Zlecenie 7398933 - Catering do żłobka RD (III'2020) Przedmiotem...
(zakończone) | Zamówienie 7398933|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-03-24 |
przedmiot zlecenia | Catering do żłobka RD (III'2020) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej - wyżywienia dla 15 dzieci w wieku 1-3 lata w ramach projektu "Akademia Maluchów", wyżywienie ma obejmować posiłki: śniadanie, drugie śniadanie, obiad (2 dania), podwieczorek. Cel zamówienia Niniejsze zapytanie ofertowe dotyczy dostarczania całodziennego wyżywienia do żłobka dla 15 dzieci w wieku 1-3 lata, w ramach projektu pn. ,,Akademia Maluchów” w Radawczyku Drugim, nr wniosku: RPLU.09.04.00-06-0026/18, Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020 w zakresie Osi Priorytetowych 9-12 RPO WL 2014-2020. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie całodziennego wyżywienia do żłobka w Radawczyku Drugim 36, 21-030 Motycz, dla 15 dzieci, zgodnie z zapisami ustawy o opiece nad dziećmi do lat 3 (Dz. U. Z 2018 r. poz. 603 z późn. zm.) art. 22, Wyżywienie dzieci do lat 3 w żłobku, będzie Zgodne z normami żywienia dla populacji polskiej, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie. 1. Usługa będzie dotyczyć 15 dzieci, uczęszczających do żłobka. 2. Planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy, a rozliczenia dotyczyć będą faktycznie dostarczonych ilości posiłków. 3. Ilość posiłków może się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. 4. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez dyrektora żłobka. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do wspólnie ustalonej godziny, w oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. 5. Wykonawca zobowiązuje się do układania jadłospisu na okres 10 dni, który zostanie zatwierdzony przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka. 6. Jadłospis z opisem poszczególnych składników, uwzględniający alergie dziecięce zgłoszone przez rodziców będzie dostarczany do Zamawiającego do 3 dni przed okresem jego obowiązywania. 7. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę. 8. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. 9. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 10. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci. 11. Posiłki i produkty gotowe muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 3. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 12. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: - jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, - potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu Vegeta/maggi. - z jadłospisu należy wykluczyć: pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową, zupę pieczarkową. Należy wykluczyć posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, mięsa odkostnionego mechanicznie. - w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, posiłki powinny być o gramaturze nie mniejszej niż: 1) śniadanie (wg. jadłospisu ustalonego z Zamawiającym) 2) drugie śniadanie (wg. jadłospisu ustalonego z Zamawiającym) 3) obiad obejmujący min. dwa dania (zupę, drugie danie) + napój (zupa, danie mięsne, kasza, ryż ziemniaki, surówka lub jarzynka) 4) podwieczorek (wg. jadłospisu ustalonego z Zamawiającym) 13. Do obowiązków Zamawiającego realizowanych przez personel własny należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków dzieciom, mycie naczyń, sprzątanie pomieszczeń, w których spożywane będą posiłki, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania. 14. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi restauracyjne |
kody CPV | 55300000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |