Zlecenie 8291094 - 1. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i...

   
Zamówienie 8291094 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-07-26
przedmiot zlecenia
1. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia „Pracownik biurowy z obsługą klienta”- 120 godzin dydakt
ycznych (120*45 minut) dla 12 Uczestników (- czek) projektu: Program szkolenia: - obsługa urządzeń biurowych; - obsługa klienta; - zasady pracy pracownika biurowego; - postępowanie z trudnym klientem; - organizacja pracy własnej; - ochrona danych osobowych – akty prawne, dokumentacja biurowa; - obieg pism; - zasady redagowania pism; 2. Zamówienie będzie musiało spełniać następujące wymagania: zostanie zrealizowane w okresie od 16.08.2021 r. do 31.10.2021 r. (szczegółowy harmonogram do uzgodnienia między Stronami); Zamawiający zastrzega możliwość przesunięcia terminu realizacji zamówienia na skutek wystąpienia okoliczności niezależnych i niezawinionych przez Zamawiającego; zostanie przeprowadzone dla 12 Uczestników(-czek) projektu; Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ostatecznej ilości Uczestników(-czek) szkolenia na skutek wystąpienia okoliczności niezależnych i niezawinionych przez Zamawiającego o nie więcej i nie mniej niż 2 osoby; szkolenie zawodowe organizowane będzie w następującym trybie: od poniedziałku do niedzieli, w godzinach pomiędzy 8.00 a 19.00 (dokładne godziny do uzgodnienia pomiędzy stronami); wymiar godzinowy szkolenia: zakłada się, że spotkania będą trwały 7-8 godzin dydaktycznych dziennie z możliwością dostosowania do potrzeb Uczestników (-czek) projektu, w trakcie szkolenia powinna być zaplanowana co najmniej 15 minutowa przerwa obiadowa. 3. Uczestnikami (-czkami) projektu pn. „Aktywni na rynku pracy!” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020 w zakresie Osi Priorytetowej: 11 Włączenie społeczne Działanie 11.1. Aktywne włączenie są osoby zamieszkujące obszary rewitalizacji w gminach: Lublin, Bełżyce, Bychawa, Głusk, Jabłonna, Jastków, Konopnica, Niedrzwica Duża, Niemce, Strzyżewice, Wólka, Łęczna, Milejów, Świdnik, Piaski, Mełgiew. 4. Szkolenie będzie realizowane w formie stacjonarnej w województwie lubelskim na terenie miasta Lublin. 5. Szkolenie będzie odbywać się w pomieszczeniach pozbawionych barier architektonicznych, przy wykorzystaniu technik i metod nauczania, dostosowanych do potrzeb osób z niepełnosprawnością oraz przy wykorzystaniu odpowiedniego sprzętu. 6. Wykonawca zapewni usługę wyżywienia dla każdego Uczestnika szkolenia podczas każdego dnia szkoleniowego, która polegać będzie na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu posiłków (rozłożenie na stołach/biurkach) do wskazanej sali szkoleniowej dla Uczestników (-czek) szkolenia, z zachowaniem jakości i warunków usługi, zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa. Wykonawca zapewni posiłek w formie zupy oraz drugiego dania obiadowego (w przypadku zapotrzebowania tj. dieta, wegetarianizm itp. - dania będą indywidualnie odpowiadać potrzebom zgłaszanym przez Uczestników (-czki)), który będzie uwzględniać następującą gramaturę: a) zupa min. 350 ml, b) drugie danie: mięso/ryba 200g, surówka 140g, dodatki skrobiowe 200g lub danie mączne: pierogi min 10 szt., kluski/kopytka/pyzy min. 200g, placki ziemniaczane z sosem min 5 szt., naleśniki min. 4 szt. Dodatkowo Wykonawca zapewni przerwę kawową w trakcie, której zapewni dla Uczestników (-czek) szkolenia zawodowego kawę, herbatę, mleko, cukier, wodę, słone przekąski, ciastka, owoce. Koszt zapewnienia usługi wyżywienia musi zostać uwzględniony w cenie oferty. Oferent zapewni własne naczynia (termosy/podgrzewacze, filiżanki, talerzyki, szklanki/kubeczki, łyżeczki, cukiernice, talerze itp.) zgodnie z wymaganiami menu. Zapewnienie cateringu powinno być zgodne z poniższymi zaleceniami: - serwowanie posiłków (obiadu) oraz napojów bezpośrednio przez obsługę (rezygnacja z tzw. bufetów, szwedzkich stołów), - należy zachować wszelkie środki ostrożności w związku z pandemią koronawirusa, - Uczestnicy (-czki) mogą spożywać posiłki na terenie spotkania jedynie przy zachowaniu odpowiedniej odległości (min. 1,5m dystansu pomiędzy stołami). Usługa cateringowa musi odbywać się z poszanowaniem środowiska naturalnego. Ponadto składając ofertę Wykonawca zobowiązuje się do: a) świadczenia usługi wyżywienia z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych, b) przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości, c) ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości - filetowane, owoce powinny być czyste i dojrzałe, preferowane jest dostarczanie posiłków przygotowanych w oparciu o sezonowe owoce i warzywa, d) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, e) ustalania z Zamawiającym menu na poszczególne dni szkoleniowe w terminie min. 3 dni przed planowanym szkoleniem, f) uwzględniania w ramach menu posiłku specjalnego np. bezglutenowego/wegetariańskiego w sytuacji udziału w spotkaniu osób o szczególnych potrzebach; Zamawiający poinformuje Wykonawcę o takiej sytuacji w terminie min. 3 dni przed planowanym spotkaniem, g) zapewnienia obsługi kelnerskiej, rozumianej jako działanie osoby lub osób, odpowiedzialnych za rozmieszczenie potraw oraz sprzątanie w trakcie i po zakończeniu zajęć, h) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego o godzinie ustalonej z Zamawiającym, i) zapewnienia odpowiednich urządzeń grzewczych w tym przedłużaczy, kabli niezbędnych do ich podłączenia i do wykonania usługi, j) uprzątnięcia naczyń i sprzętu oraz wywiezienia śmieci pozostałych po zakończeniu spotkania. 7. Po zakończeniu szkolenia Uczestnicy (-czki) przystąpią do egzaminu zewnętrznego, zorganizowanego przez Wykonawcę, w celu uzyskania certyfikatu/zaświadczenia potwierdzającego nabycie kompetencji lub kwalifikacji zawodowych, w rozumieniu „Wytycznych w zakresie monitorowania postępu rzeczowego realizacji programów operacyjnych na lata 2014-2020”. Egzamin swoim zakresem powinien obejmować zagadnienia zawarte w szczegółowym programie szkolenia, którego egzamin dotyczy. 8. Wykonawca zamówienia gwarantuje zdawalność egzaminów zewnętrznych potwierdzających kwalifikacje zawodowe na poziomie min. 80% Uczestników (-czek) szkoleń. Szkolenia mają zagwarantować rzeczywisty wzrost kwalifikacji zawodowych i zwiększyć szansę na podjęcie zatrudnienia. Egzaminy będą przeprowadzone przez podmiot zewnętrzny, odrębny w stosunku do Wykonawcy w celu zachowania bezstronności i obiektywności oceny. Przez podmiot zewnętrzny należy rozumieć podmiot, który nie jest powiązany z Wykonawcą osobowo lub kapitałowo, zgodnie z odpowiednimi przepisami. Wykonawca zobowiązany będzie do poniesienia kosztów za egzaminy zewnętrzne (w tym max. 2 egzaminów poprawkowych dla Uczestników (-czek) szkoleń) oraz za ich organizację. 9. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony zdrowia podczas realizacji zamówienia w tym m.in.: a) regularna dezynfekcja/czyszczenie powierzchni wspólnych, z którymi stykają się Uczestnicy (-czki) szkolenia, takich jak: toalety, windy, klamki, poręcze, blaty, oparcia krzeseł, włączniki świateł, przyciski, uchwyty, oraz innych, często dotykanych powierzchni stolików oraz stanowisk środkiem do dezynfekcji o działaniu wirusobójczym, b) zapewnienie jednorazowych rękawiczek ochronnych dla każdego (-ej) Uczestnika (-czki) szkolenia i trenera w każdym dniu szkolenia, c) zapewnienie maseczek dla każdego (-ej) Uczestnika (-czki) szkolenia UP i trenera w każdym dniu szkolenia, d) organizację przestrzeni, w której odbywać się będzie szkolenie z zachowaniem min. 1,5 metra odległości pomiędzy każdym ze stanowisk nauki, e) zachowanie odległości min. 1,5 metra od rozmówcy w trakcie realizacji zajęć, f) przestrzeganie, aby każdy (-a) z Uczestników (-czek) szkolenia używał (-a) wyłącznie własnego długopisu do podpisywania listy obecności i innych dokumentów, g) zapewnienie funkcjonowania ogólnodostępnych toalet dla Uczestników (-czek) poprzez: zapewnienie płynnego mydła, płynu do dezynfekcji rąk oraz ręczników papierowych jednorazowych, wywieszenie instrukcji dot. mycia rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek, zdejmowania i zakładania maseczki oraz instrukcji prawidłowej dezynfekcji rąk, h) umieszczenie w łatwo dostępnym miejscu potrzebnych numerów telefonów do powiatowej stacji sanitarno-epidemiologicznej oraz służb medycznych. i) przeszkolenie osoby prowadzącej szkolenie (trenera) w zakresie stosowanych procedur przeciwdziałania COVID –19 przy organizacji szkolenia. 10. Szkolenie ma zagwarantować rzeczywisty wzrost kwalifikacji i zwiększyć szanse na podjęcie zatrudnienia.
branża Edukacja, szkolenia
podbranża szkolenia zawodowe
kody CPV 80500000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: szkolenia zawodowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10376542 2024-04-05
godz. 10:00
Lubuskie Zorganizowanie i przeprowadzenie usługi szkoleniowej, w zakresie szkolenia indywidualnego, o nazwie: Torty od podstaw, monoporcje, figurki cukrowe, pieczenie dla 1 osoby bezrobotnej zarejes...
10392960 2024-04-08
godz. 12:00
Mazowieckie 24DOZZ123 - Szkolenie z obsługi dźwigów towarowo-osobowych ze sterowaniem wewnętrznym i szpitalnych (I D) wraz z egzaminem przed UDT.
10330479 2024-04-09
godz. 00:00
Śląskie USŁUGA PROWADZENIE ZAJĘĆ W RAMACH KURSÓW Z ZAKRESU PRZEWOZU TOWARÓW maksymalnie 2 kursy odpowiadające łącznie do 26 godzin zajęć)
10384916 2024-04-10
godz. 15:00
Kujawsko-Pomorskie Zorganizowanie i przeprowadzenia szkolenia: Opiekun osób starszych i niepełnosprawnych dla 10 osób zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Tucholi
10405918 2024-04-11
godz. 12:00
Lubuskie Zapytanie o informację cenową na przeprowadzenie szkolenia wraz z egzaminem na uprawnienia SEP G1
10427789 2024-04-16
godz. 10:00
Śląskie Organizacja i przeprowadzenie szkolenia w zakresie Kwalifikacja wstępna przyspieszona rzeczy dla 2 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Będzinie
10449787 2024-04-22
godz. 23:59
Warmińsko-Mazurskie Świadczenie usługi organizacji i poprowadzenia szkolenia z zakresu I stopnia specjalizacji w zawodzie pracownik socjalny zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społe...
10460058 2024-04-25
godz. 10:00
Lubelskie Kurs zawodowy „ Brukarz z modułem aktywizacji zawodowej i pierwszej pomocy przedmedycznej” dla osób pozbawionych wolności w Zakładzie Karnym w Zamościu
10454951 2024-04-25
godz. 12:00
Mazowieckie Przeprowadzenie szkolenia o nazwie Operator koparki kl. III, wskazanego przez osobę uprawnioną-dla jednej osoby bezrobotnej, finansowanego ze środków Funduszu Pracy.
10442289 2024-04-25
godz. 13:00
Mazowieckie WnSSzWsk/24/00090.KSK Szkolenie z zakresu: powikłania,dermatozy, blizny” PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Szkolenie z zakresu: powikłania,dermatozy, blizny Przedmiotem zamówienia jest zakup ...