Przetarg 9109552 - 1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i sukcesywna...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 9109552
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2022-08-16 |
przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i margaryn dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie, ul. Helclów 2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zamieszczony w Wykazie Asortymentu stanowiącym Załącznik Nr 1 do SWZ.3. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wskazał w Wykazie Asortymentu (Załącznik nr 1 do SWZ) w kolumnie 12 - producenta/markę/nazwę własną (jeśli produkt taką posiada) zaoferowanego produktu. 4. Dopuszcza się zaoferowanie w jednej pozycji Wykazu Asortymentu więcej niż jednego produktu, z zastrzeżeniem, że wszystkie zaoferowane produkty muszą spełniać wymogi określone w opisie przedmiotu zamówienia ujętym w kolumnie 3 Wykazu Asortymentu.5. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia:Dostarczany towar musi być:1) świeży, pierwszej jakości, spełniający polskie normy,2) posiadający aktualne terminy przydatności do spożycia podane na opakowaniu – te same dla każdorazowej całej dostawy danego produktu – zgodne z opisem przedmiotu zamówienia ujętym w Wykazie Asortymentu, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ (kolumna 3a),3) prawidłowo opakowany, oznakowany i dostarczany (pojemniki, worki foliowe nieuszkodzone, czyste),4) wolny od wad uniemożliwiających jego spożycie,5) tożsamy ze wskazanym w ofercie.6. Dodatkowe informacje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji i z tej samej partii oraz winien być wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i obowiązującymi przepisami, w szczególności powinien spełniać wymogi Polskiej Normy określone w Ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021) oraz być zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.).2) W związku z obowiązującym w Domu Pomocy Społecznej systemem HACCP do obowiązków Wykonawcy należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na każde żądanie SANEPID-u i Zamawiającego n/w dokumenty:• Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dla środka transportu zezwalającą na przewóz produktów mleczarskich i tłuszczy jadalnych.3) Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: • nazwa środka spożywczego; • wykaz składników występujących w środku spożywczym;• termin przydatności do spożycia;• waga netto towaru.7. Wykonawca zobowiązuje się do:1) zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanych towarów - zapewnienia specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonych produktów objętych zamówieniem i zgodnie z obowiązującymi przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Zamawiającego, 2) osoba dostarczająca towar ma obowiązek posiadać aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych, 3) wraz z każdorazową dostawą towaru Wykonawca ma obowiązek dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny,4) przy każdorazowej dostawie - do odpowiedniego zabezpieczenie towaru na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;5) w przypadku towarów dostarczanych w opakowaniach, dostarczenia zamówionej ilości towaru netto, tj. nie wliczenia wagi opakowania (np. kartony, sznurki, folie, siatki oraz stłuczki) w wagę zamówionego towaru,6) odbioru pustych opakowań zbiorczych (nie dotyczy opakowań indywidualnych produktu) po dostarczonym do siedziby Zamawiającego towarze co najmniej 1 raz w tygodniu.8. Zamawiający wymaga aby:1) Wykonawca dokonywał nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego - na okres do następnej dostawy,2) dostawy towaru były realizowane od poniedziałku do soboty w godzinach – od 5:15 do 5:45, najpóźniej następnego dnia roboczego (w tym w sobotę) po dniu otrzymania pisemnego zamówienia (mail; fax) – do godziny 11.00,3) Zamawiający zobowiązany jest wysłać zamówienia do godziny 11.00. Zamówienia złożone po godzinie 11.00 będą realizowane następnego dnia roboczego (w tym w sobotę) po dniu otrzymania zamówienia – do godziny 13.00,4) w razie stwierdzenia niedoborów ilościowych lub wad (dotyczy to jakości, świeżości, terminu przydatności do spożycia, zmiany ilości produktu lub niezgodności asortymentu) w dostarczonej partii towaru Zamawiający zgłosi ten fakt Wykonawcy, a Wykonawca uzupełni niedobory ilościowe lub wymieni wadliwą partię towaru na wolną od wad w następujących terminach:a) w dniu otrzymania zgłoszenia do godziny 15.00 – jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło do godz. 8.00,b) w następnym dniu roboczym (w tym w sobotę) w godzinach: 5.15 – 5.45 – jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło po godz. 8.00.5) Wykonawca utrzymywał w stałej gotowości do odbioru faks oraz skrzynkę poczty elektronicznej,6) dostawy były realizowane sukcesywnie, w cenach jednostkowych określonych w Ofercie Wykonawcy.9. Pozostałe warunki realizacji przedmiotu zamówienia:1) Miejscem dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy zamawianego towaru jest siedziba Zamawiającego – Dom Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów – Kraków, ul. Helclów 2 - magazyn żywnościowy Działu Obsługi Mieszkańców (piwnica).2) Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego transportem i na koszt Wykonawcy.10. Pozostałe warunki realizacji przedmiotu zamówienia określono szczegółowo we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik Nr 5 do SWZ. DO.271.1.9.2022 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15431100, 15500000, 15540000, 15551000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |