Zlecenie 7490961 - 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa –...
(zakończone) | Zamówienie 7490961|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-05-20 |
przedmiot zlecenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa – przygotowanie oraz dostarczanie posiłków w ramach realizowanego projektu pt. „ Dzienny Dom Opieki Medycznej POWRÓT DO ZDROWIA” w ramach Osi Priorytetowej VIII, Działania 8.3 Zwiększenie dostępu do usług społecznych i zdrowotnych w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego 2. Zasady przygotowywania posiłków 1) Rodzaje diet Zamówienie opiera się na dietach podstawowej (standardowej) i dietach specjalnych zaleconych przez lekarza (jeśli wystąpią). 2) Rodzaje posiłków Poszczególne posiłki muszą składać się z: • Śniadanie: Pieczywo, herbata ziołowa/owocowa „sucha” (herbata tzw. ekspresowa 1 torebka = 1 pacjent + cukier), masło i 2 dodatki. • Obiad: Zupa, drugie danie, kompot niesłodzony (+ cukier) • Napoje: min. 1 litr na osobę (woda, sok) Zamawiający wymaga zaplanowania w jadłospisach 10-dniowych minimum 4 dań mięsnych, 3 półmięsnych, 1 dania bezmięsnego, 1 dania z rybą. 3) Zamawiający ma prawo do kontroli zgodności każdego z posiłków z przyjętym w danym okresie jadłospisem oraz rodzajami diet, w tym poprzez porównanie umówionej i rzeczywistej wielkości poszczególnych dostaw, faktycznej gramatury posiłków z deklarowaną w jadłospisie, temperatury dostarczanych posiłków, ich oceny organoleptycznej oraz estetyki przyrządzenia i podania. 5. Organizacja dostaw posiłków 1) Miejsca dostaw dziennych posiłków (tzw. punkt odbioru) Dostawa dzienna posiłków i ich wydawanie Zamawiającemu przez Wykonawcę następuje w DDOM w Sokołowie Małopolskim zlokalizowanym pod adresem ul. płk. Łukasza Cieplińskiego 28, 36-050 Sokołów Małopolski. 2) Harmonogram dostaw: Posiłki są dostarczane codziennie w określonych poniżej godzinach: Śniadania - najwcześniej: 9:00 , najpóźniej: 10:00 Obiad - najwcześniej: 13:30 , najpóźniej: 14:30 W dniach, w których dla uczestników projektu przewidziano wycieczki i wyjścia harmonogram dostaw zostanie uzgodniony z tygodniowym wyprzedzeniem. 6. Wielkości dziennych dostaw: Zamawiający przewiduje następujące dzienne ilości posiłków: w Dziennym Domu Opieki Medycznej w Sokołowie Małopolskim będzie przebywać równocześnie średnio 15 osób, posiłek dla jednej osoby ma składać się ze śniadania, dwudaniowego obiadu oraz napoi. Zamawiający ma prawo nie zamawiania ilości określonych powyżej, a Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego żadne roszczenia z tego tytułu. 7. Jadłospisy, zamawianie dostaw dziennych: 1. Jadłospisy przygotowuje Wykonawca na okresy 10-dniowe i przedkłada je Zamawiającemu najpóźniej na 3 dni przed początkiem okresu, w jakim jadłospisy mają obowiązywać, emailem lub w formie pism składanych w Dziennym Domu Opieki Medycznej w Sokołowie Małopolskim osobie sprawującej nadzór nad dostawą. Zamawiający zobowiązany jest do potwierdzenia ich zaakceptowania lub wniesienia do nich zastrzeżeń, z zastrzeżeniem, że zaakceptowanie przedstawionych jadłospisów nie wyłącza prawa Zamawiającego do zobowiązania Wykonawcy do ich zmiany w ciągu okresu, w jakim będą obowiązywać w przypadku szczególnie uzasadnionych okoliczności. 2. Każdy z jadłospisów musi uwzględniać urozmaicenie planowanych w danym okresie posiłków, w tym w szczególności poprzez eliminację powtarzalności dań oraz poprzez uwzględnienie owoców i warzyw tzw. sezonowych. 3. W przypadku konieczności skorygowania zamówienia (zapotrzebowania dziennego) na poszczególne posiłki i ewentualne diety w związku ze zmianą liczby osób, Zamawiający informuje o tym Wykonawcę telefonicznie z co najmniej 1 godz. wyprzedzeniem przed wymaganą porą danej dostawy dziennej. Wykonawca jest zobowiązany uwzględnić ww. zmianę zakresu zapotrzebowania. 4. W opracowywanych jadłospisach oraz dostawach posiłków Wykonawca jest zobowiązany uwzględnić posiłki tradycyjne serwowane w dniach okolicznościowych powszechnie obchodzonych (środa popielcowa, tłusty czwartek, itp.), chyba że rodzaje zamawianych diet nie będą na to pozwalały. 5. Wykonawca jest zobowiązany do prowadzenia ewidencji dostaw dziennych posiłków w formie pisemnej w dwóch egzemplarzach, potwierdzanych w każdym dniu przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego, z czego jeden egzemplarz jest przeznaczony dla Wykonawcy i jeden dla Zamawiającego. 8. Sposób dostarczania posiłków i odbioru pojemników. 1. Wykonawca dostarcza posiłki własnymi siłami bezpośrednio do miejsca DDOM w Sokołowie Małopolskim na adres wskazany przez Zamawiającego. Cel zamówienia usługa cateringowa – przygotowanie oraz dostarczanie posiłków w ramach realizowanego projektu pt. „Dzienny Dom Opieki Medycznej POWRÓT DO ZDROWIA” w ramach Osi Priorytetowej VIII, Działania 8.3 Zwiększenie dostępu do usług społecznych i zdrowotnych w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Przedmiot zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa – przygotowanie oraz dostarczanie posiłków w ramach realizowanego projektu pt. „Dzienny Dom Opieki Medycznej POWRÓT DO ZDROWIA” 2. Zamawiający nakłada na wykonawcę obowiązek stosowania klauzul społecznych w wybranej przez Wykonawcę formie: 1) wymóg zatrudniania przy realizacji przedmiotu zamówienia osób będących w trudnej sytuacji na rynku pracy (osób bezrobotnych lub młodocianych w celu przygotowania zawodowego) w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 roku o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy lub 2) młodocianych, o których mowa w przepisach prawa pracy, w celu przygotowania zawodowego lub 3) osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 roku o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych lub bezdomnych realizujących indywidulany program wychodzenia z bezdomności. 3. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Dziennego Domu Opieki Medycznej w Sokołowie Małopolskim dla średnio 15 osób w sposób ciągły 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku zgodnie z zapotrzebowaniem dietetyczno – ilościowym określonym przez Zamawiającego oraz harmonogramami dostaw dziennych. W wyjątkowych przypadkach (na wniosek uczestników projektu lub ich rodzin) liczba dni i godzin funkcjonowania domu może ulec zmianie zostać. 4. Zasady przygotowywania posiłków Zamówienie opiera się na dietach standardowej i dietach specjalnych zleconych przez lekarza (jeśli dotyczy). UWAGI: 1). W przypadku diet specjalnych (eliminacyjnych) np. cukrzycowa, wątrobowa, bezglutenowa, bezlaktozowa itp., posiłki należy przygotowywać z wykorzystaniem odpowiednich zamienników dostępnych na rynku np. mleko bez laktozy, sojowe, ryżowe, ser i jogurt bez laktozy; chleb bezglutenowy makaron bezglutenowy itp. Każda z diet musi uwzględniać (i przestrzegać) aktualnie obowiązującą wiedzę i przyjęte standardy żywienia ludzi, a w szczególności osób chorych i w okresie rekonwalescencji. 2) Rodzaje posiłków Poszczególne posiłki muszą składać się z: • Śniadanie: Pieczywo, herbata ziołowa/owocowa „sucha” (herbata tzw. ekspresowa 1 torebka = 1 pacjent + cukier), masło i 2 dodatki. • Obiad: Zupa, drugie danie, kompot niesłodzony (+ cukier) • Napoje: min. 1 litr na osobę (woda, sok) Zamawiający wymaga zaplanowania w jadłospisach 10-dniowych minimum 4 dań mięsnych, 3 półmięsnych, 1 dania bezmięsnego, 1 dania z rybą. 3) Zamawiający ma prawo do kontroli zgodności każdego z posiłków z przyjętym w danym okresie jadłospisem oraz rodzajami diet, w tym poprzez porównanie umówionej i rzeczywistej wielkości poszczególnych dostaw, faktycznej gramatury posiłków z deklarowaną w jadłospisie, temperatury dostarczanych posiłków, ich oceny organoleptycznej oraz estetyki przyrządzenia i podania. 4). Dostawa dzienna posiłków i ich wydawanie Zamawiającemu przez Wykonawcę następuje w DDOM w Sokołowie Małopolskim zlokalizowanym pod adresem ul. płk. Łukasza Cieplińskiego 28, 36-050 Sokołów Małopolski. Harmonogram dostaw: Posiłki są dostarczane codziennie w określonych poniżej godzinach: Śniadania - najwcześniej: 9:00 , najpóźniej: 10:00 Obiad - najwcześniej: 13:30 , najpóźniej: 14:30 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podkarpackie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podkarpackie |