Przetarg 10270235 - 1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa...

   
Analizuj Zamówienie 10270235 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2024-02-19
przedmiot ogłoszenia
1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Blachowni. 2. Wymagania jaki
e powinny spełniać produkty: 1) Artykuły spożywcze sypkie - powinny być dostarczane w oryginalnych, niezniszczonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj i nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres oraz inne oznakowania zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywieniowego. 2) Przyprawy - powinny mieć zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, 3) Produkty z puszek - powinny być bez pleśni, mętnej konsystencji. 4) Makarony - powinny być sporządzone z najwyższej jakości mąki, zawierać pszenicę durum, po ugotowaniu nie mogą się sklejać, powinny być twarde i sprężyste, zachowujące naturalny zapach i kolor. Dostarczane artykuły powinny być posegregowane w zależności od asortymentu, a dostawca musi posiadać niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych.5) Suszone warzywa i owoce, orzechy oraz nasiona - powinny być bez dodatku cukrów, substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008 r., str. 16, z późn. zm.[2])), zwanym dalej „rozporządzeniem (WE) nr 1333/2008”, oraz bez dodatku soli. 6) Przecier pomidorowy - powinien być bez dodatku cukru i soli. 3. Artykuły spożywcze muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez Polskie Normy, spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. 5. Na dostarczony towar Wykonawca powinien posiadać właściwe atesty i certyfikaty laboratoryjne. 6. Dostarczone towary powinny posiadać handlowy dokument identyfikacyjny (HDI), posiadać informację o dacie wyprodukowania, terminie przydatności do spożycia. Jakość dostarczanych produktów powinna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku/ klasy.7. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. 8. Na dostarczony towar Wykonawca powinien posiadać właściwe atesty i certyfikaty laboratoryjne. 9. Dostarczone towary powinny posiadać handlowy dokument identyfikacyjny (HDI), posiadać informację o dacie wyprodukowania, terminie przydatności do spożycia. Jakość dostarczanych produktów powinna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku/ klasy. 10. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wszystkich artykułów spożywczych: nalot pleśni, objawy gnilne, uszkodzenia, zabrudzenia, przeterminowanie produktu, cechy fizyczne i organoleptyczne świadczące o przechowywaniu lub transportowaniu w niewłaściwych warunkach. 11. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP i systemu HACCP lub systemu zgodnym z ISO 22000:2005, ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. 12. Oferowane artykuły powinny odpowiadać standardowi jakościowemu – dobra jakość, świeże, nieprzeterminowane, spełniające wymogi higieniczno-sanitarne, w pojemnikach lub koszach również o odpowiednich wymaganiach higieniczno-sanitarnych. 13. Każdy z produktów powinien być dostarczany w jego początkowym okresie przydatności do spożycia. 14. Dostarczane produkty mają być najwyższej jakości pod względem właściwości organoleptycznych i odżywczych. 15. Wykonawca zobowiązuje się do przekazywania towaru bezpośrednio do rąk upoważnionego pracownika. Nie dopuszcza się pozostawienia towaru bez opieki lub przekazywania go osobom nieupoważnionym.

AG.226.13.2024
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15800000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10974231 2024-12-16
godz. 09:00
Opolskie Zakup i dostawa pieczywa do Domu Pomocy Społecznej w Prudniku, ul. Młyńska 11 w 2025 roku
10968230 2024-12-16
godz. 10:00
Lubuskie Dostawy mięsa i wędlin wieprzowych oraz mięsa i wędlin drobiowych
10969298 2024-12-16
godz. 10:00
Śląskie Dostawa różnych artykułów żywnościowych w tym napojów alkoholowych dla potrzeb Uzdrowiska Goczałkowice -Zdrój Sp. z o.o. z siedzibą w Goczałkowicach – Zdroju Przedmiotem zamów...
10979523 2024-12-16
godz. 11:00
Łódzkie sukcesywna dostawa mięsa, drobiu i wędlin
10976929 2024-12-18
godz. 09:00
Podkarpackie Zakup i dostawa ryb i mrożonek do stołówki Internatu ZSE w Rzeszowie, ul. Dąbrowskiego 56.
10978080 2024-12-20
godz. 12:00
Lubuskie Zakup warzyw i owoców do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Lipinkach Łużyckich
10978192 2024-12-20
godz. 12:00
Lubuskie Zakup ryb i artykułów mrożonych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Lipinkach Łużyckich
10935649 2024-12-23
godz. 10:00
Mazowieckie Sprzedaż i dostawa do siedziby Zamawiającego artykułów spożywczych dla zrównoważenia wysiłku energetycznego honorowych dawców krwi Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna sprzedaż...
10965861 2025-01-03
godz. 08:00
Pomorskie Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Czarnem oraz Zakładu Karnego w Czarnem Oddział Zewnętrzny w Złotowie Przedmiotem zamówienia są sukcesywne d...
10975381 2025-01-03
godz. 09:45
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa drobiowego oraz wędlin z mięsa drobiowego dla 42. Bazy Lotnictwa Szkolnego w Radomiu oraz jednostek będących na jej zaopatrzeniu w 2025 r.2...