Przetarg 8190128 - 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja zamówienia pn....
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8190128
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-06-10 |
przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja zamówienia pn. Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu „Lepsze jutro I I” realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze, polegającego na przygotowywaniu i wydawaniu posiłków dwudaniowych uczestnikom projektu „Lepsze jutro” (do 6. osób dziennie - dalej "uczestnicy"), w lokalu Wykonawcy na terenie miasta Sulechowa, w dni robocze (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 14.00 do 15.00, w maksymalnej ilości do 522 posiłków, w okresie: 1) od 1 lipca do 31 lipca 2021 r. (22 dni robocze) – 132 posiłki, 2) od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2021 r. (22 dni robocze) – 132 posiłków, 3) od 1 września do 30 września 2021 r. (22 dni roboczych) – 132 posiłków, 4) od 1 października do 31 października 2021 r. (21 dni robocze) – 126 posiłków, - Określone powyżej ilości posiłków są wartościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości posiłków w zależności od terminu rozpoczęcia realizacji umowy, liczby osób uprawnionych do otrzymywania posiłków oraz osób obecnych w danym dniu na zajęciach. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości przewidzianych posiłków. Wykonawca przyjmuje powyższe do wiadomości i zrzeka się wszelkich roszczeń w tym względzie. - Wykonawca zobowiązuje się do: 1) przygotowania, przechowywania i wydawania uczestnikom posiłków w lokalu gastronomicznym określonym w § 3 ust. 1 projekcie umowy, zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021), rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności, Rozporządzeniu (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia; 2) przestrzegania realizacji zaleceń Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż, systemu HACCP; itp.; 3) przygotowywania, przechowywania i wydawania posiłków z zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponoszenia odpowiedzialności za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać odpowiednie zaświadczenia dokumentujące dopuszczenie do pracy przy żywieniu zbiorowym oraz ważne książeczki zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych. - Lokal gastronomiczny w Sulechowie, w którym będą przygotowywane (i wydawane) posiłki, oraz w którym będzie konsumpcja posiłków przez uczestników, musi spełniać wszystkie wymagania stawiane w tym zakresie zakładom zbiorowego żywienia przez właściwą stację sanitarno- epidemiologiczną i na tę okoliczność Wykonawca przedłoży aktualną decyzję powiatowego inspektora sanitarnego zatwierdzającą zakład do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. - Wykonawca oświadcza, że lokal gastronomiczny, o którym mowa w § 3, ust. 1 projektu umowy obejmuje cały okres realizacji umowy,. - Wykonawca oświadcza, że lokal gastronomiczny, w którym będą wydawane obiady spełnia wymagania określone w postępowaniu, tj. 1) jest wyposażony we wszystkie niezbędne do wykonania zamówienia urządzenia i sprzęt, a w szczególności w niezbędną zastawę stołową, stoły, krzesła, miejsce do powieszenia wierzchniej odzieży, toaletę, 2) posiada zaplecze techniczne zapewniające utrzymanie obiadów w odpowiednio wysokiej temperaturze przez cały czas ich wydawania, 3) powierzchnia lokalu, wyposażenie w stoły i krzesła, umożliwia swobodną konsumpcję posiłków równocześnie co najmniej 6 osobom. - Wykonawca zobowiązuje się utrzymać w czystości salę konsumpcyjną i jej zaplecze przez cały czas wydawania posiłków. - Wykonawca zobowiązuje się do przygotowywania i wydawania posiłków według następujących zasad: 1) wydawanie ciepłych posiłków - przez ciepły posiłek Zamawiający rozumie każdy posiłek, którego temperatura jest nie niższa niż 63oC, 2) posiłki muszą odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, 3) posiłki powinny być przygotowane w dniu ich wydania, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów, z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych, posiadających aktualne terminy ważności, 4) posiłek powinien być wydawany w formie dwudaniowej tzn. zupy – 400 g oraz drugiego dania mięsnego lub jarskiego – 300 g (do wyboru przez uczestnika). - Każdego dnia obowiązywania umowy upoważniony przedstawiciel Zamawiającego kontaktował się będzie z Wykonawcą z odpowiednim wyprzedzeniem celem wskazania czy uczestnicy korzystać będą w danym dniu z posiłków, sprecyzowania liczby uczestników, którzy danego dnia korzystać będą z posiłków oraz dokonania wyboru stosownie do pkt. 4) powyżej. Wykonawca zobowiązany jest zastosować się do informacji wskazanych przez Zamawiającego zgodnie z postanowieniem poprzedzającym. - Posiłki wydawane będą uczestnikom za okazaniem bonów dostarczonym im przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest zatrzymać bony, o których mowa powyżej, i załączyć ich komplet do rozliczenia z Zamawiającym. Bony stanowią wyłączny dowód wydania uczestnikom posiłków. 2. Zgodnie z treścią oferty Wykonawcy przedmiotu zamówienia realizowany będzie przez ……… (liczba) osoby zatrudnione na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz. U. z 2020r. poz. 1320 z późn. zm.), w przeliczeniu na pełny etat. 3. Zatrudnienie osób, o których mowa w ust. 2, trwać będzie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem ust. 4. 4. W przypadku niezatrudniania przy realizacji zamówienia osób, o których mowa w ust. 2, w określonej w nim liczbie lub rozwiązania z nimi stosunku pracy, Wykonawca zobowiązany będzie do zapłaty kary umownej za każdą niezatrudnioną osobę, w przeliczeniu na pełny etat (wobec liczby wymaganej zgodnie z ust. 1 powyżej) w wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę, o którym mowa ustawie z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. z 2020 r. poz. 2207), obowiązującego na dzień dokonania naruszenia. Kara umowna będzie naliczana za każdy miesiąc, w którym osoby te nie były zatrudnione (choćby przez część miesiąca), chyba że okoliczność, o której mowa powyżej, wystąpiła z przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy i na zwolnione stanowisko została niezwłocznie zatrudniona inna osoba spełniająca warunki, o których mowa w ust. 2 powyżej. 5. Obowiązek wykazania okoliczności, o których mowa w ust. 4 powyżej, usprawiedliwiających przejściowe niezatrudnienie osób, o których mowa w ust. 2, będzie spoczywał na Wykonawcy. 6. Zamawiający ma prawo samodzielnie lub za pośrednictwem odpowiednich organów, w każdym momencie realizacji zamówienia, do kontroli sposobu wykonywania zamówienia przez Wykonawcę. Kontrola odbywać się będzie w miejscu realizacji zamówienia i ma na celu weryfikację rzeczywistych warunków jego wykonywania, w szczególności weryfikację udziału wskazanych przez Wykonawcę w ofercie osób w wykonywaniu zamówienia. 7. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych i/lub częściowych. 8. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień z wolnej ręki, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 7 i 8 ustawy. 9. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. 10. Zamawiający nie będzie dokonywał wyboru oferty najkorzystniejszej z zastosowaniem aukcji elektronicznej. 11. Zamawiający nie wymaga składania oferty w postaci katalogów elektronicznych i dołączania katalogów elektronicznych. 12. Powody niedokonania podziału zamówienia na części: ze względu na specyfikę zamówienia nie racjonalnym jest jego dzielenie a brak podziału zamówienia na części nie ogranicza konkurencyjności. 13. Zamawiający nie przewiduje możliwości ograniczenia zakresu przedmiotu umowy w stosunku do wartości przedmiotu umowy. ZPb.271.22.2021 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55320000, 55321000, 55322000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubuskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubuskie |