Przetarg 8186854 - 1. Przedmiotem zamówienia jest: usługa zapewnienia...

   
Analizuj Zamówienie 8186854 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-06-09
przedmiot ogłoszenia
1. Przedmiotem zamówienia jest: usługa zapewnienia posiłków dla uczestników projektu.
2. Oznaczenie według Wspólnego Słownika Za
mówień (CPV): 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków; 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków.
3. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.
4. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych oraz w postaci katalogów elektronicznych.
5. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8.
6. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Posiłki dla uczestników projektu - śniadanie i obiad średnio 20 dni/miesiąc x 30 uczestników. 1 posiłek to śniadanie i obiad dla 1 uczestnika.
7. Wykonawca zobowiązany będzie do:
1) wykonania posiłków dla seniorów, tj. osób powyżej 60 roku życia - śniadanie i obiad (obiad dwudaniowy z kompotem – dania mięsne co najmniej 3 razy w tygodniu), dostarczenia do Ośrodka Wsparcia Dziennego w Dębicy przy ul. Rzeszowskiej 15 i wydawania ich uczestnikom w oparciu o przykładowy jadłospis, będący załącznikiem nr 8 do SWZ.
2) przygotowania śniadań i obiadów porcjowanych, oddzielnie dla każdego uczestnika. Zupa, herbata i kompot dostarczana w termosach.
3) wykonywania posiłków w ramach diety, których cena będzie taka sama jak inne posiłki.
4) przygotowywania posiłków w sposób zróżnicowany (posiłek każdego dnia jest inny) z pełnowartościowych, świeżych i nieprzeterminowanych produktów o właściwej temperaturze do spożycia, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i muszą one odpowiadać: jakościowo, ilościowo, wagowo i pod względem kaloryczności przykładowemu jadłospisowi przez cały okres realizacji zamówienia.
5) podawania posiłków uczestnikom przy wykorzystaniu własnych naczyń, sztućców, talerzy, kubków/szklanek, serwetek (wielokrotnego użytku lub jednorazowych) zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa oraz rekomendacjami odpowiednich służb np.: podczas pandemii. Podawanie posiłków powinno odbywać się w sposób estetyczny. W przypadku wykorzystania jednorazowych naczyń, muszą one spełniać obowiązujące normy prawne.
6) zapewnienia posiłków przez 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku), wyłączając dni wolne od pracy Zamawiającego.
7) przygotowywania i dostarczania posiłków w terminach i godzinach ustalonych przez Zamawiającego (śniadanie w godzinach: 930 – 1000, obiad w godz. 1300 - 1330), transportem zapewnionym przez Wykonawcę, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2020r., poz. 2021 ze zm.), gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Przechowywania próbek wykonanych posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.
8) ponoszenia odpowiedzialności za zgodność jakości dostarczanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia.
9) zapewnienia transportu posiłków, zgodnie z zasadami sanitarno – epidemiologicznymi przy wykorzystaniu termosów i innych naczyń niezbędnych do tego zamówienia.
10) dostarczania w formie papierowej lub e-mail, osobie wyznaczonej w Ośrodku Wsparcia Dziennego tygodniowych lub miesięcznych jadłospisów zawierających dzień, opis posiłków i ich gramaturę nie później niż na dwa dni przed rozpoczęciem kolejnego tygodnia lub miesiąca.
11) odbioru termosów, naczyń, jednorazowych zużytych pojemników i pozostałości (resztek) posiłków.
12) posprzątania miejsca wydawania posiłków, m. in.: zebranie naczyń, starcie stolików, pozamiatanie, wymycie podłogi.
13) przestrzegania zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
14) posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej, tj. nie mniej niż 100 000zł przez cały okres trwania umowy.
15) cena całkowita jednego posiłku ma uwzględniać wszystkie wymogi opisane w SWZ.
16) w przypadku zmiany miejsca przygotowywania posiłków lub środka transportu Wykonawca będzie zobowiązany powiadomić pisemnie Zamawiającego i przedłożyć decyzję, inspektora sanitarnego, dotyczącą nowego lokalu.
8. Zamawiający zobowiązuje się zgłaszać telefonicznie Wykonawcy każdego dnia do godz. 800 liczbę uczestników, którym należy przygotować śniadanie i obiad oraz liczbę posiłków w ramach diety. Zamawiający zapłaci za faktyczną liczbę wykorzystanych posiłków.

MOPS.KP.271-SWS-4a/21
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10341979 2024-03-29
godz. 09:00
Lubuskie „Usługa całodobowego żywienia pacjentów” Przedmiotem umowy jest realizacja przez Wykonawcę usługi całodobowego żywienia pacjentów Zamawiającego - w przewidywanej ilości okoł...
10366623 2024-04-05
godz. 11:30
Mazowieckie Przygotowanie oraz wydawanie gorących posiłków w punkcie żywieniowym. 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowywaniu oraz wydawaniu g...
10394137 2024-04-10
godz. 08:00
Wielkopolskie Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu usługa społeczna polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu gorącego p...
10393355 2024-04-10
godz. 09:00
Śląskie Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej - powtórka 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania posiłków na rzecz pacjentów Szpitala Kole...
10424798 2024-04-18
godz. 09:00
Śląskie ,,Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach'' Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja sukcesywnej usługi cateringowej na potrzeby U...
10428416 2024-04-19
godz. 12:00
Podlaskie Usługi cateringowe podczas wizyt na demonstracjach realizowanych w ramach operacji „Demonstracje z zakresu produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka roślinnego na cele paszow...
10432831 2024-04-22
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10474814 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji...
10467621 2024-04-30
godz. 13:00
Śląskie Usługa kompleksowego żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Chorób Płuc im. dr Alojzego Pawelca w Wodzisławiu Śląskim” Przedmiotem zamówienia jest:a) sporządzanie całodzien...
10416212 2024-05-08
godz. 08:30
Łódzkie Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia mieszkańców CRO DPS w Łodzi, ul. Przybyszewskiego 255/267. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załą...