Zlecenie 7573639 - 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa –...

   
Zamówienie 7573639 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-07-07
przedmiot zlecenia
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa – przygotowanie oraz dostarczanie posiłków w ramach realizowanego projektu pt. „
Dzienny Dom Opieki Medycznej w Starej Wsi” w ramach Osi Priorytetowej VIII, Działania 8.3 Zwiększenie dostępu do usług społecznych i zdrowotnych w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
4. Zasady przygotowywania posiłków

1) Rodzaje diet
Zamówienie opiera się na dietach podstawowej (standardowej) i dietach specjalnych tj. cukrzycowej, lekkostrawnej, wątrobowej, bezglutenowej, bezmlecznej, bezlaktozowej, wegetariańskiej lub innej zleconej przez lekarza.
UWAGI:
1. W przypadku diet specjalnych (eliminacyjnych) np. cukrzycowa, wątrobowa, bezglutenowa, bezlaktozowa itp., posiłki należy przygotowywać z wykorzystaniem odpowiednich zamienników dostępnych na rynku np. mleko bez laktozy, sojowe, ryżowe, ser i jogurt bez laktozy; chleb bezglutenowy makaron bezglutenowy itp.

Posiłki z wyżej wymienionych diet na żądanie Zamawiającego należy dostarczać w postaci rozdrobnionej (mielonej), a do obiadu dodatkowo osobno zapakowany sos. Każda z diet musi uwzględniać (i przestrzegać) aktualnie obowiązującą wiedzę i przyjęte standardy żywienia ludzi, a w szczególności osób chorych i w okresie rekonwalescencji.

2) Rodzaje posiłków

Poszczególne posiłki muszą składać się z:
• Śniadanie: Pieczywo, herbata ziołowa/owocowa „sucha” (herbata tzw. ekspresowa 1 torebka = 1 pacjent + cukier w ilości wynikającej z zapotrzebowania określonego w tabelach poniżej), masło i 2 dodatki.
• Obiad: Zupa, drugie danie, kompot niesłodzony (+ cukier w ilości wynikającej z zapotrzebowania określonego w tabelach poniżej)
• Podwieczorek: Budynie, kisiele, galaretki, jogurty wyporcjowane w jednorazowych opakowaniach przeznaczonych do żywności, owoce, pieczywo cukiernicze, itp.

Zamawiający wymaga zaplanowania w jadłospisach 10-dniowych minimum 4 dań mięsnych, 3 półmięsnych, 1 dania bezmięsnego, 1 dania z rybą.

4) Zamawiający ma prawo do kontroli zgodności każdego z posiłków z przyjętym w danym okresie jadłospisem oraz rodzajami diet, w tym poprzez porównanie umówionej i rzeczywistej wielkości poszczególnych dostaw, faktycznej gramatury posiłków z deklarowaną w jadłospisie, temperatury dostarczanych posiłków, ich oceny organoleptycznej oraz estetyki przyrządzenia i podania.

5. Organizacja dostaw posiłków

1) Miejsca dostaw dziennych posiłków (tzw. punkt odbioru)
Dostawa dzienna posiłków i ich wydawanie Zamawiającemu przez Wykonawcę następuje w DDOM w Starej Wsi zlokalizowanym pod adresem Stara Wieś nr 778, 36-200 Brzozów.
2) Harmonogram dostaw:

Posiłki są dostarczane codziennie w określonych poniżej godzinach:
Śniadania - najwcześniej: 9:00 , najpóźniej: 10:00
Obiad i podwieczorek - najwcześniej: 13:30 , najpóźniej: 14:30

Ww. godziny dostaw dziennych posiłków uważa się za dotrzymane w przypadku osobistego zgłoszenia przez Wykonawcę (osobę dostarczającą posiłki) osobie upoważnionej przez Zamawiającego, po wjeździe na teren Zamawiającego,
w zakreślonym przedziale czasowym, przywozu danej dostawy zgodnej ze złożonym przez Zamawiającego zapotrzebowaniem.

W dniach, w których dla uczestników projektu przewidziano wycieczki i wyjścia harmonogram dostaw zostanie uzgodniony z tygodniowym wyprzedzeniem.

7. Jadłospisy, zamawianie dostaw dziennych:

1. Jadłospisy dla każdej z wskazanych przez Zamawiającego diet przygotowuje Wykonawca na okresy 10-dniowe i przedkłada je Zamawiającemu najpóźniej na 5 dni roboczych przed początkiem okresu, w jakim jadłospisy mają obowiązywać, mailem, a na żądanie Zamawiającego także faksem lub w formie pism składanych w Dziennym Domu Opieki Medycznej w Starej Wsi osobie sprawującej nadzór nad dostawą. Zamawiający, w ciągu 2 dni roboczych od doręczenia mu przez Wykonawcę jadłospisów posiłków standardowych, zobowiązany jest do potwierdzenia ich zaakceptowania lub wniesienia do nich zastrzeżeń, z zastrzeżeniem, że zaakceptowanie przedstawionych jadłospisów nie wyłącza prawa Zamawiającego do zobowiązania Wykonawcy do ich zmiany w ciągu okresu, w jakim będą obowiązywać w przypadku szczególnie uzasadnionych okoliczności. Pierwsze jadłospisy Wykonawca przedkłada Zamawiającemu najpóźniej na 2 dni przed pierwszym dniem dostarczania posiłków.
2. Każdy z jadłospisów musi uwzględniać urozmaicenie planowanych w danym okresie posiłków, w tym w szczególności poprzez eliminację powtarzalności dań oraz poprzez uwzględnienie owoców i warzyw tzw. sezonowych.
3. Na żądanie Zamawiającego Wykonawca ma obowiązek przedstawić szczegółową analizę każdego jadłospisu złożonego Zamawiającemu lub jego części, to jest poprzez podanie składników i zawartości dań, kaloryczności i wartości odżywczej oraz innych żądanych przez Zamawiającego danych. W przypadku złożenia przez Zamawiającego zastrzeżeń wynikających z zapoznania się przez Zamawiającego z analizą, o której mowa w zdaniu poprzednim, Wykonawca jest zobowiązany do niezwłocznego dostosowania danego jadłospisu lub jego części do wytycznych Zamawiającego przed wprowadzeniem tego jadłospisu do stosowania.
4. Posiłki dostarczane będą w dni robocze od poniedziałku do piątku.
5. Śniadania, obiady i podwieczorki, muszą być dostarczane w sposób i w ilościach pozwalających na ich rozdysponowanie wg poszczególnych rodzajów diet.
6. W przypadku konieczności skorygowania zamówienia (zapotrzebowania dziennego) na poszczególne posiłki i diety w związku ze zmianą liczby osób, Zamawiający informuje o tym Wykonawcę telefonicznie z co najmniej 1,5 godz. Wyprzedzeniem przed wymaganą porą danej dostawy dziennej (1,5 h przed początkiem przedziału czasowego dziennych dostaw posiłków) oraz potwierdza to Wykonawcy pisemnie do 1 godziny faxem albo mailem. Wykonawca jest zobowiązany uwzględnić ww. zmianę zakresu zapotrzebowania. Cel zamówienia usługa cateringowa – przygotowanie oraz dostarczanie posiłków w ramach realizowanego projektu pt. „Dzienny Dom Opieki Medycznej w Starej Wsi” w ramach Osi Priorytetowej VIII, Działania 8.3 Zwiększenie dostępu do usług społecznych i zdrowotnych w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków
Europejskiego Funduszu Społecznego Przedmiot zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa – przygotowanie oraz dostarczanie posiłków w ramach realizowanego projektu pt. „Dzienny Dom Opieki Medycznej w Starej Wsi”
2. Zamawiający nakłada na wykonawcę obowiązek stosowania klauzul społecznych w wybranej przez Wykonawcę formie:
1) wymóg zatrudniania przy realizacji przedmiotu zamówienia osób będących w trudnej sytuacji na rynku pracy ( osób bezrobotnych lub młodocianych w celu przygotowania zawodowego) w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 roku o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy lub
2)młodocianych, o których mowa w przepisach prawa pracy, w celu przygotowania zawodowego lub
3) osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 roku o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych lub bezdomnych realizujących indywidulany program wychodzenia z bezdomności.
3. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Dziennego Domu Opieki Medycznej w Starej Wsi dla 15 osób w sposób ciągły 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku zgodnie z zapotrzebowaniem dietetyczno – ilościowym określonym przez Zamawiającego oraz harmonogramami dostaw dziennych. W wyjątkowych przypadkach (na wniosek uczestników projektu lub ich rodzin) liczba dni i godzin funkcjonowania domu może ulec zmianie zostać ( rozszerzenie usług Dziennego Domu Pobytu do 7 dni w tygodniu, przy czym liczba posiłków w miesiącu nie ulegnie zmianie).
4.Zasady przygotowywania posiłków

1)Rodzaje diet
Zamówienie opiera się na dietach podstawowej (standardowej) i dietach specjalnych tj. cukrzycowej, lekkostrawnej, wątrobowej, bezglutenowej, bezmlecznej, bezlaktozowej, wegetariańskiej lub innej zleconej przez lekarza.
UWAGI:
1. W przypadku diet specjalnych (eliminacyjnych) np. cukrzycowa, wątrobowa, bezglutenowa, bezlaktozowa itp., posiłki należy przygotowywać z wykorzystaniem odpowiednich zamienników dostępnych na rynku np. mleko bez laktozy, sojowe, ryżowe, ser i jogurt bez laktozy; chleb bezglutenowy makaron bezglutenowy itp.
Posiłki z wyżej wymienionych diet na żądanie Zamawiającego należy dostarczać w postaci rozdrobnionej (mielonej), a do obiadu dodatkowo osobno zapakowany sos. Każda z diet musi uwzględniać (i przestrzegać) aktualnie obowiązującą wiedzę i przyjęte standardy żywienia ludzi, a w szczególności osób chorych i w okresie rekonwalescencji.
2) Rodzaje posiłków
Poszczególne posiłki muszą składać się z:
•Śniadanie: Pieczywo, herbata ziołowa/owocowa „sucha” (herbata tzw. ekspresowa 1 torebka = 1 pacjent + cukier w ilości wynikającej z zapotrzebowania określonego w tabelach poniżej), masło i 2 dodatki.
•Obiad: Zupa, drugie danie, kompot niesłodzony (+ cukier w ilości wynikającej z zapotrzebowania określonego w tabelach poniżej)
•Podwieczorek: Budynie, kisiele, galaretki, jogurty wyporcjowane w jednorazowych opakowaniach przeznaczonych do żywności, owoce, pieczywo cukiernicze, itp.
Zamawiający wymaga zaplanowania w jadłospisach 10-dniowych minimum 4 dań mięsnych, 3 półmięsnych, 1 dania bezmięsnego, 1 dania z rybą.
3)Wymagana minimalna gramatura przykładowych produktów:
4)Zamawiający ma prawo do kontroli zgodności każdego z posiłków z przyjętym w danym okresie jadłospisem oraz rodzajami diet, w tym poprzez porównanie umówionej i rzeczywistej wielkości poszczególnych dostaw, faktycznej gramatury posiłków z deklarowaną w jadłospisie, temperatury dostarczanych posiłków, ich oceny organoleptycznej oraz estetyki przyrządzenia i podania.
5.Organizacja dostaw posiłków

1)Miejsca dostaw dziennych posiłków (tzw. punkt odbioru)
Dostawa dzienna posiłków i ich wydawanie Zamawiającemu przez Wykonawcę następuje w DDOM w Starej Wsi zlokalizowanym pod adresem Stara Wieś nr 778, 36-200 Brzozów.
2)Harmonogram dostaw:
Posiłki są dostarczane codziennie w określonych poniżej godzinach:
Śniadania - najwcześniej: 9:00 , najpóźniej: 10:00
Obiad i podwieczorek - najwcześniej: 13:30 , najpóźniej: 14:30
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10320147 2024-03-28
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw całodziennego żywienia dla pacjentów Specjalistycznego Szpitala Miejskiego im. Mikołaja Kopernika w Toruniu 1) Przedmiotem zamówie...
10342697 2024-04-03
godz. 09:00
Śląskie KZP/9/III/2024 „Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla uchodźców z Ukrainy w okresie kwiecień 2024 r. - wrzesień 2024 r.”
10370621 2024-04-03
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim Szczegółowy opis oraz s...
10335414 2024-04-04
godz. 09:30
Mazowieckie Przygotowywanie i dostawa własnym transportem do Domu dla dzieci z pieczy zastępczej w UA na ul. 3-go Maja 2 w Lublinie w odpowiednich pojemnikach zbiorczych posiłków składających się...
10300067 2024-04-04
godz. 12:00
Dolnośląskie Usługa transportu posiłków z kuchni przy ul. Warszawskiej dla pacjentów Klinik USK przy ul. Skłodowskiej, ul. Chałubińskiego i wyb. Pasteura we Wrocławiu oraz pacjentów USK przy ul....
10367292 2024-04-05
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników spotkań organizowanych przez Państwowy Instytut Geologiczny – Państwowy Instytut Badawczy Część 1: Przedmiotem zamówienia jest ś...
10297238 2024-04-08
godz. 10:00
Mazowieckie Usługi przygotowania i dostarczania posiłków do CZMZ Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania i dostarczania posiłków do Centrum Zdrowia Mazowsza Zachodniego w Żyrardowie
10370949 2024-04-10
godz. 10:00
Śląskie Usługa Żywienia Pacjentów Szpitala Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na całodziennym wyżywieniu pacjentów szpitala, sporządzanie posiłków tradycyjnymi ...
10375381 2024-04-16
godz. 11:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków dla Niepublicznego Przedszkola „Wesołe Sówki” w Legionowie w zakresie:1) dzierżawa pomieszczeń, urządzeń i wyposażenia kuc...
10369033 2024-04-22
godz. 12:00
Małopolskie Najem pomieszczeń kuchni i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 93 im. Lucjana Rydla w Krakowie w roku szkolnym 2024/2025.