Przetarg 8123064 - 1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi w ramach...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8123064
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-05-07 |
przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi w ramach zadania pn.: „Dostarczanie posiłków uczniom Szkoły Podstawowej nr 3 w Myś liborzu w 2021 roku”.2. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi dotyczącej przygotowania, dowożenia i wydawania gorących posiłków uczniom Szkoły Podstawowej nr 3 w Myśliborzu w okresie od podpisania umowy do 31 grudnia 2021 w dni nauki szkolnej (ok. 103 dni). Liczba wydanych posiłków dziennie dla ok. 510 osób.3. Powyższe liczby dzieci, dla których usługa będzie świadczona zostały określone dla sytuacji, w której do szkoły uczęszczają uczniowie klas 0 -VIII. W związku z panującą sytuacją epidemiczną i obostrzeniami wprowadzanymi przez polski rząd związanymi z nauczaniem zdalnym dzieci szkół podstawowych – liczba osób dla których ww. usługa będzie świadczona może się zmieniać a także może wykonywanie usługi może zostać wstrzymane.4. Wymagania jakościowe posiłków:1) Posiłek będzie obejmował posiłek jednodaniowy składający się z: zupy wraz z napojem lub kompotem – 51 dni w okresie obowiązywania umowy, drugiego dania wraz z napojem lub kompotem – 52 dni w okresie obowiązywania umowy.2) Posiłki powinny być zgodne z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019r. poz.1252 ze zm.) i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 25 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.3) Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków, nie mniej niż: a) zupa min. 250 ml,b) mięso lub ryba min. 80g,c) ziemniaki lub zamiennik, makaron, ryż, kasza lub inne min. 200g,d) surówka min. 60g,e) danie typu łazanki, kluski, pierogi min. 300g,f) napój lub kompot min. 200ml.4) Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt w specjalnych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.5) Wykonawca będzie przygotowywać i dostarczać posiłki zachowując wymogi sanitarno – epidemiologiczne dotyczące personelu i warunków produkcji oraz bierze odpowiedzialność za ich przestrzeganie.6) Posiłki będą podawane w godzinach 11:00 do 13:00. Szczegółowe pory wydawania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorem szkoły.7) Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania czystości i przestrzegania wymogów sanitarnych w pomieszczeniach służących do przygotowania posiłków. 8) Wykonawca we własnym zakresie zorganizuje stołówki do wydawania posiłków na terenie szkoły. 9) Zobowiązuje się Wykonawcę do zapewnienia czystości pomieszczeń po wydaniu obiadów oraz utylizacji odpadów. 10) Jadłospis na cały kolejny tydzień należy wywieszać w siedzibie szkoły w piątek w tygodniu poprzedzającym. 11) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności żadnych posiłków w ciągu tygodnia – 5 dni. ZP.271.11.2021.AWE |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000, 55523100, 55524000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |