Zlecenie 8285623 - 2. Przedmiot zamówienia 2.1. Przedmiotem zamówienia jest...

   
Zamówienie 8285623 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-07-22
przedmiot zlecenia
2. Przedmiot zamówienia 2.1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków we
dług potrzeb Zamawiającego obejmujących: śniadanie, obiad (I i II danie) i podwieczorek dla dzieci od 1 roku do 3 roku życia (w uzasadnionych przypadkach – do 4 roku), przebywających w klubie dziecięcym na ul. Sądowej 8 w Bolesławcu, w związku z realizacją przez Thames Sp. z o.o. projektu „Powrót do aktywności zawodowej osób sprawujących opiekę nad dziećmi w wieku do lat 3 poprzez utworzenie nowych miejsc opieki w formie klubu dziecięcego w gminie Nowogrodziec oraz gminie Bolesławiec”. 2.2. Maksymalna liczba dzieci w klubie dziecięcym to 15 dzieci w klubie dziecięcym w Bolesławcu. W związku z tym maksymalna liczba zestawów to 6 915. Liczba ta może ulec zmianie, gdyż liczba wydawanych posiłków będzie uzależniona od frekwencji dzieci w klubie dziecięcym oraz deklaracji rodziców. 2.3. Posiłki będą dostarczane w okresie od sierpnia 2021 r. do końca listopada 2021 r. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany okresu realizacji przedmiotu zamówienia (na termin późniejszy/dłuższy). 2.4. O liczbie wydawanych śniadań na dany dzień Wykonawca usługi będzie informowany do godz. 13:00 dnia poprzedzającego dzień wydawania śniadań. O liczbie wydawanych obiadów, podwieczorków na dany dzień Wykonawca usługi będzie informowany do godz. 9:00 danego dnia. Wykonawca usługi będzie dostarczał ilość posiłków na podstawie uzyskanych informacji. 2.5. Wykonawca usługi zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków w dni, w które prowadzona jest opieka nad dziećmi w klubie dziecięcym na ul. Sądowej 8 w Bolesławcu, tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych i dni ustawowo wolnych od pracy. 2.6. Wykonawca usługi podejmuje się dostarczać posiłki do godz. 8:00 – śniadanie, do godz. 11:00 – dwudaniowy obiad, podwieczorek. 2.7. Jadłospis zawierający informacje na temat wartości kalorycznej posiłków, układany będzie przez Wykonawcę usługi minimum na 5 dni z góry i zatwierdzany przez osobę z uprawnieniami dietetyka ze strony Wykonawcy usługi. Wykonawca usługi ma obowiązek dostarczyć Zamawiającemu jadłospis na 3 dni przed dniem jego obowiązywania. Zamawiający ma prawo do dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę usługi. Posiłki muszą być różnorodne a ich przygotowanie odbywa się w warunkach zgodnych ze standardami HACCP. 2.8. Posiłki dostarczane przez Wykonawcę usługi muszą być przygotowywane z produktów najwyższej jakości, w konsystencji dostosowanej do wieku dzieci od ukończonego 1 roku do 3 roku życia (w uzasadnionych przypadkach do 4 roku życia). Dostarczane posiłki muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności: · ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn.: Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 ze zm.), · rozporządzenia Ministra Zdrowia z 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154), · ustawy z 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2018 r. poz. 2164 ze zm.), · rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności, · Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, · Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG. 2.9. Środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego muszą spełniać odpowiednie wymagania dla danej grupy wiekowej, wynikające z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej. 2.10. Wykonawca usługi zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych dostosowanych do indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (dotyczy diet dla dzieci z alergiami, z zaleceniami diety bezglutenowej, bezmlecznej itp.). 2.11. Dzienny jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne oraz jarskie, półjarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta. Posiłki winny być wykonywane z naturalnych produktów z gwarancją świeżości artykułów i produktów, bez używania produktów typu instant czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy itp.). Mięso nie może być MMO (mięso odkostnione mechanicznie). 2.12. Wykonawca usługi jest zobowiązany do dostarczania posiłków we własnym zakresie. Posiłki powinny być dostarczane w specjalistycznych termosach do przewożenia posiłków i opakowaniach dających gwarancję utrzymania właściwej temperatury. 2.13. Porcjowanie i wydawanie posiłków dzieciom w klubie dziecięcym należeć będzie do obowiązków personelu własnego Zamawiającego. 2.14. Wykonawca usługi ma obowiązek zabierać odpady, brudne termosy, opakowania a w przypadku naczyń wielorazowego użytku – następnie myć je i wyparzać. 2.15. Wykonawca usługi zobowiązuje się do: • używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych, • dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników, • dbania o aktualność badań sanitarno-epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków, • zapewnienia transportu cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. 2.16. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw. 2.17. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: • zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C); • II danie - temperatura 65°C (+/-3°C) • dla potraw na zimno (surówki, sałatki, wędliny, zimne sosy, chłodniki, napoje zimne, desery zimne itp.) 4ºC. 2.18. Transport gotowych potraw do miejsca przeznaczenia znajdującego się poza budynkiem, w którym zostały one przygotowane, powinien odbywać się w warunkach gwarantujących pełne bezpieczeństwo tych potraw. Chodzi tu zarówno o zabezpieczenie przed zagrożeniami biologicznymi, jak również fizycznymi i chemicznymi. 2.19. Środki transportu, którymi przewożone są posiłki, muszą być do tego celu przystosowane oraz muszą posiadać dokumenty warunkujące to dopuszczenie.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne, żywienie zbiorowe
kody CPV 55300000, 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Dolnośląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10339228 2024-03-28
godz. 09:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Centrum Innowacji PW ,2. Miejsce świadczenia usługi: ul. Rektorska 4, 00-614 Warszawa Sygn.: CINN-ZP02/202...
10319418 2024-03-29
godz. 09:00
Śląskie Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania posiłków na rzecz pacjentów Szpitala Kolejowego w Wil...
10343075 2024-03-29
godz. 10:00
Podkarpackie Usługa organizacji ogólnopolskiej konferencji inaugurującej działalność BCU w ramach projektu pn. „Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa” - na zasa...
10339231 2024-04-02
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług hotelarskich, konferencyjnych i gastronomicznych na potrzeby Sądu Okręgowego w Warszawie (pakiet konferencyjny). Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotel...
10366859 2024-04-02
godz. 23:59
Wielkopolskie Przedmiotem zamówienia są usługi związane z dostarczeniem cateringu dla wydarzenia POPO_CAMP – edycja 1: 1. Przerwa kawowa ciągła dla 72 osób w dniach: 05.04 oraz 13.04.2024 r. a) D...
10370634 2024-04-03
godz. 13:00
Mazowieckie Organizacja Seminarium wyjazdowego Kolegium Gospodarki Światowej w dniach 30.06.- 2.07.2024 r. 1. Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarsko-gastronomiczne oraz usługi dodatkowe w ram...
10365593 2024-04-04
godz. 10:00
Małopolskie Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Okulistycznego w Krakowie, z uwzględnieniem diet i kaloryczności posiłków Zgodnie z SWZ ZP-...
10366671 2024-04-05
godz. 11:00
Małopolskie Kompleksowa usługa cateringowa świadczona sukcesywnie dla Krakowskiej Szkoły Biznesu Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie - 2 części. Część 1: Część nr 1Sukcesywna i kompleksowa...
10365945 2024-04-10
godz. 09:00
Pomorskie Najem części nieruchomości w lokalizacji Centrum Medyczne Smoluchowskiego, 80-214 Gdańsk, ul. Smoluchowskiego 18: 1. pomieszczeń w Budynku C (Oddział II - II Kondygnacja Budynku C) o ...
10341946 2024-04-10
godz. 10:00
Warmińsko-Mazurskie Kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowania i dostarczania posiłków na potrzeby ZOZ w Reszlu Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowyw...