podroby lub rybę (filet) wraz z surówką lub gotowanymi warzywami, bigos) c) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych z ograniczoną ilością substancji dodatkowych: konserwujących, zagęszczających, aromatyzowanych, d) w jadłospisie powinny przeważa potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, e) do przygotowywania posiłków zalecane jest stosowanie: tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), dużej ilości warzyw, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, ryżu oraz umiarkowane stosowanie soli; 8) Wykonawca dostosuje posiłki do wymagań uczestników projektu w przypadku występowania wkluczeń lub nietolerancji pokarmowych. Dostawa niestandardowych posiłków odbywać się będzie po uzgodnieniu z Zamawiającym szczegółów dot. rodzaju produktów i sposobu ich przygotowania; 9) Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji; 10) Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek produkowanych posiłków zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. nr 80 poz. 545) 11) Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i na własny koszt, który powinien być wkalkulowany w cenę posiłków Wykonawca zobowiązany jest do złożenia wraz z ofertą przykładowego menu na 2 tygodnie. Wykonawca zobowiązuje się do wskazania osoby nadzorującej do sprawowania bezpośredniego merytorycznego nadzoru nad realizacją przedmiotu umowy, z którą Zamawiający będzie miał stały i skuteczny kontakt poprzez telefon stacjonarny lub komórkowy. Zamawiający zapłaci tylko za faktycznie zamówione i dostarczone posiłki rozliczane, w okresie miesięcznym, na podstawie faktury i specyfikacji posiłków wydanych w każdym dniu Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | łódzkie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | łódzkie |