Zlecenie 8085416 - „Aktywizacja społeczno-zawodowa mieszkańców Powiatu...
(zakończone) | Zamówienie 8085416|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-04-19 |
przedmiot zlecenia | „Aktywizacja społeczno-zawodowa mieszkańców Powiatu Kartuskiego dotkniętych i zagrożonych ubóstwem i wykluczeniem społecznym - Edy cja II” Na zorganizowanie kursu cukiernictwa z uzyskaniem kompetencji KOD PCV 80530000-8przygotowanie egzaminu oraz przygotowanie certyfikatów z kursu dla wszystkich uczestników w ramach projektu „Aktywizacja społeczno-zawodowa mieszkańców Powiatu Kartuskiego dotkniętych i zagrożonych ubóstwem i wykluczeniem społecznym – edycja II” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020 Oś Priorytetowa 6 Integracja, Działanie 6.1. Aktywna Integracja, Poddziałanie 6.1.1 Aktywizacja społeczno- zawodowa – mechanizm ZIT. I. Zamawiający Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kartuzach ul. Hallera 1, 83-300 Kartuzy NIP: 589-13-14-368, II. Tryb udzielenia zamówienia publicznego: Zamówienie realizowane jest zgodnie z zasadą konkurencyjności określoną w Wytycznych dotyczących udzielania zamówień w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020, stanowiącego załącznik nr 9 do Zasad wdrażania RPO WP na lata 2014-2020. III. Przedmiot zamówienia: 1. Kurs prowadzony ma być dla 5 osób (+-1 osoba). Realizacja kursu ma się odbyć w kwietniu/maju 2021 roku. Kurs ma obejmować 40 godzin szkolenia teoretycznego i praktycznego przypadających na grupę (teorię łączymy z praktyką). 2. Uczestnicy poznają zasady dekorowania tortów i ciast, poprzez: • wypiek biszkoptów • przygotowanie kremów • przygotowanie tortu pod masę cukrową • przygotowanie masy cukrowej • barwienie masy cukrowej • powlekanie • tworzenie dekoracji Uczestnicy poznają zasady: ●temperowania czekolady, • tworzenia dekoracji z czekolady, • produkcji pralin i czekoladek tworzenia dekoracji żelowych i czekoladowych. 3. Oferent będzie zobowiązany do dostarczenia surowców potrzebnych do przeprowadzenia kursu oraz sprzętu cukierniczego. 4. Każdy uczestnik szkolenia powinien mieć zapewnione na własność materiały szkoleniowe w postaci skryptu, który może być drukowany, kopiowany przez wykonawcę, nie może jednak naruszać obowiązującej ustawy o prawie autorskim. 5. Kurs będzie się odbywać się w Kartuzach w miejscu zagwarantowanym przez Oferenta. 6. Oferent zapewnia koszt egzaminu i certyfikatu oraz catering dla uczestników projektu (przerwa kawowa oraz obiad jednodaniowy podczas w ilości osób i dni kursu dla każdego z uczestników). 7. Oferent musi mieć do dyspozycji pracownię gastronomiczną ze sprzętem niezbędnym do realizacji zadania. 8. Harmonogram przeprowadzania kursu będzie uzgadniany z zamawiającym i może odbywać się od poniedziałku do soboty. 9. Oferent zobowiązany jest do przygotowania certyfikatów z każdego kursu dla wszystkich uczestników. 10. Poprzez przeprowadzenia kursu cukiernictwa Zamawiający (GOPS) rozumie usługę obejmującą podwyższenie kompetencji do wykonywania zawodu cukiernika/pomocy cukiernika, wykształcenie umiejętności sporządzania potraw i sposobów ich podawaniaposługiwanie się normami obowiązującymi w gospodarce żywnościowej właściwe wykorzystanie receptur gastronomicznych. 11. W trakcie szkolenia poruszane będą tematy dotyczące: - Racjonalne żywienie, informacje o wartościach odżywczych produktów spożywczych, - Składniki pokarmowe występujące w pożywieniu, - Podział produktów spożywczych na grupy i ich charakterystyka, - Zatrucia pokarmowe i ich profilaktyka, przepisy sanitarno- epidemiologiczne, - Przepisy BHP, p.poż i HACCP w gastronomi. 12. Kurs gastronomiczny w formie zajęć praktycznych odbywać się musi na terenie Kartuz od poniedziałku do soboty (max 7 godzin dziennie). 13. Oferent zapewnia salę szkoleniową do zajęć teoretycznych i praktycznych. Sala do zajęć praktycznych powinna być wyposażona w sprzęt gastronomiczny w odpowiedniej liczbie, aby każdy z uczestników miał możliwość praktycznej nauki oraz powinien spełniać wymagania sanitarno-epidemiologiczne. IV. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Do zadań Wykonawcy będzie należało w szczególności: • przygotowanie propozycji harmonogramu zajęć, zawierającego tematy poruszane w ramach kursu dostosowanych do potrzeb uczestników projektu (przekazanie go zamawiającemu przed rozpoczęciem kursu), • prowadzenie list obecności uczestników, dziennika zajęć, kopii certyfikatów przekazanych uczestnikom, listę potwierdzającą przeprowadzenie egzaminu wraz z podpisem komisji egzaminacyjnej oraz wykładowcy i przekazanie ich Zamawiającemu, a także zdjęć na nośniku CD, • stała i bieżąca współpraca Koordynatorem Klubu Integracji Społecznej w Kartuzach w zakresie dotyczącym przedmiotu umowy, ustalania informacji i spełnienia warunków niezbędnychdo sprawnego przeprowadzenia spotkań, • przygotowywanie i przekazanie po uprzedniej akceptacji przez Zamawiającego każdemu uczestnikowi zajęć kompletu materiałów szkoleniowych (w ilości odpowiadającej liczebności uczestników) spójnych tematycznie z tematyką zajęć oraz zapewnienie pomocy dydaktycznych niezbędnych do realizacji zajęć, • informowanie Zamawiającego o każdorazowej nieobecności uczestników na spotkaniach oraz o wszelkich sytuacjach mających wpływ na prowadzenie spotkań zgodnie z umową lub uniemożliwiających wykonanie umowy, • Wykonawca w ramach przeprowadzonego kursu zapewni otrzymanie certyfikatu w języku polskim potwierdzającego uzyskanie kompetencji do wykonywania pracywystawiony przez instytucję certyfikującą posiadającą uprawnienia do certyfikowania, • Wykonawca zobowiązany jest do złożenia dokumentu, w którym zawarta jest informacja o podstawie prawnej lub innym uregulowaniu, który stanowi podstawę dla instytucji do przeprowadzenia procedury certyfikowania wraz z uzasadnieniem o potwierdzeniu rozpoznawalności dokumentu/certyfikatu w danym sektorze lub branży, w którym dany certyfikat został wydany. III. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA Termin wykonania przedmiotu zamówienia: kwiecień/maj 2021r. IV. FORMA ZATRUDNIENIA Umowa zlecenie/współpracy (faktura). Umowa zostanie zawarta z Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Kartuzach. V. OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY I WYMAGANIA WOBEC OFERENTA • Wykształcenie kierunkowe. • Doświadczenie w realizacji kursów cukiernictwa (prowadzenie warsztatów, szkoleń w podanej tematyce skierowanych do podobnej grupy docelowej). • Oferent powinien stworzyć ofertę na formularzu załączonym do niniejszego zapytania. Oferta musi zawierać: - formularz oferty - CV wykładowcy - załączniki - dokładny opis doświadczenia zawodowego osoby prowadzącej kurs - dokładny adres i opis miejsca w którym będzie odbywać się kurs - program kursu - wzór certyfikatu. W przypadku składania oferty przez podmiot gospodarczy, do dokumentów potwierdzających spełnienie kryteriów konieczne jest załączenie oświadczenia o dysponowaniu osobą wskazaną w ofercie do wykonania zamówienia. • Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. • Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia części lub całości zamówienia podwykonawcom. VI. MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT 1. Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem: poczty lub dostarczona osobiście na adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Hallera 1 83-300 Kartuzy do dnia 27.04.2021r. w godzinach pracy Urzędu Miejskiego. 2. Ocena ofert zostanie dokonana w ciągu 7 dni od daty złożenia ofert a wyniki i wybór najkorzystniejszej oferty zostanie zamieszczony na stronie www. bazakonkurencyjnosci.gov.pl. Wybrany wykonawca zostanie poinformowany e-mailowo lub telefonicznie. 3. Oferty złożone po terminie lub nie spełniające wymogów formalnych nie będą rozpatrywane. 4. Oferent może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją ofertę. 5. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. 6. Oferty złożone przez podmioty lub osoby powiązane kapitałowo lub osobowo z Zamawiającym nie będą rozpatrywane (zgodnie z wytycznymi dotyczącymi udzielania zamówień publicznych w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020). VII. OCENA OFERT Zamawiający dokona oceny ważnych ofert na podstawie następujących kryteriów: a) Cena: 80% b) Doświadczenie - 20% Sposób wyliczenia punktacji: 1) Kryterium cenowe – max. 80 pkt Punkty za cenę będą obliczane wg następującego wzoru: najniższa cena oferty brutto Liczba punktów = -------------------------------------------------- x 100 x 80% cena badanej oferty brutto 2) Kryterium doświadczenia – max. 20 pkt Punkty za doświadczenie będą obliczane wg następującego wzoru: od 1 do 5 kursów: 5 pkt, od 6 do 10 kursów: 10 pkt, od 11 i więcej kursów: 20 pkt. 1. Cenę za przedmiot zamówienia oraz doświadczenie zawodowe Wykonawca przedstawia w „formularzu oferty” stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszego zapytania. Wszystkie ceny jednostkowe i wartości należy podać z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Cena oferty musi być podana w PLN cyfrowo i słownie. 2. Wykonawca może zaproponować tylko jedną cenę i nie może jej zmienić po złożeniu oferty. 3. Negocjacje ceny nie będą prowadzone. 4. Po dokonaniu oceny Zamawiający zwróci się do wykonawcy, którego oferta jest najkorzystniejsza ze zleceniem realizacji zamówienia. 5. Wynagrodzenie będzie płatne po wykonaniu przedmiotu umowy, najpóźniej do 14 dni licząc od dnia zakończenia umowy. Warunkiem wypłaty wynagrodzenia jest złożenie przez Wykonawcę rachunku/faktury wraz z kompletem dokumentów, zatwierdzonych uprzednio przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kartuzach. |
branża | Edukacja, szkolenia |
podbranża | szkolenia zawodowe |
kody CPV | 80530000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |