Zlecenie 7929810 - „Aktywizacja społeczno-zawodowa mieszkańców Powiatu...
(zakończone) | Zamówienie 7929810|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-01-21 |
przedmiot zlecenia | „Aktywizacja społeczno-zawodowa mieszkańców Powiatu Kartuskiego dotkniętych i zagrożonych ubóstwem i wykluczeniem społecznym - Edy cja II” Przedmiotem niniejszego zamówienia jest wykonanie usługi w zakresie zorganizowania kursu cukiernictwa z uzyskaniem kompetencji – przygotowanie egzaminu w postaci testu składającego się z 20 pytań po kursie oraz przygotowanie certyfikatów z kursu dla 1 Uczestnika projektu „Aktywizacja społeczno – zawodowa mieszkańców Powiatu Kartuskiego dotkniętych i zagrożonych ubóstwem i wykluczeniem społecznym – edycja II”. Czas trwania kursu: min. 40 godzin szkolenia teoretycznego i praktycznego (teorię łączymy z praktyką). Minimalny zakres szkolenia/kursu: • wypiek biszkoptów; • przygotowanie kremów; • przygotowanie tortu pod masę cukrową; • przygotowanie masy cukrowej; • barwienie masy cukrowej; • powlekanie; • tworzenie dekoracji. Uczestnicy poznają zasady: • temperowania czekolady; • tworzenia dekoracji z czekolady; • produkcji pralin i czekoladek; • tworzenia dekoracji żelowych i czekoladowych. 1. W trakcie szkolenia poruszane będą tematy dotyczące: a) Racjonalne żywienie, informacje o wartościach odżywczych produktów spożywczych. b) Składniki pokarmowe występujące w pożywieniu. c) Podział produktów spożywczych na grupy i ich charakterystyka. d) Zatrucia pokarmowe i ich profilaktyka, przepisy sanitarno- epidemiologiczne. e) Przepisy BHP, p.poż i HACCP w gastronomi. 2. Zamawiający podał minimalny zakres programowy wskazując tym samym na zagadnienia, które muszą zostać podjęte podczas szkolenia. Wykonawca może przedstawić autorski program szkolenia, zawierający niezbędne minimum, rozszerzając dowolnie zakres poszczególnych zagadnień oraz dodając własne moduły tematyczne. 3. Poprzez przeprowadzenia kursu cukiernictwa Zamawiający (Fundacja Edukacji i Działań Społecznych) rozumie usługę obejmującą podwyższenie kompetencji do wykonywania zawodu cukiernika/pomocy cukiernika, wykształcenie umiejętności sporządzania potraw i sposobów ich podawania posługiwanie się normami obowiązującymi w gospodarce żywnościowej właściwe wykorzystanie receptur gastronomicznych. 4. Kurs gastronomiczny w formie zajęć praktycznych odbywać się musi na terenie Kartuz od poniedziałku do piątku przez proponowane np.: 5 dni 8 godzin dziennie. 5. Oferent zapewnia salę szkoleniową do zajęć teoretycznych i praktycznych. Sala do zajęć praktycznych powinna być wyposażona w sprzęt gastronomiczny w odpowiedniej liczbie, aby każdy z uczestników miał możliwość praktycznej nauki oraz powinien spełniać wymagania sanitarno-epidemiologiczne. Walidacja/certyfikacja: 1. Wykonawca zorganizuje egzaminy końcowe dla realizowanego szkolenia i powiadomi Zamawiającego o ich terminie. 2. Po ukończonym szkoleniu uczestnik otrzyma: a) zaświadczenie/a ukończenia kursu zgodnie z wzorem z rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 lutego 2014r. (Dz. U. z 2014r. poz. 622 w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych, wraz z suplementem obejmującym: okres trwania szkolenia, tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych oraz numer z rejestru zaświadczenia, do którego jest dodatkiem, wraz z podpisem osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową. b) Certyfikat z opisem efektów kształcenia Miejsce realizacji kursu zapewnia Wykonawca na terenie Kartuz, jeśli w innym miejscu Wykonawca zapewnia i pokrywa koszty transportu Uczestników na szkolenie. Wykonawca zobowiązany jest do: a) opracowania programu i harmonogramu kursu; b) prowadzenia zajęć wyłącznie w formie stacjonarnej; c) pokrycia kosztów ubezpieczenia Uczestnika od następstw nieszczęśliwych wypadków od dnia rozpoczęcia kursu do dnia zakończenia kursu (koszty ubezpieczenia powinny być doliczone do ceny kursu i wliczone w cenę oferty); d) przedłożenia Zamawiającemu programu i harmonogramu kursu w terminie 5 dni roboczych przed rozpoczęciem kursu po wcześniejszym ustaleniu w/w informacji z Uczestnikami kursu; e) program szkolenia powinien być zgodny z § 71 ust.3 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 maja 2014 r. w sprawie w sprawie szczegółowych warunków realizacji oraz trybu i sposobów prowadzenia usług rynku pracy (Dz. U. z 2014 r., poz. 667), zawierający: • nazwę szkolenia; • czas trwania i sposób organizacji szkolenia; • wymagania wstępne dla uczestników szkolenia; • cele szkolenia ujęte w kategoriach efektów uczenia się z uwzględnieniem wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych; • plan nauczania określający tematy zajęć edukacyjnych oraz ich wymiar z uwzględnieniem, w miarę potrzeby, części teoretycznej i części praktycznej; • opis treści – kluczowe punkty szkolenia w zakresie poszczególnych zajęć edukacyjnych; • wykaz literatury oraz niezbędnych środków i materiałów dydaktycznych; • przewidziane sprawdziany i egzaminy; oraz sporządzony zgodnie ze standardami kwalifikacji zawodowych i modułowych programów szkoleń zawodowych, dostępnych w bazach danych prowadzonych przez ministra (www.kwalifikacje.praca.gov.pl). f) zapewnienia materiałów szkoleniowych (koszty materiałów szkoleniowych powinny być doliczone do ceny kursu i wliczone w cenę oferty) - o ile dotyczy; g) zapewnienia niezbędnego podstawowego sprzętu/wyposażenia umożliwiającego realizację poszczególnych części kursu. h) wydania Uczestnikom stosownych zaświadczeń o ukończeniu kursu. i) ustalenia terminu i pokrycia kosztów egzaminu zewnętrznego. Wszystkie zajęcia muszą być przeprowadzone przez wykładowców/instruktorów. Nie dopuszcza się prowadzenia zajęć drogą elektroniczną, metodą e-learningu ani za pomocą innych środków porozumiewania się na odległość. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić wykładowców/instruktorów o odpowiednich kwalifikacjach i doświadczeniu niezbędnym do prawidłowej realizacji kursu objętego przedmiotem zamówienia zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. |
branża | Edukacja, szkolenia |
podbranża | szkolenia zawodowe |
kody CPV | 80000000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |