Przetarg 8123064 - 1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi w ramach...

   
Analizuj Zamówienie 8123064 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-05-07
przedmiot ogłoszenia
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi w ramach zadania pn.: „Dostarczanie posiłków uczniom Szkoły Podstawowej nr 3 w Myś
liborzu w 2021 roku”.2. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi dotyczącej przygotowania, dowożenia i wydawania gorących posiłków uczniom Szkoły Podstawowej nr 3 w Myśliborzu w okresie od podpisania umowy do 31 grudnia 2021 w dni nauki szkolnej (ok. 103 dni). Liczba wydanych posiłków dziennie dla ok. 510 osób.3. Powyższe liczby dzieci, dla których usługa będzie świadczona zostały określone dla sytuacji, w której do szkoły uczęszczają uczniowie klas 0 -VIII. W związku z panującą sytuacją epidemiczną i obostrzeniami wprowadzanymi przez polski rząd związanymi z nauczaniem zdalnym dzieci szkół podstawowych – liczba osób dla których ww. usługa będzie świadczona może się zmieniać a także może wykonywanie usługi może zostać wstrzymane.4. Wymagania jakościowe posiłków:1) Posiłek będzie obejmował posiłek jednodaniowy składający się z: zupy wraz z napojem lub kompotem – 51 dni w okresie obowiązywania umowy, drugiego dania wraz z napojem lub kompotem – 52 dni w okresie obowiązywania umowy.2) Posiłki powinny być zgodne z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019r. poz.1252 ze zm.) i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 25 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.3) Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków, nie mniej niż: a) zupa min. 250 ml,b) mięso lub ryba min. 80g,c) ziemniaki lub zamiennik, makaron, ryż, kasza lub inne min. 200g,d) surówka min. 60g,e) danie typu łazanki, kluski, pierogi min. 300g,f) napój lub kompot min. 200ml.4) Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt w specjalnych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.5) Wykonawca będzie przygotowywać i dostarczać posiłki zachowując wymogi sanitarno – epidemiologiczne dotyczące personelu i warunków produkcji oraz bierze odpowiedzialność za ich przestrzeganie.6) Posiłki będą podawane w godzinach 11:00 do 13:00. Szczegółowe pory wydawania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorem szkoły.7) Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania czystości i przestrzegania wymogów sanitarnych w pomieszczeniach służących do przygotowania posiłków. 8) Wykonawca we własnym zakresie zorganizuje stołówki do wydawania posiłków na terenie szkoły. 9) Zobowiązuje się Wykonawcę do zapewnienia czystości pomieszczeń po wydaniu obiadów oraz utylizacji odpadów. 10) Jadłospis na cały kolejny tydzień należy wywieszać w siedzibie szkoły w piątek w tygodniu poprzedzającym. 11) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności żadnych posiłków w ciągu tygodnia – 5 dni.

ZP.271.11.2021.AWE
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10342572 2024-03-29
godz. 09:30
Mazowieckie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Szkoły Biznesu Politechniki Warszawskiej. ZP/01/2024
10370621 2024-04-03
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim Szczegółowy opis oraz s...
10341767 2024-04-10
godz. 10:00
Łódzkie Świadczenie usług żywienia w zakresie całodziennego żywienia osób zatrzymanych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych w (PdOZ) oraz świadczenie usług w zakresie żywienia w Ośrodk...
10397905 2024-04-12
godz. 09:00
Podkarpackie Usługa wyżywienia uczestników Dziennego Domu Pomocy w Dębiakach w Gminie Tuszów Narodowy w ramach projektu pn. "Słoneczna jesień życia IV" 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa wy...
10399959 2024-04-13
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10396479 2024-04-15
godz. 08:00
Dolnośląskie Na podstawie art. 7 ust. 9 w związku z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służ...
10441530 2024-04-23
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi gastronomicznej w dniu 15 maja 2024 r. na Uniwersytecie w Siedlcach ul. Żytnia 39. Przedmiot zamówienia obejmuje usługę gastronomiczną polegającą na przygotowani...
10445652 2024-04-26
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji Studenckie Onko-Forum. Przedmiotem zamówienia jest:Świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji Studenckie Onko-Forum w dniac...
10475212 2024-04-30
godz. 08:30
Łódzkie dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu „Łódzkie gra w szachy” ZP/5/2024
10481523 2024-05-06
godz. 12:00
Opolskie Organizacja zbiorowego żywienia w ilości 3 posiłków dziennie dla praktykantów oraz członków załogi na statku szkolnym Major Sucharski w terminie od 21.06.2024 r. do 06.07.2024 r.