Zlecenie 8475376 - 1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi...
(zakończone) | Zamówienie 8475376|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-10-20 |
przedmiot zlecenia | 1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej dla 4 niesamodzielnych uczestników projektu korzystających ze wspar cia w Domu Krótkiego Pobytu 58-130 Mrowiny, ul. Sportowa 4, powiat świdnicki- województwo dolnośląskie (zwanego dalej DKP) w ramach projektu pn. „Powiatowe Centrum Usług Społecznych II”. 2) Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę raz dziennie 5 posiłków dla 4 niesamodziel-nych uczestników projektu, podczas 10 godzinnego pobytu w DKP w dni robocze od ponie-działku do piątku. 5 posiłków stanowi jeden zestaw cateringowy. 3) Zakłada się dostarczanie zestawów cateringowych dla 4 uczestników korzystających z DKP średnio przez 20 dni roboczych w miesiącu tj maksymalnie 197 zestawów cateringowych w terminie od dnia podpisania umowy do 31.01.2022r. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków, a wykonawca nie będzie z tego tytułu dochodził żadnych rosz-czeń. 4) W skład zestawu cateringowego wchodzi: • pierwsze śniadanie, • drugie śniadanie, • dwudaniowy obiad, • podwieczorek, • kolacja. 5) Zestawy Cateringowe będą dostarczane do Domu Krótkiego Pobytu w Mrowinach do godziny 13:00 uwzględniając obiad, podwieczorek i kolację dnia dostawy oraz pierwsze i drugie śnia-danie dnia następnego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany godzin dostaw. 6) Wykonawca do każdego posiłku wchodzącego w skład zestawu cateringowego zapewni na-poje np. kawa/herbata/kompot/woda/sok. 7) Posiłki będą przygotowane w oparciu o jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonaw-cę i zatwierdzony przez Zamawiającego, który uwzględniać będzie następujące wymogi: • posiłki oraz napoje dla uczestników projektu powinny uwzględniać diety z klasyfikacji diet a także diety specjalistyczne nie ujęte w klasyfikacji diet, • posiłki nie mogą być przygotowywane z produktów głęboko-mrożonych, produktów instant, • w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać, • dzienne racje pokarmowe powinny być rozdzielane na posiłki z zachowaniem proporcji mie-dzy wartością odżywczą a objętością pożywienia jak również urozmaicane pod względem produktów, • obiad składa się każdorazowo z zupy i II dania (z zastrzeżeniem konieczności zastosowania wymogów dotyczących diet), 8) Zamawiający w razie wystąpienia konieczności, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzed-niego będzie informował o konkretnej ilości posiłków, w tym dla osób o specjalnych wyma-ganiach żywieniowych (np. posiłki wegetariańskie, wegańskie, diety itp.). Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednia ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób. 9) Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12-stej jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany a w razie po-trzeby skorygowany przez Zamawiającego i dostosowany do potrzeb uczestników projektu, z uwzględnieniem wymogów żywieniowych w zakresie schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego. 10) Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem. Każdy posiłek powinien być dostarczony w osobnym indywidualnym opakowaniu jednorazowym. 11) Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i na własny koszt. Wykonawca zobowiązany będzie do dysponowania pojazdem przystosowanym i dopuszczonym do przewozu żywności posiadającym pozytywną opinię Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej, którym będą przewożone posiłki. 12) Wykonawca ponosi wyłączną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za dostarczone przez siebie posiłki. 13) Dostawa posiłków z wniesieniem odbędzie się do Domu Krótkiego Pobytu, 58-130 Mrowiny, ul. Sportowa 4, powiat świdnicki, województwo dolnośląskie. 14) Wykonawca jest zobowiązany do pobierania, przechowywania próbek produkowanych posił-ków zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego ty-pu zamkniętego (DZ.U. nr 80 poz. 545) i innymi obowiązującymi aktami. 15) W toku realizacji usługi Wykonawca musi uwzględnić różnorodność zawartości posiłków, w tym na prośbę zamawiającego również posiłki wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe. 16) Osoby zatrudnione w instytucji zaangażowanej w realizację projektów finansowanych ze środków EFS, tj. w Instytucji Zarządzającej, Instytucji Pośredniczącej II stopnia, regional-nym ośrodku EFS i Krajowej Instytucji Wspomagającej na podstawie stosunku pracy mogą ubiegać się o prowadzenie usługi wyłącznie w sytuacji, w której nie zachodzi konflikt intere-sów lub podwójne finansowanie. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Dolnośląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Dolnośląskie |