Przetarg 12187807 - 1. Przedmiotem zamówienia są:Sukcesywne dostawy chleba do...
| Analizuj | Zamówienie 12187807 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-01 |
| przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia są:Sukcesywne dostawy chleba do Zakładu Karnego w Jastrzębiu-ZdrojuChleb CPV 15811100-71. Chleb zwykły (pszenno-żytni, krojony, w folii)Waga 1 szt. – 350g - 50000 k g2. Chleb pszenny (krojony, w folii) Waga 1 szt. – 350g - 7 250 kg3 Chleb żytni razowy (krojony, w folii) Waga 1 szt. – 350g - 1 250 kgSZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA STANOWI ZAŁĄCZNIK NR 1 DO SWZ1. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności dospożycia lub daty minimalnej trwałości. Termin przydatności do spożycia licząc od daty dostawy musi wynosić co najmniej 3dni.2. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania wymienionew obowiązujących krajowych i unijnych przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością, a w szczególności:a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2020 poz. 2021 z późn. zm.);b) Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych(Dz. U. z 2019 poz. 2178 z późn. zm.);c) Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiającego ogólnezasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności orazustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. UE Polskiewydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463 z późn. zm.);d) Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higienyśrodków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54;Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 – 337, z późn. zm.);e) Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawiemateriałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz.Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 – 17, z późn. zm.);f) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz.U. z 2007 r. nr 112, poz. 774)./jeżeli dotyczy/3. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego(44-268 Jastrzębie-Zdrój, ul. C.K. Norwida 23) własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniaćobowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia wcałym okresie obowiązywania umowy ponosi Wykonawca.4. Dostawy realizowane od poniedziałku do soboty w godzinach 800-1000 w terminachi ilościach uzgodnionych z przedstawicielami Zamawiającego. Każde zamówienie złożone będzieza pośrednictwem telefonu, fax-u bądź e-mail najpóźniej do godziny 14°° w dzień poprzedzający dostawę. Zamawiającyzastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Wykonawcy możebyć ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwaniana wjazdna jej teren.5. Ilość przedmiotu zamówienia jest ilością maksymalną, jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu wzależności od potrzeb Zamawiającego, przy czym proporcjonalnemu zmniejszeniu ulega również cena całkowita wynikającaz przeprowadzonego postępowania przetargowego.6. Zamawiający, w okresie obowiązywania umowy, zobowiązuje się do odbioru od Wykonawcy dostaw asortymentuobejmujących 70% (siedemdziesiąt procent) ilości przedmiotu zamówienia wskazanego przez Zamawiającego.Zamawiający będzie żądał przy każdej dostawie wystawionego Handlowego Dokumentu Identyfikacyjnego.7. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań:a) Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musizawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę rodzajową produktu, wykaz składników masę netto, nazwę producenta, adres informację o cieście data minimalnej trwałości procentową zawartość składników oznaczenie partii produkcyjnej, jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości dane identyfikacyjne podmiot, który produkuje, wprowadza do obrotu lub paczkuje pieczywo warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem.b) Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przedużyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystościi zapachu.8. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczychbędących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczychoraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przezZamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanychz nich potraw jak również kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. DKw.2232.15.2025.Chleb |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15811100 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |