Przetarg 12189372 - 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa...
| Analizuj | Zamówienie 12189372 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-01 |
| przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa zestawów obiadowych dla Centrum Usług Społecznych w Świdniku - Dziennego Domu Seniora w 2026 r.2. W zakres przedmiotu zamówienia podsta wowego wchodzi dostarczenie:a) 2160 zestawów obiadowych w całym okresie trwania zamówienia podstawowego do siedziby Dziennego Domu Seniora, ul. Kard. Stefana Wyszyńskiego 5, 21-040 Świdnik (szacunkowo 360 obiadów na miesiąc);b) 1440 zestawów obiadowych w całym okresie trwania zamówienia podstawowego z dowozem pod wskazane adresy na terenie miasta Świdnik (szacunkowo 240 obiadów na miesiąc);c) zestawów obiadowych codziennie, tj. od poniedziałku do piątku, oprócz dni świątecznych;d) zestawów obiadowych do DDS na godzinę 12.30;e) zestawów obiadowych w termosach Wykonawcy (wydawanie w miejscu zamawiającego przez pracowników DDS);f) zestawów obiadowych pod wskazane adresy na terenie miasta Świdnika w pojemnikach jednorazowego użytku, w godzinach od 12:45 do 14:00;3. Zamawiający wraz z Wykonawcą będzie ustalał jadłospisy.4. Przez zestawy obiadowe dostosowane dla Uczestników DDS należy rozumieć posiłki dwudaniowe wraz z napojem, obejmujące poniżej określone przykładowe składniki zawierające co najmniej następującą gramaturę:a) zupa – 400 ml,b) ziemniaki, kasza (gryczana, jaglana, pęczak), ryż – 200g,c) kluski, kopytka, kluski leniwe – 300g,d) mięso (m.in. kotlety mielone, pulpety, kotlety drobiowe) – 120 g,e) gulasz – 200 g,f) ryba – 120 g,g) naleśniki, pierogi – 270 g,h) surówka ze świeżych owoców i warzyw – 120 g,i) warzywa na ciepło – 120 g,j) napój – 350 ml,5. Zestawy te skomponowane powinny być w następujących proporcjach:a) 5 razy w tygodniu – zupa,b) 3 razy w tygodniu – obiady mięsne,c) 2 razy w tygodniu – obiady jarskie.6. Zestawy te powinny uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 60 roku życia.7. Posiłki powinny być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów.8. Dostarczane posiłki powinny posiadać odpowiednią temperaturę, zgodnie z obowiązującymi przepisami w zależności od ich rodzaju.9. Dany rodzaj posiłku nie powinien powtarzać się w ciągu 10 dni.10. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzenia jadłospisu obejmującego okres 10 dni oraz dostarczenie go Zamawiającemu do zatwierdzenia najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem jego realizacji. Zmiany w dostarczonym jadłospisie wymagają zgody Zamawiającego.11. W ramach wykonywanej usługi wykonawca zobowiązany będzie:a) dostarczyć zestawy obiadowe w stanie gotowym do spożycia, własnym środkiem transportu, w termosach przeznaczonych do przewożenia żywności, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków, do siedziby Dziennego Domu Seniora w Świdniku oraz w jednorazowych opakowaniach pod wskazane adresy na terenie miasta Świdnik codziennie od poniedziałku do piątku, oprócz dni świątecznych,b) odebrać odpady żywieniowe (kuchenne) wskazane przez Zamawiającego w zamykanych pojemnikach, odpornych na wilgoć i uszkodzenia mechaniczne.12. Ilość dostarczanych posiłków może być mniejsza niż określona w ust. 2 lit. a i b, przy czym Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tego tytułu. Dokładną ilość posiłków Zamawiający będzie określał każdego dnia do godz. 9.00 w zamówieniu. 13. Dostawa zestawów obiadowych oraz odbiór odpadów żywieniowych (kuchennych) odbędzie się na koszt i ryzyko Wykonawcy.14. Zamawiający zgodnie z art. 433 pkt 4 ustawy Pzp określa minimalny poziom zamówienia na poziomie 50 %. OP.V.A.2610.2.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubelskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubelskie |