Zlecenie 8475376 - 1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi...

   
Zamówienie 8475376 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-10-20
przedmiot zlecenia
1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej dla 4 niesamodzielnych uczestników projektu korzystających ze wspar
cia w Domu Krótkiego Pobytu 58-130 Mrowiny, ul. Sportowa 4, powiat świdnicki- województwo dolnośląskie (zwanego dalej DKP) w ramach projektu pn. „Powiatowe Centrum Usług Społecznych II”. 2) Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę raz dziennie 5 posiłków dla 4 niesamodziel-nych uczestników projektu, podczas 10 godzinnego pobytu w DKP w dni robocze od ponie-działku do piątku. 5 posiłków stanowi jeden zestaw cateringowy. 3) Zakłada się dostarczanie zestawów cateringowych dla 4 uczestników korzystających z DKP średnio przez 20 dni roboczych w miesiącu tj maksymalnie 197 zestawów cateringowych w terminie od dnia podpisania umowy do 31.01.2022r. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków, a wykonawca nie będzie z tego tytułu dochodził żadnych rosz-czeń. 4) W skład zestawu cateringowego wchodzi: • pierwsze śniadanie, • drugie śniadanie, • dwudaniowy obiad, • podwieczorek, • kolacja. 5) Zestawy Cateringowe będą dostarczane do Domu Krótkiego Pobytu w Mrowinach do godziny 13:00 uwzględniając obiad, podwieczorek i kolację dnia dostawy oraz pierwsze i drugie śnia-danie dnia następnego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany godzin dostaw. 6) Wykonawca do każdego posiłku wchodzącego w skład zestawu cateringowego zapewni na-poje np. kawa/herbata/kompot/woda/sok. 7) Posiłki będą przygotowane w oparciu o jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonaw-cę i zatwierdzony przez Zamawiającego, który uwzględniać będzie następujące wymogi: • posiłki oraz napoje dla uczestników projektu powinny uwzględniać diety z klasyfikacji diet a także diety specjalistyczne nie ujęte w klasyfikacji diet, • posiłki nie mogą być przygotowywane z produktów głęboko-mrożonych, produktów instant, • w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać, • dzienne racje pokarmowe powinny być rozdzielane na posiłki z zachowaniem proporcji mie-dzy wartością odżywczą a objętością pożywienia jak również urozmaicane pod względem produktów, • obiad składa się każdorazowo z zupy i II dania (z zastrzeżeniem konieczności zastosowania wymogów dotyczących diet), 8) Zamawiający w razie wystąpienia konieczności, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzed-niego będzie informował o konkretnej ilości posiłków, w tym dla osób o specjalnych wyma-ganiach żywieniowych (np. posiłki wegetariańskie, wegańskie, diety itp.). Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednia ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób. 9) Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12-stej jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany a w razie po-trzeby skorygowany przez Zamawiającego i dostosowany do potrzeb uczestników projektu, z uwzględnieniem wymogów żywieniowych w zakresie schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego. 10) Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem. Każdy posiłek powinien być dostarczony w osobnym indywidualnym opakowaniu jednorazowym. 11) Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i na własny koszt. Wykonawca zobowiązany będzie do dysponowania pojazdem przystosowanym i dopuszczonym do przewozu żywności posiadającym pozytywną opinię Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej, którym będą przewożone posiłki. 12) Wykonawca ponosi wyłączną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za dostarczone przez siebie posiłki. 13) Dostawa posiłków z wniesieniem odbędzie się do Domu Krótkiego Pobytu, 58-130 Mrowiny, ul. Sportowa 4, powiat świdnicki, województwo dolnośląskie. 14) Wykonawca jest zobowiązany do pobierania, przechowywania próbek produkowanych posił-ków zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego ty-pu zamkniętego (DZ.U. nr 80 poz. 545) i innymi obowiązującymi aktami. 15) W toku realizacji usługi Wykonawca musi uwzględnić różnorodność zawartości posiłków, w tym na prośbę zamawiającego również posiłki wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe. 16) Osoby zatrudnione w instytucji zaangażowanej w realizację projektów finansowanych ze środków EFS, tj. w Instytucji Zarządzającej, Instytucji Pośredniczącej II stopnia, regional-nym ośrodku EFS i Krajowej Instytucji Wspomagającej na podstawie stosunku pracy mogą ubiegać się o prowadzenie usługi wyłącznie w sytuacji, w której nie zachodzi konflikt intere-sów lub podwójne finansowanie.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Dolnośląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Dolnośląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10345472 2024-04-03
godz. 12:00
Mazowieckie Szanowni Państwo, zapraszam do wzięcia udziału w postępowaniu na wyłonienie dostawcy posiłków profilaktycznych dla pracowników Terminala Paliw w Sokółce. Wszystkie wymagania są op...
10291641 2024-04-04
godz. 12:00
Małopolskie Świadczenie usług polegających na zapewnieniu całodziennego żywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Zakopanem 1. Przedmiotem zamówienia jest wybór wykonawcy, który będzie ś...
10371684 2024-04-05
godz. 08:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia gotowych potraw oraz zapewnienia obsługi dla ok. 100 osób w dniu 1 maja 2024 r. i ok. 100 osób w dniu 2 maja 2024 r. podc...
10365836 2024-04-09
godz. 10:00
Mazowieckie Usługa przygotowania i dostarczania posiłków 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla policjantów biorących udział w zabezpieczeniach porzą...
10394880 2024-04-11
godz. 08:00
Warmińsko-Mazurskie Usługa żywienia pacjentów Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia pacjentów, w szczególności: przygotowywania z własnych produktów i codziennego dostarczania cało...
10399963 2024-04-11
godz. 23:59
Śląskie Zapytanie ofertowe na usługi cateringowe dla projektu OWES obszaru południowego realizowanego w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027współfinansowanego ze środk...
10400385 2024-04-12
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10446607 2024-04-24
godz. 10:00
Mazowieckie Przygotowanie uroczystej kolacji oraz poczęstunku kawowego dla Gości z miast partnerskich w ramach 25. Pikniku Europejskiego . Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie uroczystej kolacj...
10380426 2024-04-29
godz. 09:00
Warmińsko-Mazurskie 1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów szpitala oraz posiłków regeneracyjnych dla personelu szpi...
10450221 2024-04-30
godz. 15:00
Małopolskie Poszukiwanie ajenta do prowadzenia stołówki w Szkole Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi nr 158 w Krakowie przy ul. Strąkowej 3A Oferta na najem pomieszczeń kuchni oraz prowadzenia ...