Zlecenie 7398933 - Catering do żłobka RD (III'2020) Przedmiotem...

   
Zamówienie 7398933 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-03-24
przedmiot zlecenia
Catering do żłobka RD (III'2020)

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej - wyżywienia dla 15 dzieci w wieku
1-3 lata w ramach projektu "Akademia Maluchów", wyżywienie ma obejmować posiłki: śniadanie, drugie śniadanie, obiad (2 dania), podwieczorek. Cel zamówienia Niniejsze zapytanie ofertowe dotyczy dostarczania całodziennego wyżywienia do żłobka dla 15 dzieci w wieku 1-3 lata, w ramach projektu pn. ,,Akademia Maluchów” w Radawczyku Drugim, nr wniosku: RPLU.09.04.00-06-0026/18, Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020 w zakresie Osi Priorytetowych 9-12 RPO WL 2014-2020. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie całodziennego wyżywienia do żłobka
w Radawczyku Drugim 36, 21-030 Motycz, dla 15 dzieci, zgodnie z zapisami ustawy o opiece nad dziećmi do lat 3 (Dz. U. Z 2018 r. poz. 603 z późn. zm.) art. 22, Wyżywienie dzieci do lat 3 w żłobku, będzie Zgodne z normami żywienia dla populacji polskiej, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie.
1. Usługa będzie dotyczyć 15 dzieci, uczęszczających do żłobka.
2. Planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy, a rozliczenia dotyczyć będą faktycznie dostarczonych ilości posiłków.
3. Ilość posiłków może się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci.
4. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez dyrektora żłobka. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do wspólnie ustalonej godziny, w oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków.
5. Wykonawca zobowiązuje się do układania jadłospisu na okres 10 dni, który zostanie zatwierdzony przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka.
6. Jadłospis z opisem poszczególnych składników, uwzględniający alergie dziecięce zgłoszone przez rodziców będzie dostarczany do Zamawiającego do 3 dni przed okresem jego obowiązywania.
7. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę.
8. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.
9. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
10. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci.
11. Posiłki i produkty gotowe muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 3. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
12. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
- jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu Vegeta/maggi.
- z jadłospisu należy wykluczyć: pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową, zupę pieczarkową. Należy wykluczyć posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, mięsa odkostnionego mechanicznie.
- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, posiłki powinny być o gramaturze nie mniejszej niż:

1) śniadanie (wg. jadłospisu ustalonego z Zamawiającym)
2) drugie śniadanie (wg. jadłospisu ustalonego z Zamawiającym)
3) obiad obejmujący min. dwa dania (zupę, drugie danie) + napój
(zupa, danie mięsne, kasza, ryż ziemniaki, surówka lub jarzynka)
4) podwieczorek (wg. jadłospisu ustalonego z Zamawiającym)

13. Do obowiązków Zamawiającego realizowanych przez personel własny należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków dzieciom, mycie naczyń, sprzątanie pomieszczeń, w których spożywane będą posiłki, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania.
14. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne
kody CPV 55300000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10343075 2024-03-29
godz. 10:00
Podkarpackie Usługa organizacji ogólnopolskiej konferencji inaugurującej działalność BCU w ramach projektu pn. „Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa” - na zasa...
10400762 2024-04-15
godz. 11:00
Małopolskie Wynajem lokalu użytkowego (zaplecze kuchenne) o pow. 35 m2 wraz z zapleczem socjalnym o pow. 22,54 m2 oraz tarasem o pow. 128 m2 mieszczącego się na Wzgórzu Wawelskim w przyziemiu budynk...
10416629 2024-04-17
godz. 09:50
Pomorskie 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa organizacji konferencji Baltic Sea Science Congress 2025 dla Instytutu Oceanologii Polskiej Akademii Nauk (nr postępowania IO/ZP/6/2024).3.Przedmiot z...
10413773 2024-04-22
godz. 12:00
Łódzkie Wydzierżawienie lokalu użytkowego znajdującego się w Budynku Instytutu Stomatologii (A3) przy ul. Pomorskiej 251 w Łodzi, o łącznej powierzchni 166,80 m2, z przeznaczeniem na prowadze...
10393853 2024-04-24
godz. 10:00
Łódzkie Najem lokalu użytkowego o pow. 11,00 m2, najem wydzielonej powierzchni 2,00 m2z przeznaczeniem na działalność handlową, usługową, medyczną nie będącą działalnością konkurencyjn...
10478475 2024-04-26
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Dzierżawa terenu pod krótkookresowe punkty gastronomiczne na terenie LPKiW w Bydgoszczy
10472631 2024-04-29
godz. 15:00
Lubelskie Zorganizowanie wypoczynku letniego z programem profilaktycznym w turystycznej miejscowości położonej w górach dla 16 dzieci w wieku od 9 do 15 lat Zadaniem wykonawcy będzie zapewnienie ...
10478223 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia dla 50 osób w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym w terminie od 06.06.2024 do 11.06.2024 r. w Giżycku, województwo warmińsko-m...
10476832 2024-05-02
godz. 12:00
Lubelskie Usługa kompleksowej organizacji trzech konferencji dla Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Lublinie w ramach projektu pn. „Efektywna Polityka Społeczna w województwie lubelskim...
10472444 2024-05-06
godz. 10:00
Małopolskie Najem budynku socjalno - rekreacyjnego, przeznaczonego do prowadzenia działalności gastronomicznej na okres 5 lat.