Zlecenie - ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI Numer...
(zakończone) | Zamówienie 5382866|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2017-08-14 |
przedmiot zlecenia | ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI Numer ogłoszenia 1049718 Miejsce realizacji zamówienia Województwo: cała Polsk a Powiat: Wszystkie Miejscowość: MIEJSCE REALIZACJI ZAMÓWIENIA: Z uwagi na ogólnopolski charakter projektu szkolenia będą realizowane w miejscowościach, w ramach których zrekrutowana zostanie grupa szkoleniowa (dokładne miejsce szkolenia będzie wskazywane Wykonawcy przez Zamawiającego indywidualnie). Tym samym, należy założyć, iż miejsce realizacji szkoleń to cała Polska. Szczegółowe informacje dot. zapytania ofertowego znajdują się w załączniku: treść zapytania ofertowego 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI Cel zamówienia Celem zamówienia jest wyłonienia Wykonawcy, który zapewni wyżywienie i sale szkoleniowe w ramach projektu „medi-PROGRES - kompetencje nowoczesnych kadr systemu ochrony zdrowia” POWR.05.02.00-00-0029/16-00. Szczegółowe informacje dot. zapytania ofertowego znajdują się w załączniku: treść zapytania ofertowego 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI Przedmiot zamówienia Przedmiotem niniejszego postępowania jest usługa zapewnienia przez Wykonawcę: 1. wyżywienia (lunch + przerwa kawowa) - 2500 szt. zestawów lunch + przerwa kawowa 2. sal szkoleniowych - 250 dni szkoleń Projekt realizowany jest na terenie CAŁEGO KRAJU. Grupy szkoleniowe będą liczyć średnio 10 osób. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: a. SALA Sala szkoleniowa jakościowo dopasowana do potrzeb grupy docelowej projektu, powinna zawierać: - odpowiednią liczbę stołów mobilnych i krzeseł z możliwością dowolnej aranżacji ich ustawienia dla średnio 10 uczestników, - sala musi być ogrzewana, cicha, niedzielona, wyposażona w niezbędny sprzęt: projektor multimedialny, flipchart, papier i pisaki, przedłużacz oraz bezpłatny dostęp do Internetu bezprzewodowego (sieć wi-fi), - sala powinna posiadać okna z naświetleniem naturalnym i dodatkowo oświetlenie sztuczne górne, powinna istnieć możliwość zaciemnienia pomieszczenia dla zapewnienia komfortu pracy trenerowi oraz uczestnikom, - powierzchnia sali nie powinna być mniejsza niż 23 m2 i nie większa niż 50 m2. Sala nie może być zlokalizowana w piwnicy lub suterenie, ani na poddaszu, dodatkowo sala musi spełniać warunki umożliwiające przeprowadzenie dynamicznych części szkolenia (praca w grupach, przy użyciu rekwizytów szkoleniowych) i w razie potrzeby zapewniać dostęp dla osób niepełnosprawnych, - Wykonawca zapewni możliwość wygodnego powieszenia okrycia wierzchniego przez uczestników w sali bądź pomieszczeniu odpowiednio zabezpieczonym, w tym przed dostępem osób trzecich, - zaplecze higieniczno-sanitarne będzie znajdowało się w bezpośredniej bliskości sali (na tej samej kondygnacji), - Wykonawca zapewni również dostęp do oddzielnego, zamykanego na klucz pomieszczenia (np. biuro, kantorek lub magazyn), w którym Zamawiający będzie mógł przechowywać materiały szkoleniowe, - ze względu na konieczność przygotowania sali do zajęć szkoleniowych Wykonawca zapewni Zamawiającemu możliwość dostępu do sali na 2 godziny przed i po szkoleniu, - Wykonawca zapewni możliwość oznakowania miejsca realizacji szkolenia odpowiednią tabliczką zawierającą informację o współfinansowaniu projektu ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego b. WYŻYWIENIE Wyżywienie dla każdego z uczestników obejmuje: - całodniowy serwis kawowy (tzw. przerwa kawowa) odpowiadający następującym kryteriom, przy czym kryteria liczone są dla jednego uczestnika szkolenia i na jeden dzień szkoleniowy: • skład: gorąca kawa i herbata serwowane w termosach lub z ekspresu, woda i naturalne soki podane w szklanych dzbankach oraz ciastka i owoce, • kawa i herbata muszą być przygotowane w ilości minimum 400 ml na osobę, • ciastka i owoce muszą być przygotowane w ilości minimum 200g na osobę, • do kawy i herbaty muszą być podane cukier, cytryna i śmietanka/mleko, • woda i naturalne soki muszą być przygotowane w ilości minimum 400 ml na osobę, • jest dostępy na 30 minut przed rozpoczęciem zajęć dydaktycznych, przez cały dzień, aż do ich zakończenia. Serwis kawowy musi być zorganizowany w pobliżu sali (wówczas odpowiednio oznakowany i zabezpieczony, do dyspozycji wyłącznie grupy szkoleniowej), w której będzie odbywało się szkolenie lub bezpośrednio w sali. - obiad dwudaniowy (zupa, danie główne) (tzw. lunch) odpowiadający następującym kryteriom: • zupa, porcja o wielkości min. 250 ml na osobę, • produkty białkowe, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso lub ryba), o masie minimum 150g na osobę, • dodatki w postaci: ziemniaków, kaszy, ryżu lub makaronu o masie minimum 150g na osobę, • dodatki warzywne: surówka lub warzywa gotowane o masie minimum 100g na osobę, • napój: woda minimum 250 ml. W przypadku obecności na szkoleniach osób o specjalnych wymogach żywieniowych (np. wegetarianizm, alergie pokarmowe), Wykonawca zapewni odpowiedni dla nich posiłek. UWAGA! Szczegółowe informacje dot. zapytania ofertowego znajdują się w załączniku: treść zapytania ofertowego 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI Skrócony opis przedmiotu zamówienia Przedmiotem niniejszego postępowania jest usługa zapewnienia przez Wykonawcę: 1. wyżywienia (lunch + przerwa kawowa) (2500 os. - zestawów lunch + przerwa kawowa) 2. sal szkoleniowych (250 dni szkoleniowych) Projekt realizowany jest na terenie CAŁEGO KRAJU. Wsparcie będzie odbywało się w ciągu CAŁEGO TYGODNIA, tj. od poniedziałku do niedzieli, w szczególności w dniach od poniedziałku do piątku, w wymiarze 8 godzin dziennie, w godzinach w zależności od grupy, w szczególności w przedziale czasowym między 7:00-18:00 (godziny mogą ulec zmianie), w ustalonych terminach w zależności od zainteresowania i możliwości uczestników. Grupy szkoleniowe będą liczyć średnio 10 osób. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić salę szkoleniową i wyżywienie dla uczestników wsparcia. Rekrutacja do projektu prowadzona jest w sposób równościowy, na obszarze całego kraju. Zamawiający na tym etapie nie jest w stanie określić ile dni szkoleniowych będzie realizowanych w konkretnej miejscowości. Szczegółowy wykaz dni szkoleniowych realizowanych na terenie kraju i w konkretnej miejscowości, będzie przekazywany Wykonawcy wyłonionemu w ramach niniejszego postępowania, w sposób określony poniżej. Zamawiający, po zakończeniu procesu rekrutacji danej grupy, poinformuje Wykonawcę o miejscu realizacji wsparcia. Wykonawca otrzyma od Zamawiającego informacje nt. zrekrutowanej grupy tj. wskaże w jakiej miejscowości dogodnej dla Uczestników projektu powinna zostać zapewniona sala i wyżywienie. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: a. SALA Sala szkoleniowa jakościowo dopasowana do potrzeb grupy docelowej projektu, powinna zawierać: - odpowiednią liczbę stołów mobilnych i krzeseł z możliwością dowolnej aranżacji ich ustawienia dla średnio 10 uczestników, - sala musi być ogrzewana, cicha, niedzielona, wyposażona w niezbędny sprzęt: projektor multimedialny, flipchart, papier i pisaki, przedłużacz oraz bezpłatny dostęp do Internetu bezprzewodowego (sieć wi-fi), - sala powinna posiadać okna z naświetleniem naturalnym i dodatkowo oświetlenie sztuczne górne, powinna istnieć możliwość zaciemnienia pomieszczenia dla zapewnienia komfortu pracy trenerowi oraz uczestnikom, - powierzchnia sali nie powinna być mniejsza niż 23 m2 i nie większa niż 50 m2. Sala nie może być zlokalizowana w piwnicy lub suterenie, ani na poddaszu, dodatkowo sala musi spełniać warunki umożliwiające przeprowadzenie dynamicznych części szkolenia (praca w grupach, przy użyciu rekwizytów szkoleniowych) i w razie potrzeby zapewniać dostęp dla osób niepełnosprawnych, - Wykonawca zapewni możliwość wygodnego powieszenia okrycia wierzchniego przez uczestników w sali bądź pomieszczeniu odpowiednio zabezpieczonym, w tym przed dostępem osób trzecich, - zaplecze higieniczno-sanitarne będzie znajdowało się w bezpośredniej bliskości sali (na tej samej kondygnacji), - Wykonawca zapewni również dostęp do oddzielnego, zamykanego na klucz pomieszczenia (np. biuro, kantorek lub magazyn), w którym Zamawiający będzie mógł przechowywać materiały szkoleniowe, - ze względu na konieczność przygotowania sali do zajęć szkoleniowych Wykonawca zapewni Zamawiającemu możliwość dostępu do sali na 2 godziny przed i po szkoleniu, - Wykonawca zapewni możliwość oznakowania miejsca realizacji szkolenia odpowiednią tabliczką zawierającą informację o współfinansowaniu projektu ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego WAŻNE: Sale szkoleniowe na szkolenia powinny być zadbane i czyste. Wizualna strona powinna być zbliżona do sal szkoleniowych, które oferują obiekty 3 gwiazdkowe i centra konferencyjno-szkoleniowe. Zamawiający zastrzega aby przed dokonaniem rezerwacji sali szkoleniowej Wykonawca przedłożył szczegółowe informacje nt. standardu sal, np. w postaci zdjęć. b. WYŻYWIENIE Wyżywienie dla każdego z uczestników obejmuje: - całodniowy serwis kawowy (tzw. przerwa kawowa) odpowiadający następującym kryteriom, przy czym kryteria liczone są dla jednego uczestnika szkolenia i na jeden dzień szkoleniowy: • skład: gorąca kawa i herbata serwowane w termosach lub z ekspresu, woda i naturalne soki podane w szklanych dzbankach oraz ciastka i owoce, • kawa i herbata muszą być przygotowane w ilości minimum 400 ml na osobę, • ciastka i owoce muszą być przygotowane w ilości minimum 200g na osobę, • do kawy i herbaty muszą być podane cukier, cytryna i śmietanka/mleko, • woda i naturalne soki muszą być przygotowane w ilości minimum 400 ml na osobę, • jest dostępy na 30 minut przed rozpoczęciem zajęć dydaktycznych, przez cały dzień, aż do ich zakończenia. Serwis kawowy musi być zorganizowany w pobliżu sali (wówczas odpowiednio oznakowany i zabezpieczony, do dyspozycji wyłącznie grupy szkoleniowej), w której będzie odbywało się szkolenie lub bezpośrednio w sali. - obiad dwudaniowy (zupa, danie główne) (tzw. lunch) odpowiadający następującym kryteriom: • zupa, porcja o wielkości min. 250 ml na osobę, • produkty białkowe, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso lub ryba), o masie minimum 150g na osobę, • dodatki w postaci: ziemniaków, kaszy, ryżu lub makaronu o masie minimum 150g na osobę, • dodatki warzywne: surówka lub warzywa gotowane o masie minimum 100g na osobę, • napój: woda minimum 250 ml. W przypadku obecności na szkoleniach osób o specjalnych wymogach żywieniowych (np. wegetarianizm, alergie pokarmowe), Wykonawca zapewni odpowiedni dla nich posiłek. Obiad dwudaniowy obejmuje przygotowanie posiłków porcjowanych. Ponadto, Wykonawca odpowiadał będzie za obsługę, rozstawienie oraz bieżącą wymianę naczyń oraz dbał będzie o estetykę miejsca podawanych posiłków. Obiad dwudaniowy wydawany będzie w oddzielnym pomieszczeniu. Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania posiłków na naczyniach jednorazowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ostatecznego wyboru menu spośród propozycji przedstawianych przez wybranego Wykonawcę. Szczegółowe informacje dot. zapytania ofertowego znajdują się w załączniku: treść zapytania ofertowego 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | cała Polska |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Wielkopolskie |