Przetarg 8305909 - 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8305909
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-08-02 |
przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych w Szkole Po dstawowej im. św. Brata Alberta w Czechówce w roku szkolnym 2021/2022. 2. Na zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia składa się; 1) przygotowanie posiłków dla dzieci uczęszczających do oddziałów Przedszkolnych w Szkole Podstawowej im. św. Brata Alberta w Czechówce, wg. jadłospisów sezonowych - załącznik nr 3 do swz, 2) dowóz w termosach przygotowanych posiłków do Oddziałów Przedszkolnych Szkoły Podstawowej im. św. Brata Alberta w Czechówce. 3. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia został zawarty w następujących załącznikach do niniejszej swz: - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia SOPZ - załącznik nr 2 do swz, - jadłospis sezonowy - załącznik nr 3 do swz, - wzór umowy - załącznik nr 4 do swz., - formularz ofertowy - załącznik nr 5 do swz, 4. Zamawiający nie wymaga dokonania wizji lokalnej oraz sprawdzenia przez Wykonawcę dokumentów niezbędnych do realizacji zamówienia dostępnych na miejscu u Zamawiającego. 5. Kod CPV (Wspólny Słownik Zamówień): 55523100-3 Usługi w zakresie posiłków szkolnych, 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków 55524000-9 Usługi dostarczania posiłków do szkół. 6. Zgodnie z art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający określa następujące warunki realizacji zamówienia, w zakresie zatrudniania osób na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę i podwykonawców: a. Zamawiający wymaga, aby następujące czynności w ramach niniejszego zamówienia, tj.: czynności polegające na przygotowywaniu posiłków (kucharz, pomoc kuchenna), transportu posiłków były wykonywane przez osoby zatrudnione na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974r., - Kodeks pracy z uwzględnieniem minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002r., o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. 2020. 2207 t.j. z dnia 2020.12.10). b. sposób weryfikacji zatrudnienia tych osób oraz uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez wykonawcę wymagań związanych z zatrudnianiem tych osób oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań zawarte zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 4 do swz. 7. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2) ustawy Pzp. 8. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę przedmiotu zamówienia. 272/2/2021 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55523100, 55524000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |