Przetarg 8092897 - 1. Przedmiotem zamówienia są Sukcesywne dostawy mięsa...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8092897
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-04-22 |
przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia są Sukcesywne dostawy mięsa wieprzowego i wołowego do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportuLp. ASORTYMENT Jm. ILOŚĆ1. Flaki wołowe -gotowane,krojone,pakowane próżniowo,opak min 1.50kg-max 3 kg kg 202. Wołowina b/k rostbef-mięso jędrne,soczyste,niewielka zawartość tłuszczu, świeża ,pakowana hermetycznie,opak max 4 kg kg 203 Kości wołowe -świeże,pakowane hermetycznie,opak max 5 kg kg 2004 Wołowina ext b/k -świeża, mięso jędrne,soczyste,z niewielką ilością tłuszczu i błon-pakowana hermetycznie,opak mac 4 kg kg 11005 Karkówka wieprzowa b/k- świeża,mięso pakowane hermetycznie opak max 4 kg kg 10006 Kości wieprzowe schabowe świeże,pakowane hermetycznie opak max 5 kg kg 7007 Polędwica wieprzowa -świeża,mięso pakowane herrmetycznie,opak max 3 kg kg 3308 Schab wieprzowy b/k - świeży,pakowany hermetycznie,opak max 4 kg kg 4509 Szynka wieprzowa b/k i skóry - świeża,pakowana hermetycznie,opak max 5 kg kg 30010 Żeberka wieprzowe - paski świeże,pakowane hermetycznie,opak max 4 kg kg 30011 Słonina - swieża,bez skóry kg 202. dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w polskich normach przenoszących normy europejskie oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia, a wykonawca powinien posiadać atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają wskazanym normom. wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia o treści wskazanej w pkt. 8 oferty, a zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających powyższe okoliczności i jakość produktów przy danej dostawie 3. wymagania organoleptyczne1. powierzchnia - gładka, nie zakrwawiona, nie postrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, głębszych nacięć; powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni2. czystość - mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń3. barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, charakterystyczna dla danego rodzaju mięsa, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy4. barwa tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym5. konsystencja jędrna i elastyczna6. zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy4. przeznaczenie konsumenckie - dla wszystkich grup konsumenckich, a szczególnie dla sportowców, do spożycia po obróbce termicznej5. pakowanie i znakowanie pojemnikówa. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym i zamkniętym pojemniku, wykonanym z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.b. do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca, co najmniej następujące dane:- nazwę produktu,- termin przydatności do spożycia,- nazwę dostawcy – producenta, adres,- warunki przechowywania,- oznaczenie partii produkcyjnej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawemc. oznakowanie pojemników winno być zgodne z dokumentami dostawy. 02/2021 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15100000, 15110000, 15111000, 15111100, 15113000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |