Zlecenie 8138937 - Aktywne włączenie mieszkańców Hubieszowa w oparciu o...
(zakończone) | Zamówienie 8138937|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-05-17 |
przedmiot zlecenia | Aktywne włączenie mieszkańców Hubieszowa w oparciu o ekonomię społeczną Przedmiotem zamówienia jest Usługa przygotowania i dost arczania posiłków dla uczestników projektu „Aktywne włączenie społeczne mieszkańców Hrubieszowa w oparciu o ekonomię społeczną" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2016 – 2020, Osi Priorytetowej 11 Włączenie społeczne, Działania 11.1 Aktywne Włączenie. 1) Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu posiłku składającego się z dwóch dań tj. zupy min. 300 ml, drugiego dania gramatura ok. min. 450 g tj. drugie danie składające się z mięsa, ryby 120 - 150g/surówka, sałatka, gotowane warzywa 120 - 150g, / ryż, kasza, frytki, ziemniaki 150g-200g/ lub danie bezmięsne np. pierogi, makaron, placki, łazanki itp. o gramaturze min. 350 g, danie półmięsne np. gołąbki, bigos o min. gramaturze 350 g. oraz soku/kompotu min. 200 ml. 2) Posiłki powinny być przygotowane według aktualnych norm żywieniowych oraz zgodnie z zasadami żywienia zbiorowego. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami zdrowego żywienia oraz zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz przepisach wykonawczych do ustawy. 3) Posiłki pod względem technologii wykonania i jakości muszą spełniać normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 4) Do przygotowania posiłków Wykonawca będzie używał produktów wysokiej jakości i świeżych, posiadających aktualne terminy ważności do spożycia, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi. 5) Posiłek musi być bezwzględnie świeży i przygotowany w dniu dostarczenia. 6) Posiłek powinien być urozmaicony (te samy potraw nie będą się powtarzać częściej niż co 10 dni). 7) Posiłki muszą być dostarczone w jednorazowych pojemnikach przystosowanych do żywności. 8) Jadłospis na kolejne 5 dni przekazywany będzie każdorazowo Zmawiającemu do końca tygodnia poprzedzającego okres, na który jest sporządzony. 9) Usługa odbywać się będzie na terenie miasta Hrubieszów w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 10) Usługa odbywać się będzie w dni robocze w godzinach podanych przez Zamawiającego zgodnie z ustalonym przez Zamawiającego harmonogramem dostawy. 11) Wykonawca dostarczy posiłki własnym transportem do miejsca wskazanego przez Zamawiającego – posiłek do godziny – 14.00 12) Samochód, którym dostarczane będą posiłki spełniał będzie wymagania sanitarno – techniczne do przewozu żywności. 13) Wykonawca zobowiązany jest do odbioru odpadków pokonsumpcyjnych i ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami. 14) Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialności prawnej i materialnej wobec organów kontroli (inspekcji sanitarno – epidemiologicznej i innych organów kontroli) w zakresie wykonywanej usługi, w tym. min. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków w zakresie wymagań higieniczno – sanitarnych. 15) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli świadczenia usługi w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego w tym m.in. pod względem wagowym i podtrzymywania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków. 16) Termin wykonywania usługi : maj/czerwiec 2021 – czerwiec 2023 17) Ilość uczestników – 10 osób. 18) Ilość posiłków dziennie – 10, szacowana łączna ilość posiłków - 24miesiące x 20 dni miesięcznie x 10 uczestników – 4800 posiłków Podana ilość jest szacunkowa i będzie zależała od faktycznego zapotrzebowania. 19) Zamawiający w dniu usługi do godz. 9.00 poda informację Wykonawcy nt. liczby posiłków w danym dniu. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |