Zlecenie 8903990 - 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia dla...

   
Zamówienie 8903990 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2022-05-13
przedmiot zlecenia
1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia dla 15 dzieci w wieku 1-3 lat, uczęszczających do żłobka przy ul. Sudeckiej
4 w Białymstoku, w formie pełnego dziennego wyżywienia z napojami tj.: • Śniadanie • Drugie śniadanie • Dwudaniowy obiad (zupa + drugie danie) • Podwieczorek 2. Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r., poz. 1154) oraz tabelami kalorycznymi dostosowanymi do wieku dzieci zawartego w zapytaniu ofertowym. 3. Proces przygotowywania oraz dostarczania posiłków odbywać się musi zgodnie z wymogami sanitarnymi, zwłaszcza wymogami dobrej praktyki higienicznej. 4. Posiłki będą przygotowywane przez osoby posiadające zaświadczenie lekarskie z badań przeprowadzonych do celów sanitarno-epidemiologicznych w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze. 5. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od zamawiającego (np.: posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików). Posiłki muszą być urozmaicone oraz wysokiej jakości, zarówno do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki, a także uwzględniać polską tradycję kulinarną. 6. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 1 miesiąca i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego 7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki w godzinach ustalonych pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą. Posiłki powinny być dostarczane w termosach i pojemnikach, na które Wykonawca posiada odpowiednie atesty i certyfikaty. 8. Transport posiłków powinien odbywać się samochodem przystosowanym do przewozu żywności, na który Wykonawca posiada odpowiednie dokumenty potwierdzające dostosowanie pojazdu. 9. Do obowiązku Wykonawcy należeć będzie codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki zabierane będą w następnym dniu dostawy posiłków. Wykonawca zapewnia mycie i dezynfekcje we własnych pomieszczeniach termosów, opakowań i naczyń, w których będą dostarczane posiłki, zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP. Naczynia do spożywania posiłków Wykonawca zabezpieczy we własnym zakresie. 10. Wykonawca jest gotowy do realizowania przedmiotu zamówienia w przypadku zakłócenia procesu technologicznego (z przyczyn niezależnych, braku energii elektrycznej, braku wody itp.) wytwarzanych posiłków, jest zobowiązany zapewnić posiłki o tej samej jakości na swój koszt z innych źródeł. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości dzieci i ilości dostarczanych posiłków zgodnie z rzeczywistą potrzebą. Rozliczenia finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ceny brutto rodzaju posiłku dla jednego dziecka. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia o takim fakcie Wykonawcy. 12. O liczbie śniadań na dany dzień Wykonawca będzie informowany do godziny 15.00 w dniu poprzedzającym wykonanie usługi, a o liczbie obiadów i podwieczorków w dniu wykonania usługi, czyli tego samego dnia do godz. 9.00. Zatem liczba śniadań, obiadów i podwieczorków może różnić się między sobą. 13. Posiłki powinny być dostarczane do Puchatkowy Żłobek ul. Sudecka 4 w Białymstoku w godzinach ustalonych między Zamawiającym a Wykonawcą. W sytuacjach szczególnych istnieje możliwość zmiany godzin dostarczenia posiłków z jednodniowym wyprzedzeniem zarówno przez Zamawiającego, jak i Wykonawcę. 14. Cena jednostkowa posiłku powinna zawierać koszt przygotowania i dostarczania. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. 15. Usługa gastronomiczna odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie trwania umowy z uwzględnieniem przerw (ferii, dni świątecznych, wakacji itp.).
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10341979 2024-03-29
godz. 09:00
Lubuskie „Usługa całodobowego żywienia pacjentów” Przedmiotem umowy jest realizacja przez Wykonawcę usługi całodobowego żywienia pacjentów Zamawiającego - w przewidywanej ilości okoł...
10342821 2024-04-04
godz. 11:00
Śląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Muzeum Śląskiego w Katowicach polegające na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu posiłków.Wykonawca bę...
10366671 2024-04-05
godz. 11:00
Małopolskie Kompleksowa usługa cateringowa świadczona sukcesywnie dla Krakowskiej Szkoły Biznesu Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie - 2 części. Część 1: Część nr 1Sukcesywna i kompleksowa...
10399369 2024-04-12
godz. 11:00
Świętokrzyskie Świadczenie usługi cateringu — przygotowanie i dostarczenie całodniowego wyżywienia dla 20 Mieszkańców SCOM w Brudzowie w okresie od 03.06.2024 r. do 31.12.2024 r. 1. Przedmiotem za...
10318344 2024-04-12
godz. 11:00
Małopolskie 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów w Zakładzie Opieki Długoterminowej w Makowie Podhalańskim zgodnie z opisem i wymaganiami zawartym...
10431347 2024-04-19
godz. 10:00
Śląskie Dostawy posiłków dla Pacjentów Oddziału Dziennego Psychiatryczno Rehabilitacyjnego dla dzieci i młodzieży
10432208 2024-04-22
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Zbiorowe żywienie pracowników UMK, emerytów i rencistów oraz ich rodzin przebywających na wczasach w Rowach w sezonie letnim 2024 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie przez ...
10469205 2024-04-28
godz. 23:59
Śląskie OPIS: Śląskie Centrum Profilaktyki i Psychoterapii realizujące projekt pn. „Strefa Transformacji w Katowicach 2.0” dla Priorytetu: FESL.10.00 – Fundusze Europejskie na transformacj...
10474814 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji...
10428682 2024-05-10
godz. 09:30
Zachodniopomorskie Usługa żywienia systemem zleconym 1. Żywienie realizowane będzie przez 20 dni w systemie ciągłym w dni robocze i ustawowo wolne od pracy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejs...