Przetarg 12192773 - 1. Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie oraz...
| Analizuj | Zamówienie 12192773 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2026 roku.2. Przedmiot zamówienia obejmuje realizację dwóch zadań:Zada nie nr 1„Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Przedszkola w Zespole Szkół Publicznychw Międzyborowie.”Zadanie nr 2„Przygotowanie oraz dostarczenie i wydanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowejw Zespole Szkół Publicznych w Międzyborowie”.3. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.4. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem i wydanie w przedszkolu i szkole posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia. 5. Wymagania dotyczące posiłków: Dla zadania nr 1: Posiłek musi składać się z:• Zupy – 250 ml.• Drugiego dania w tym:1) produkt węglowodanowy: ziemniaki 180g, kasza (różne odmiany)160g , ryż (różne odmiany) 160g, (makaron 160g bądź, np. kluski śląskie, kopytka 180g.;2) produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryba) – gotowy do spożycia 80g.; danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 100gUwaga: Danie mięsne lub ryba ( gotowe) 80 g, danie mięsne z kością np. kurczak ( gotowe) 100g, gulasz z sosem 100 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 80g ( gotowego).3) surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g.- oddzielnie do drugiego dania (asortyment podawa-nych warzyw i owoców powinien być różnorodny) – dostosowany do pór roku,4) kompot 200ml. przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzyw• Dwa razy w tygodniu drugie danie jarskie składające się z: 1) produktu węglowodanowego: ziemniaki 180g, kasza, (różne odmiany) 160g ryż,( różne odmiany) 160g, makaron 160g, kluski, placki, knedle z owocami itp 180g.;2) produkt białkowy (ryba, ser, jaja kurze) – gotowy 80g.;3) surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g.- oddzielnie do drugiego dania (asortyment poda-wanych warzyw i owoców powinien być różnorodny); 4) kompot 200ml. przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzywUWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie dla zadania nr 1:ok. 33.700 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa przedszkolaków na obiadach w 2025 roku oraz prognozy na 2026 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za fak-tycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu oferty. W przy-padku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Warunki realizacji zamówienia dla zadania nr 2: Posiłek musi składać się z:1) Drugiego dania w tym:a) Ziemniaki – 200g ( kasza, ryż, lub makaron ) 180g,b) danie mięsne lub ryba ( gotowe ) 100 g, danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 135 g, gulasz z sosem 120 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 100 g, c) surówka lub jarzyny gotowane – 170 g ( asortyment podawanych warzyw powinien być różnorodny),d) raz w tygodniu posiłek z rybą 100g, e) raz w tygodniu pierogi czy naleśniki, knedle, itp. – 250 g,• kompotu – 250 ml z produktów świeżych i wartościowych, • 1 owocu ( zgodnie z sezonem ).UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie ok. 42.700 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa uczniów na obiadach w 2025 roku oraz prognozy na 2026 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu oferty. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SWZ. ZSP.321.1.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55523100, 55524000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |