Zlecenie 8291094 - 1. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i...
(zakończone) | Zamówienie 8291094|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-07-26 |
przedmiot zlecenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia „Pracownik biurowy z obsługą klienta”- 120 godzin dydakt ycznych (120*45 minut) dla 12 Uczestników (- czek) projektu: Program szkolenia: - obsługa urządzeń biurowych; - obsługa klienta; - zasady pracy pracownika biurowego; - postępowanie z trudnym klientem; - organizacja pracy własnej; - ochrona danych osobowych – akty prawne, dokumentacja biurowa; - obieg pism; - zasady redagowania pism; 2. Zamówienie będzie musiało spełniać następujące wymagania: zostanie zrealizowane w okresie od 16.08.2021 r. do 31.10.2021 r. (szczegółowy harmonogram do uzgodnienia między Stronami); Zamawiający zastrzega możliwość przesunięcia terminu realizacji zamówienia na skutek wystąpienia okoliczności niezależnych i niezawinionych przez Zamawiającego; zostanie przeprowadzone dla 12 Uczestników(-czek) projektu; Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ostatecznej ilości Uczestników(-czek) szkolenia na skutek wystąpienia okoliczności niezależnych i niezawinionych przez Zamawiającego o nie więcej i nie mniej niż 2 osoby; szkolenie zawodowe organizowane będzie w następującym trybie: od poniedziałku do niedzieli, w godzinach pomiędzy 8.00 a 19.00 (dokładne godziny do uzgodnienia pomiędzy stronami); wymiar godzinowy szkolenia: zakłada się, że spotkania będą trwały 7-8 godzin dydaktycznych dziennie z możliwością dostosowania do potrzeb Uczestników (-czek) projektu, w trakcie szkolenia powinna być zaplanowana co najmniej 15 minutowa przerwa obiadowa. 3. Uczestnikami (-czkami) projektu pn. „Aktywni na rynku pracy!” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020 w zakresie Osi Priorytetowej: 11 Włączenie społeczne Działanie 11.1. Aktywne włączenie są osoby zamieszkujące obszary rewitalizacji w gminach: Lublin, Bełżyce, Bychawa, Głusk, Jabłonna, Jastków, Konopnica, Niedrzwica Duża, Niemce, Strzyżewice, Wólka, Łęczna, Milejów, Świdnik, Piaski, Mełgiew. 4. Szkolenie będzie realizowane w formie stacjonarnej w województwie lubelskim na terenie miasta Lublin. 5. Szkolenie będzie odbywać się w pomieszczeniach pozbawionych barier architektonicznych, przy wykorzystaniu technik i metod nauczania, dostosowanych do potrzeb osób z niepełnosprawnością oraz przy wykorzystaniu odpowiedniego sprzętu. 6. Wykonawca zapewni usługę wyżywienia dla każdego Uczestnika szkolenia podczas każdego dnia szkoleniowego, która polegać będzie na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu posiłków (rozłożenie na stołach/biurkach) do wskazanej sali szkoleniowej dla Uczestników (-czek) szkolenia, z zachowaniem jakości i warunków usługi, zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa. Wykonawca zapewni posiłek w formie zupy oraz drugiego dania obiadowego (w przypadku zapotrzebowania tj. dieta, wegetarianizm itp. - dania będą indywidualnie odpowiadać potrzebom zgłaszanym przez Uczestników (-czki)), który będzie uwzględniać następującą gramaturę: a) zupa min. 350 ml, b) drugie danie: mięso/ryba 200g, surówka 140g, dodatki skrobiowe 200g lub danie mączne: pierogi min 10 szt., kluski/kopytka/pyzy min. 200g, placki ziemniaczane z sosem min 5 szt., naleśniki min. 4 szt. Dodatkowo Wykonawca zapewni przerwę kawową w trakcie, której zapewni dla Uczestników (-czek) szkolenia zawodowego kawę, herbatę, mleko, cukier, wodę, słone przekąski, ciastka, owoce. Koszt zapewnienia usługi wyżywienia musi zostać uwzględniony w cenie oferty. Oferent zapewni własne naczynia (termosy/podgrzewacze, filiżanki, talerzyki, szklanki/kubeczki, łyżeczki, cukiernice, talerze itp.) zgodnie z wymaganiami menu. Zapewnienie cateringu powinno być zgodne z poniższymi zaleceniami: - serwowanie posiłków (obiadu) oraz napojów bezpośrednio przez obsługę (rezygnacja z tzw. bufetów, szwedzkich stołów), - należy zachować wszelkie środki ostrożności w związku z pandemią koronawirusa, - Uczestnicy (-czki) mogą spożywać posiłki na terenie spotkania jedynie przy zachowaniu odpowiedniej odległości (min. 1,5m dystansu pomiędzy stołami). Usługa cateringowa musi odbywać się z poszanowaniem środowiska naturalnego. Ponadto składając ofertę Wykonawca zobowiązuje się do: a) świadczenia usługi wyżywienia z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych, b) przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości, c) ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości - filetowane, owoce powinny być czyste i dojrzałe, preferowane jest dostarczanie posiłków przygotowanych w oparciu o sezonowe owoce i warzywa, d) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, e) ustalania z Zamawiającym menu na poszczególne dni szkoleniowe w terminie min. 3 dni przed planowanym szkoleniem, f) uwzględniania w ramach menu posiłku specjalnego np. bezglutenowego/wegetariańskiego w sytuacji udziału w spotkaniu osób o szczególnych potrzebach; Zamawiający poinformuje Wykonawcę o takiej sytuacji w terminie min. 3 dni przed planowanym spotkaniem, g) zapewnienia obsługi kelnerskiej, rozumianej jako działanie osoby lub osób, odpowiedzialnych za rozmieszczenie potraw oraz sprzątanie w trakcie i po zakończeniu zajęć, h) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego o godzinie ustalonej z Zamawiającym, i) zapewnienia odpowiednich urządzeń grzewczych w tym przedłużaczy, kabli niezbędnych do ich podłączenia i do wykonania usługi, j) uprzątnięcia naczyń i sprzętu oraz wywiezienia śmieci pozostałych po zakończeniu spotkania. 7. Po zakończeniu szkolenia Uczestnicy (-czki) przystąpią do egzaminu zewnętrznego, zorganizowanego przez Wykonawcę, w celu uzyskania certyfikatu/zaświadczenia potwierdzającego nabycie kompetencji lub kwalifikacji zawodowych, w rozumieniu „Wytycznych w zakresie monitorowania postępu rzeczowego realizacji programów operacyjnych na lata 2014-2020”. Egzamin swoim zakresem powinien obejmować zagadnienia zawarte w szczegółowym programie szkolenia, którego egzamin dotyczy. 8. Wykonawca zamówienia gwarantuje zdawalność egzaminów zewnętrznych potwierdzających kwalifikacje zawodowe na poziomie min. 80% Uczestników (-czek) szkoleń. Szkolenia mają zagwarantować rzeczywisty wzrost kwalifikacji zawodowych i zwiększyć szansę na podjęcie zatrudnienia. Egzaminy będą przeprowadzone przez podmiot zewnętrzny, odrębny w stosunku do Wykonawcy w celu zachowania bezstronności i obiektywności oceny. Przez podmiot zewnętrzny należy rozumieć podmiot, który nie jest powiązany z Wykonawcą osobowo lub kapitałowo, zgodnie z odpowiednimi przepisami. Wykonawca zobowiązany będzie do poniesienia kosztów za egzaminy zewnętrzne (w tym max. 2 egzaminów poprawkowych dla Uczestników (-czek) szkoleń) oraz za ich organizację. 9. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony zdrowia podczas realizacji zamówienia w tym m.in.: a) regularna dezynfekcja/czyszczenie powierzchni wspólnych, z którymi stykają się Uczestnicy (-czki) szkolenia, takich jak: toalety, windy, klamki, poręcze, blaty, oparcia krzeseł, włączniki świateł, przyciski, uchwyty, oraz innych, często dotykanych powierzchni stolików oraz stanowisk środkiem do dezynfekcji o działaniu wirusobójczym, b) zapewnienie jednorazowych rękawiczek ochronnych dla każdego (-ej) Uczestnika (-czki) szkolenia i trenera w każdym dniu szkolenia, c) zapewnienie maseczek dla każdego (-ej) Uczestnika (-czki) szkolenia UP i trenera w każdym dniu szkolenia, d) organizację przestrzeni, w której odbywać się będzie szkolenie z zachowaniem min. 1,5 metra odległości pomiędzy każdym ze stanowisk nauki, e) zachowanie odległości min. 1,5 metra od rozmówcy w trakcie realizacji zajęć, f) przestrzeganie, aby każdy (-a) z Uczestników (-czek) szkolenia używał (-a) wyłącznie własnego długopisu do podpisywania listy obecności i innych dokumentów, g) zapewnienie funkcjonowania ogólnodostępnych toalet dla Uczestników (-czek) poprzez: zapewnienie płynnego mydła, płynu do dezynfekcji rąk oraz ręczników papierowych jednorazowych, wywieszenie instrukcji dot. mycia rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek, zdejmowania i zakładania maseczki oraz instrukcji prawidłowej dezynfekcji rąk, h) umieszczenie w łatwo dostępnym miejscu potrzebnych numerów telefonów do powiatowej stacji sanitarno-epidemiologicznej oraz służb medycznych. i) przeszkolenie osoby prowadzącej szkolenie (trenera) w zakresie stosowanych procedur przeciwdziałania COVID –19 przy organizacji szkolenia. 10. Szkolenie ma zagwarantować rzeczywisty wzrost kwalifikacji i zwiększyć szanse na podjęcie zatrudnienia. |
branża | Edukacja, szkolenia |
podbranża | szkolenia zawodowe |
kody CPV | 80500000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |