Przetarg 12189372 - 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa...

   
Analizuj Zamówienie 12189372
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-01
przedmiot ogłoszenia
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa zestawów obiadowych dla Centrum Usług Społecznych w Świdniku - Dziennego Domu Seniora w 2026 r.2. W zakres przedmiotu zamówienia podsta
wowego wchodzi dostarczenie:a) 2160 zestawów obiadowych w całym okresie trwania zamówienia podstawowego do siedziby Dziennego Domu Seniora, ul. Kard. Stefana Wyszyńskiego 5, 21-040 Świdnik (szacunkowo 360 obiadów na miesiąc);b) 1440 zestawów obiadowych w całym okresie trwania zamówienia podstawowego z dowozem pod wskazane adresy na terenie miasta Świdnik (szacunkowo 240 obiadów na miesiąc);c) zestawów obiadowych codziennie, tj. od poniedziałku do piątku, oprócz dni świątecznych;d) zestawów obiadowych do DDS na godzinę 12.30;e) zestawów obiadowych w termosach Wykonawcy (wydawanie w miejscu zamawiającego przez pracowników DDS);f) zestawów obiadowych pod wskazane adresy na terenie miasta Świdnika w pojemnikach jednorazowego użytku, w godzinach od 12:45 do 14:00;3. Zamawiający wraz z Wykonawcą będzie ustalał jadłospisy.4. Przez zestawy obiadowe dostosowane dla Uczestników DDS należy rozumieć posiłki dwudaniowe wraz z napojem, obejmujące poniżej określone przykładowe składniki zawierające co najmniej następującą gramaturę:a) zupa – 400 ml,b) ziemniaki, kasza (gryczana, jaglana, pęczak), ryż – 200g,c) kluski, kopytka, kluski leniwe – 300g,d) mięso (m.in. kotlety mielone, pulpety, kotlety drobiowe) – 120 g,e) gulasz – 200 g,f) ryba – 120 g,g) naleśniki, pierogi – 270 g,h) surówka ze świeżych owoców i warzyw – 120 g,i) warzywa na ciepło – 120 g,j) napój – 350 ml,5. Zestawy te skomponowane powinny być w następujących proporcjach:a) 5 razy w tygodniu – zupa,b) 3 razy w tygodniu – obiady mięsne,c) 2 razy w tygodniu – obiady jarskie.6. Zestawy te powinny uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 60 roku życia.7. Posiłki powinny być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów.8. Dostarczane posiłki powinny posiadać odpowiednią temperaturę, zgodnie z obowiązującymi przepisami w zależności od ich rodzaju.9. Dany rodzaj posiłku nie powinien powtarzać się w ciągu 10 dni.10. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzenia jadłospisu obejmującego okres 10 dni oraz dostarczenie go Zamawiającemu do zatwierdzenia najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem jego realizacji. Zmiany w dostarczonym jadłospisie wymagają zgody Zamawiającego.11. W ramach wykonywanej usługi wykonawca zobowiązany będzie:a) dostarczyć zestawy obiadowe w stanie gotowym do spożycia, własnym środkiem transportu, w termosach przeznaczonych do przewożenia żywności, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków, do siedziby Dziennego Domu Seniora w Świdniku oraz w jednorazowych opakowaniach pod wskazane adresy na terenie miasta Świdnik codziennie od poniedziałku do piątku, oprócz dni świątecznych,b) odebrać odpady żywieniowe (kuchenne) wskazane przez Zamawiającego w zamykanych pojemnikach, odpornych na wilgoć i uszkodzenia mechaniczne.12. Ilość dostarczanych posiłków może być mniejsza niż określona w ust. 2 lit. a i b, przy czym Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tego tytułu. Dokładną ilość posiłków Zamawiający będzie określał każdego dnia do godz. 9.00 w zamówieniu. 13. Dostawa zestawów obiadowych oraz odbiór odpadów żywieniowych (kuchennych) odbędzie się na koszt i ryzyko Wykonawcy.14. Zamawiający zgodnie z art. 433 pkt 4 ustawy Pzp określa minimalny poziom zamówienia na poziomie 50 %.

OP.V.A.2610.2.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się