Zlecenie 7490961 - 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa –...

   
Zamówienie 7490961 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-05-20
przedmiot zlecenia
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa – przygotowanie oraz dostarczanie posiłków w ramach realizowanego projektu pt. „
Dzienny Dom Opieki Medycznej POWRÓT DO ZDROWIA” w ramach Osi Priorytetowej VIII, Działania 8.3 Zwiększenie dostępu do usług społecznych i zdrowotnych w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
2. Zasady przygotowywania posiłków
1) Rodzaje diet
Zamówienie opiera się na dietach podstawowej (standardowej) i dietach specjalnych zaleconych przez lekarza (jeśli wystąpią).

2) Rodzaje posiłków

Poszczególne posiłki muszą składać się z:
• Śniadanie: Pieczywo, herbata ziołowa/owocowa „sucha” (herbata tzw. ekspresowa 1 torebka = 1 pacjent + cukier), masło i 2 dodatki.
• Obiad: Zupa, drugie danie, kompot niesłodzony (+ cukier)
• Napoje: min. 1 litr na osobę (woda, sok)

Zamawiający wymaga zaplanowania w jadłospisach 10-dniowych minimum 4 dań mięsnych, 3 półmięsnych, 1 dania bezmięsnego, 1 dania z rybą.
3) Zamawiający ma prawo do kontroli zgodności każdego z posiłków z przyjętym w danym okresie jadłospisem oraz rodzajami diet, w tym poprzez porównanie umówionej i rzeczywistej wielkości poszczególnych dostaw, faktycznej gramatury posiłków z deklarowaną w jadłospisie, temperatury dostarczanych posiłków, ich oceny organoleptycznej oraz estetyki przyrządzenia i podania.

5. Organizacja dostaw posiłków

1) Miejsca dostaw dziennych posiłków (tzw. punkt odbioru)
Dostawa dzienna posiłków i ich wydawanie Zamawiającemu przez Wykonawcę następuje w DDOM w Sokołowie Małopolskim zlokalizowanym pod adresem ul. płk. Łukasza Cieplińskiego 28, 36-050 Sokołów Małopolski.
2) Harmonogram dostaw:
Posiłki są dostarczane codziennie w określonych poniżej godzinach:
Śniadania - najwcześniej: 9:00 , najpóźniej: 10:00
Obiad - najwcześniej: 13:30 , najpóźniej: 14:30

W dniach, w których dla uczestników projektu przewidziano wycieczki i wyjścia harmonogram dostaw zostanie uzgodniony z tygodniowym wyprzedzeniem.

6. Wielkości dziennych dostaw:

Zamawiający przewiduje następujące dzienne ilości posiłków:  w Dziennym Domu Opieki Medycznej w Sokołowie Małopolskim będzie przebywać równocześnie średnio 15 osób, posiłek dla jednej osoby ma składać się ze śniadania, dwudaniowego obiadu oraz napoi. Zamawiający ma prawo nie zamawiania ilości określonych powyżej, a Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego żadne roszczenia z tego tytułu.

7. Jadłospisy, zamawianie dostaw dziennych:

1. Jadłospisy przygotowuje Wykonawca na okresy 10-dniowe i przedkłada je Zamawiającemu najpóźniej na 3 dni przed początkiem okresu, w jakim jadłospisy mają obowiązywać, emailem lub w formie pism składanych w Dziennym Domu Opieki Medycznej w Sokołowie Małopolskim osobie sprawującej nadzór nad dostawą. Zamawiający zobowiązany jest do potwierdzenia ich zaakceptowania lub wniesienia do nich zastrzeżeń, z zastrzeżeniem, że zaakceptowanie przedstawionych jadłospisów nie wyłącza prawa Zamawiającego do zobowiązania Wykonawcy do ich zmiany w ciągu okresu, w jakim będą obowiązywać w przypadku szczególnie uzasadnionych okoliczności.
2. Każdy z jadłospisów musi uwzględniać urozmaicenie planowanych w danym okresie posiłków, w tym w szczególności poprzez eliminację powtarzalności dań oraz poprzez uwzględnienie owoców i warzyw tzw. sezonowych.
3. W przypadku konieczności skorygowania zamówienia (zapotrzebowania dziennego) na poszczególne posiłki i ewentualne diety w związku ze zmianą liczby osób, Zamawiający informuje o tym Wykonawcę telefonicznie z co najmniej 1 godz. wyprzedzeniem przed wymaganą porą danej dostawy dziennej. Wykonawca jest zobowiązany uwzględnić ww. zmianę zakresu zapotrzebowania.
4. W opracowywanych jadłospisach oraz dostawach posiłków Wykonawca jest zobowiązany uwzględnić posiłki tradycyjne serwowane w dniach okolicznościowych powszechnie obchodzonych (środa popielcowa, tłusty czwartek, itp.), chyba że rodzaje zamawianych diet nie będą na to pozwalały.
5. Wykonawca jest zobowiązany do prowadzenia ewidencji dostaw dziennych posiłków w formie pisemnej w dwóch egzemplarzach, potwierdzanych w każdym dniu przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego, z czego jeden egzemplarz jest przeznaczony dla Wykonawcy i jeden dla Zamawiającego.

8. Sposób dostarczania posiłków i odbioru pojemników.
1. Wykonawca dostarcza posiłki własnymi siłami bezpośrednio do miejsca DDOM w Sokołowie Małopolskim na adres wskazany przez Zamawiającego. Cel zamówienia usługa cateringowa – przygotowanie oraz dostarczanie posiłków w ramach realizowanego projektu pt. „Dzienny Dom Opieki Medycznej POWRÓT DO ZDROWIA” w ramach Osi Priorytetowej VIII, Działania 8.3 Zwiększenie dostępu do usług społecznych i zdrowotnych w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Przedmiot zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa – przygotowanie oraz dostarczanie posiłków w ramach realizowanego projektu pt. „Dzienny Dom Opieki Medycznej POWRÓT DO ZDROWIA”
2. Zamawiający nakłada na wykonawcę obowiązek stosowania klauzul społecznych w wybranej przez Wykonawcę formie:
1) wymóg zatrudniania przy realizacji przedmiotu zamówienia osób będących w trudnej sytuacji na rynku pracy (osób bezrobotnych lub młodocianych w celu przygotowania zawodowego) w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 roku o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy lub
2) młodocianych, o których mowa w przepisach prawa pracy, w celu przygotowania zawodowego lub
3) osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 roku o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych lub bezdomnych realizujących indywidulany program wychodzenia z bezdomności.

3. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Dziennego Domu Opieki Medycznej w Sokołowie Małopolskim dla średnio 15 osób w sposób ciągły 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku zgodnie z zapotrzebowaniem dietetyczno – ilościowym określonym przez Zamawiającego oraz harmonogramami dostaw dziennych. W wyjątkowych przypadkach (na wniosek uczestników projektu lub ich rodzin) liczba dni i godzin funkcjonowania domu może ulec zmianie zostać.
4. Zasady przygotowywania posiłków
Zamówienie opiera się na dietach standardowej i dietach specjalnych zleconych przez lekarza (jeśli dotyczy).
UWAGI:
1). W przypadku diet specjalnych (eliminacyjnych) np. cukrzycowa, wątrobowa, bezglutenowa, bezlaktozowa itp., posiłki należy przygotowywać z wykorzystaniem odpowiednich zamienników dostępnych na rynku np. mleko bez laktozy, sojowe, ryżowe, ser i jogurt bez laktozy; chleb bezglutenowy makaron bezglutenowy itp. Każda z diet musi uwzględniać (i przestrzegać) aktualnie obowiązującą wiedzę i przyjęte standardy żywienia ludzi, a w szczególności osób chorych i w okresie rekonwalescencji.

2) Rodzaje posiłków
Poszczególne posiłki muszą składać się z:
• Śniadanie: Pieczywo, herbata ziołowa/owocowa „sucha” (herbata tzw. ekspresowa 1 torebka = 1 pacjent + cukier), masło i 2 dodatki.
• Obiad: Zupa, drugie danie, kompot niesłodzony (+ cukier)
• Napoje: min. 1 litr na osobę (woda, sok)
Zamawiający wymaga zaplanowania w jadłospisach 10-dniowych minimum 4 dań mięsnych, 3 półmięsnych, 1 dania bezmięsnego, 1 dania z rybą.

3) Zamawiający ma prawo do kontroli zgodności każdego z posiłków z przyjętym w danym okresie jadłospisem oraz rodzajami diet, w tym poprzez porównanie umówionej i rzeczywistej wielkości poszczególnych dostaw, faktycznej gramatury posiłków z deklarowaną w jadłospisie, temperatury dostarczanych posiłków, ich oceny organoleptycznej oraz estetyki przyrządzenia i podania.
4). Dostawa dzienna posiłków i ich wydawanie Zamawiającemu przez Wykonawcę następuje w DDOM w Sokołowie Małopolskim zlokalizowanym pod adresem ul. płk. Łukasza Cieplińskiego 28, 36-050 Sokołów Małopolski.

Harmonogram dostaw:
Posiłki są dostarczane codziennie w określonych poniżej godzinach:
Śniadania - najwcześniej: 9:00 , najpóźniej: 10:00
Obiad - najwcześniej: 13:30 , najpóźniej: 14:30
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10374971 2024-04-04
godz. 12:00
Podlaskie Usługi cateringowe dla uczestników demonstracji, organizatorów i wykładowców w ramach operacji „Nowoczesne technologie chowu i hodowli bydła ras mięsnych” etap 2 Część 1: Usł...
10377932 2024-04-04
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10365593 2024-04-09
godz. 10:00
Małopolskie Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Okulistycznego w Krakowie, z uwzględnieniem diet i kaloryczności posiłków Zgodnie z SWZ ZP-...
10407378 2024-04-16
godz. 12:00
Kujawsko-Pomorskie Zapewnienie wyżywienia w przerwie zajęć Powstaje w kontekście projektu FEWM.06.04-IZ.00-0005/23 - "Fachowcy z Działdowa"
10428374 2024-04-19
godz. 09:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych świadczonych na terenie Polski dla Narodowego Instytutu Dziedzictwa2. Szczegółowy zakres, warunki i sposób realizacji pr...
10427991 2024-04-19
godz. 12:00
Łódzkie Usługi w zakresie przygotowania, dostaw i dystrybucji posiłków dla pacjentów SPZOZ w Wieluniu Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na codziennym ...
10417840 2024-04-23
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług całodziennego żywienia w formie cateringu dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpitala Specjalistycznego MSWiA w Otwocku Przedmiotem za...
10380335 2024-04-29
godz. 10:00
Pomorskie 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych na terenie miasta Kwidzyna. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamów...
10473397 2024-05-01
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10483949 2024-05-29
godz. 09:00
Pomorskie Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów Szpitala dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. St. Kryzana w Starogardzie Gdańskim.Szczegółowy opis przedm...