Zlecenie 7756545 - 1. Przedmiotem zamówienia jest: Usługa cateringu dla...
(zakończone) | Zamówienie 7756545|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-10-15 |
przedmiot zlecenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest: Usługa cateringu dla uczestników szkoleń w projekcie „Cyfrowa Małopolska”. 2. Opis przedmiotu zamó wienia – szkolenia beneficjentów ostatecznych: 2.1. Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków dla uczestników spotkań szkoleniowych w postaci zestawów cateringowych składających się z następujących produktów żywnościowych: a. rogalik z nadzieniem (pakowany hermetycznie) - waga min. 40 g b. paluszki - waga opakowania min. 70 g c. woda mineralna lub źródlana - butelka o pojemności min. 500 ml d. napój owocowy - butelka lub kartonik o pojemności min. 200 ml e. wafelki smakowe przekładane kremem - waga min. 20 g 2.2. Maksymalna ilość zestawów cateringowych, o których mowa powyżej, wynosi: 8 700 kpl. 2.3. Jednorazowa ilość dostarczanych zestawów cateringowych (kompletów) musi zapewnić trenerowi przeprowadzenie usługi szkoleniowej dla grupy ok. 10-osobowej (ok. 10 kompletów). 2.4. Maksymalna ilość dostaw do miejsc realizacji usług szkoleniowych wynosi 870. 2.5. Zestawy cateringowe należy dostarczyć do miejsca realizacji usługi szkoleniowej i przekazać je trenerowi. Szczegółowy wykaz miejsc realizacji usług szkoleniowych do których należy dostarczyć zestawy cateringowe (nazwy gmin), zawiera załącznik nr 2 do niniejszego zamówienia. 2.6. Produkty żywnościowe muszą być zapakowane fabrycznie i posiadać termin ważności na moment dostarczenia na miejsce szkolenia minimum 1 miesiąc. 2.7. Dostawy zestawów cateringowych będą się odbywały sukcesywnie dla poszczególnych grup szkoleniowych przez cały okres realizacji zamówienia zgodnie harmonogramem. 2.8. W ramach niniejszego zamówienia Wykonawca będzie zobowiązany do zrealizowania usług towarzyszących zamówieniu, takich jak transport, załadunek i rozładunek zestawów cateringowych, oraz wszelkich innych usług dodatkowych niezbędnych do prawidłowego wykonania zamówienia. 2.9. Wykonawca zapewni takie opakowanie produktów żywnościowych, jakie jest wymagane by nie dopuścić do ich uszkodzenia lub pogorszenia jakości w czasie transportu i przechowywania. 2.10. Rodzaj i jakość wymaganego opakowania określają stosowne normy branżowe, a w przypadku braku tych norm, wszelkie znane Wykonawcy okoliczności dotyczące warunków transportu i przechowywania w/w produktów żywnościowych. 2.11. Wykonawca jest odpowiedzialny względem Zamawiającego za wady fizyczne i jakościowe dostarczonych zestawów cateringowych. Przez wady fizyczne rozumie się w szczególności niezgodność dostarczonych produktów żywnościowych z opisem przedmiotu zamówienia. 3. Opis przedmiotu zamówienia – spotkania szkoleniowe dla trenerów: 3.1. Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków dla uczestników spotkań szkoleniowych dla trenerów w postaci gorących posiłków składających się z następujących produktów żywnościowych – komplet dla 1 osoby: a. pierwszy posiłek tj. zupa – min. 350 g b. drugi posiłek tj. ziemniaki, kasza, ryż lub makaron – min. 200 g mięso lub ryba – min. 100 g surówki, jarzyny – min. 100 g c. serwis kawowy – minimalne wytyczne dla 1 osoby: ciastka kruche – mieszanka (100 g/os), kawa (200 ml/os), herbata (200 ml/os), śmietanka (2 szt./os), cukier (10 g/os), cytryna pokrojona (1 plaster/os), woda (gazowana i niegazowana, w butelkach 0,5 l/os). 3.2. Maksymalna ilość gorących posiłków, o których mowa powyżej, wynosi: 12 kpl. 3.3. Gorące posiłki należy dostarczyć do miejsca realizacji usługi szkoleniowej. 2.12. Posiłki muszą być sporządzone na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie ze standardami HACCP. Posiłki winny być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. Przygotowane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, powinny składać się z odpowiednio dobranych produktów minimalnie przetworzonych, z ograniczeniem substancji dodatkowych i barwników. Posiłki muszą być wykonywane z naturalnych produktów, nie można używać produktów typu instant (np. zupy, sosy w proszku) oraz gotowych produktów, czy półproduktów np. klopsy, gołąbki itp. 2.13. Posiłki będą dostarczone w pojemnikach jednorazowych utrzymujących ich wysoką temperaturę (pakowanie termiczne zgrzewane). 2.14. Temperatura dla dań gorących w momencie przekazywania posiłków powinna wynosić odpowiednio : zupa min. + 72ºC; gorące danie drugie min. + 62 ºC. 2.15. Wykonawca zapewni jednorazowe sztućce niezbędne do spożycia posiłku (łyżka, nóż, widelec). 2.16. Zamawiający zastrzega możliwość wprowadzenia w trakcie realizacji zamówienia diety żywieniowej na jeden lub większą liczbę posiłków. 2.17. W ramach niniejszego zamówienia Wykonawca będzie zobowiązany do zrealizowania usług towarzyszących zamówieniu, takich jak transport, załadunek, rozładunek oraz wydanie gorących posiłków a także wszelkich innych usług dodatkowych niezbędnych do prawidłowego wykonania zamówienia. Do Wykonawcy należy także odbiór po zakończeniu konsumpcji pojemników i sztućców. 2.18. Wykonawca jest odpowiedzialny względem Zamawiającego za wady fizyczne i jakościowe dostarczonych zestawów cateringowych. Przez wady fizyczne rozumie się w szczególności niezgodność dostarczonych produktów żywnościowych z opisem przedmiotu zamówienia. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
kody CPV | 15321000, 15842300, 15890000, 15981000, 55300000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |