Zlecenie - ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI Numer...

   
Zamówienie 5382866 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2017-08-14
przedmiot zlecenia
ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI
Numer ogłoszenia 1049718

Miejsce realizacji zamówienia
Województwo: cała Polsk
a Powiat: Wszystkie Miejscowość: MIEJSCE REALIZACJI ZAMÓWIENIA: Z uwagi na ogólnopolski charakter projektu szkolenia będą realizowane w miejscowościach, w ramach których zrekrutowana zostanie grupa szkoleniowa (dokładne miejsce szkolenia będzie wskazywane Wykonawcy przez Zamawiającego indywidualnie). Tym samym, należy założyć, iż miejsce realizacji szkoleń to cała Polska. Szczegółowe informacje dot. zapytania ofertowego znajdują się w załączniku: treść zapytania ofertowego 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI

Cel zamówienia
Celem zamówienia jest wyłonienia Wykonawcy, który zapewni wyżywienie i sale szkoleniowe w ramach projektu „medi-PROGRES - kompetencje nowoczesnych kadr systemu ochrony zdrowia” POWR.05.02.00-00-0029/16-00.

Szczegółowe informacje dot. zapytania ofertowego znajdują się w załączniku: treść zapytania ofertowego 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI

Przedmiot zamówienia
Przedmiotem niniejszego postępowania jest usługa zapewnienia przez Wykonawcę:
1. wyżywienia (lunch + przerwa kawowa) - 2500 szt. zestawów lunch + przerwa kawowa
2. sal szkoleniowych - 250 dni szkoleń
Projekt realizowany jest na terenie CAŁEGO KRAJU. Grupy szkoleniowe będą liczyć średnio 10 osób.

SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:
a. SALA
Sala szkoleniowa jakościowo dopasowana do potrzeb grupy docelowej projektu, powinna zawierać:
- odpowiednią liczbę stołów mobilnych i krzeseł z możliwością dowolnej aranżacji ich ustawienia dla średnio 10 uczestników,
- sala musi być ogrzewana, cicha, niedzielona, wyposażona w niezbędny sprzęt: projektor multimedialny, flipchart, papier i pisaki, przedłużacz oraz bezpłatny dostęp do Internetu bezprzewodowego (sieć wi-fi),
- sala powinna posiadać okna z naświetleniem naturalnym i dodatkowo oświetlenie sztuczne górne, powinna istnieć możliwość zaciemnienia pomieszczenia dla zapewnienia komfortu pracy trenerowi oraz uczestnikom,
- powierzchnia sali nie powinna być mniejsza niż 23 m2 i nie większa niż 50 m2. Sala nie może być zlokalizowana w piwnicy lub suterenie, ani na poddaszu, dodatkowo sala musi spełniać warunki umożliwiające przeprowadzenie dynamicznych części szkolenia (praca w grupach, przy użyciu rekwizytów szkoleniowych) i w razie potrzeby zapewniać dostęp dla osób niepełnosprawnych,
- Wykonawca zapewni możliwość wygodnego powieszenia okrycia wierzchniego przez uczestników w sali bądź pomieszczeniu odpowiednio zabezpieczonym, w tym przed dostępem osób trzecich,
- zaplecze higieniczno-sanitarne będzie znajdowało się w bezpośredniej bliskości sali (na tej samej kondygnacji),
- Wykonawca zapewni również dostęp do oddzielnego, zamykanego na klucz pomieszczenia (np. biuro, kantorek lub magazyn), w którym Zamawiający będzie mógł przechowywać materiały szkoleniowe,
- ze względu na konieczność przygotowania sali do zajęć szkoleniowych Wykonawca zapewni Zamawiającemu możliwość dostępu do sali na 2 godziny przed i po szkoleniu,
- Wykonawca zapewni możliwość oznakowania miejsca realizacji szkolenia odpowiednią tabliczką zawierającą informację o współfinansowaniu projektu ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

b. WYŻYWIENIE
Wyżywienie dla każdego z uczestników obejmuje:
- całodniowy serwis kawowy (tzw. przerwa kawowa) odpowiadający następującym kryteriom, przy czym kryteria liczone są dla jednego uczestnika szkolenia i na jeden dzień szkoleniowy:
• skład: gorąca kawa i herbata serwowane w termosach lub z ekspresu, woda i naturalne soki podane w szklanych dzbankach oraz ciastka i owoce,
• kawa i herbata muszą być przygotowane w ilości minimum 400 ml na osobę,
• ciastka i owoce muszą być przygotowane w ilości minimum 200g na osobę,
• do kawy i herbaty muszą być podane cukier, cytryna i śmietanka/mleko,
• woda i naturalne soki muszą być przygotowane w ilości minimum 400 ml na osobę,
• jest dostępy na 30 minut przed rozpoczęciem zajęć dydaktycznych, przez cały dzień, aż do ich zakończenia. Serwis kawowy musi być zorganizowany w pobliżu sali (wówczas odpowiednio oznakowany i zabezpieczony, do dyspozycji wyłącznie grupy szkoleniowej), w której będzie odbywało się szkolenie lub bezpośrednio w sali.
- obiad dwudaniowy (zupa, danie główne) (tzw. lunch) odpowiadający następującym kryteriom:
• zupa, porcja o wielkości min. 250 ml na osobę,
• produkty białkowe, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso lub ryba), o masie minimum 150g na osobę,
• dodatki w postaci: ziemniaków, kaszy, ryżu lub makaronu o masie minimum 150g na osobę,
• dodatki warzywne: surówka lub warzywa gotowane o masie minimum 100g na osobę,
• napój: woda minimum 250 ml.
W przypadku obecności na szkoleniach osób o specjalnych wymogach żywieniowych (np. wegetarianizm, alergie pokarmowe), Wykonawca zapewni odpowiedni dla nich posiłek.

UWAGA! Szczegółowe informacje dot. zapytania ofertowego znajdują się w załączniku: treść zapytania ofertowego 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI

Skrócony opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem niniejszego postępowania jest usługa zapewnienia przez Wykonawcę:
1. wyżywienia (lunch + przerwa kawowa) (2500 os. - zestawów lunch + przerwa kawowa)
2. sal szkoleniowych (250 dni szkoleniowych)
Projekt realizowany jest na terenie CAŁEGO KRAJU. Wsparcie będzie odbywało się w ciągu CAŁEGO TYGODNIA, tj. od poniedziałku do niedzieli, w szczególności w dniach od poniedziałku do piątku, w wymiarze 8 godzin dziennie, w godzinach w zależności od grupy, w szczególności w przedziale czasowym między 7:00-18:00 (godziny mogą ulec zmianie), w ustalonych terminach w zależności od zainteresowania i możliwości uczestników. Grupy szkoleniowe będą liczyć średnio 10 osób.
Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić salę szkoleniową i wyżywienie dla uczestników wsparcia. Rekrutacja do projektu prowadzona jest w sposób równościowy, na obszarze całego kraju. Zamawiający na tym etapie nie jest w stanie określić ile dni szkoleniowych będzie realizowanych w konkretnej miejscowości.

Szczegółowy wykaz dni szkoleniowych realizowanych na terenie kraju i w konkretnej miejscowości, będzie przekazywany Wykonawcy wyłonionemu w ramach niniejszego postępowania, w sposób określony poniżej.

Zamawiający, po zakończeniu procesu rekrutacji danej grupy, poinformuje Wykonawcę o miejscu realizacji wsparcia. Wykonawca otrzyma od Zamawiającego informacje nt. zrekrutowanej grupy tj. wskaże w jakiej miejscowości dogodnej dla Uczestników projektu powinna zostać zapewniona sala i wyżywienie.


SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:
a. SALA
Sala szkoleniowa jakościowo dopasowana do potrzeb grupy docelowej projektu, powinna zawierać:
- odpowiednią liczbę stołów mobilnych i krzeseł z możliwością dowolnej aranżacji ich ustawienia dla średnio 10 uczestników,
- sala musi być ogrzewana, cicha, niedzielona, wyposażona w niezbędny sprzęt: projektor multimedialny, flipchart, papier i pisaki, przedłużacz oraz bezpłatny dostęp do Internetu bezprzewodowego (sieć wi-fi),
- sala powinna posiadać okna z naświetleniem naturalnym i dodatkowo oświetlenie sztuczne górne, powinna istnieć możliwość zaciemnienia pomieszczenia dla zapewnienia komfortu pracy trenerowi oraz uczestnikom,
- powierzchnia sali nie powinna być mniejsza niż 23 m2 i nie większa niż 50 m2. Sala nie może być zlokalizowana w piwnicy lub suterenie, ani na poddaszu, dodatkowo sala musi spełniać warunki umożliwiające przeprowadzenie dynamicznych części szkolenia (praca w grupach, przy użyciu rekwizytów szkoleniowych) i w razie potrzeby zapewniać dostęp dla osób niepełnosprawnych,
- Wykonawca zapewni możliwość wygodnego powieszenia okrycia wierzchniego przez uczestników w sali bądź pomieszczeniu odpowiednio zabezpieczonym, w tym przed dostępem osób trzecich,
- zaplecze higieniczno-sanitarne będzie znajdowało się w bezpośredniej bliskości sali (na tej samej kondygnacji),
- Wykonawca zapewni również dostęp do oddzielnego, zamykanego na klucz pomieszczenia (np. biuro, kantorek lub magazyn), w którym Zamawiający będzie mógł przechowywać materiały szkoleniowe,
- ze względu na konieczność przygotowania sali do zajęć szkoleniowych Wykonawca zapewni Zamawiającemu możliwość dostępu do sali na 2 godziny przed i po szkoleniu,
- Wykonawca zapewni możliwość oznakowania miejsca realizacji szkolenia odpowiednią tabliczką zawierającą informację o współfinansowaniu projektu ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
WAŻNE:
Sale szkoleniowe na szkolenia powinny być zadbane i czyste. Wizualna strona powinna być zbliżona do sal szkoleniowych, które oferują obiekty 3 gwiazdkowe i centra konferencyjno-szkoleniowe. Zamawiający zastrzega aby przed dokonaniem rezerwacji sali szkoleniowej Wykonawca przedłożył szczegółowe informacje nt. standardu sal, np. w postaci zdjęć.

b. WYŻYWIENIE
Wyżywienie dla każdego z uczestników obejmuje:
- całodniowy serwis kawowy (tzw. przerwa kawowa) odpowiadający następującym kryteriom, przy czym kryteria liczone są dla jednego uczestnika szkolenia i na jeden dzień szkoleniowy:
• skład: gorąca kawa i herbata serwowane w termosach lub z ekspresu, woda i naturalne soki podane w szklanych dzbankach oraz ciastka i owoce,
• kawa i herbata muszą być przygotowane w ilości minimum 400 ml na osobę,
• ciastka i owoce muszą być przygotowane w ilości minimum 200g na osobę,
• do kawy i herbaty muszą być podane cukier, cytryna i śmietanka/mleko,
• woda i naturalne soki muszą być przygotowane w ilości minimum 400 ml na osobę,
• jest dostępy na 30 minut przed rozpoczęciem zajęć dydaktycznych, przez cały dzień, aż do ich zakończenia. Serwis kawowy musi być zorganizowany w pobliżu sali (wówczas odpowiednio oznakowany i zabezpieczony, do dyspozycji wyłącznie grupy szkoleniowej), w której będzie odbywało się szkolenie lub bezpośrednio w sali.
- obiad dwudaniowy (zupa, danie główne) (tzw. lunch) odpowiadający następującym kryteriom:
• zupa, porcja o wielkości min. 250 ml na osobę,
• produkty białkowe, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso lub ryba), o masie minimum 150g na osobę,
• dodatki w postaci: ziemniaków, kaszy, ryżu lub makaronu o masie minimum 150g na osobę,
• dodatki warzywne: surówka lub warzywa gotowane o masie minimum 100g na osobę,
• napój: woda minimum 250 ml.
W przypadku obecności na szkoleniach osób o specjalnych wymogach żywieniowych (np. wegetarianizm, alergie pokarmowe), Wykonawca zapewni odpowiedni dla nich posiłek.
Obiad dwudaniowy obejmuje przygotowanie posiłków porcjowanych. Ponadto, Wykonawca odpowiadał będzie za obsługę, rozstawienie oraz bieżącą wymianę naczyń oraz dbał będzie o estetykę miejsca podawanych posiłków. Obiad dwudaniowy wydawany będzie w oddzielnym pomieszczeniu. Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania posiłków na naczyniach jednorazowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ostatecznego wyboru menu spośród propozycji przedstawianych przez wybranego Wykonawcę.

Szczegółowe informacje dot. zapytania ofertowego znajdują się w załączniku: treść zapytania ofertowego 1/SALA I WYŻYWIENIE/MEDI
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji cała Polska
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10340335 2024-03-29
godz. 08:00
Małopolskie 1. Nazwa zamówienia: „Świadczenie kompleksowych usług cateringowych na potrzeby Wydziału ds. Turystyki w 2024 roku”.2. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę komp...
10396621 2024-04-08
godz. 23:59
Wielkopolskie ROPS.XII.2205.4.2024 Szacowanie wartości usługi cateringu w subregionie pilskim PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Świadczenie usług cateringowych Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usł...
10400385 2024-04-12
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10401962 2024-04-15
godz. 08:30
Śląskie 4WOG-1200.2712.16.2024 Usługi restauracyjne w formie przygotowania i dostarczenia czterech posiłków dziennie (śniadanie, II śniadanie, obiad, kolacja) dla żołnierzy z jednostek wojsko...
10433601 2024-04-19
godz. 14:00
Mazowieckie Świadczenie kompleksowej usługi udostępnienia wykwalifikowanej obsługi o specjalności kelner na potrzeby realizacji imprez cateringowych obsługiwanych przez WARS S.A.
10431801 2024-04-22
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10413311 2024-04-26
godz. 14:00
Dolnośląskie Zabezpieczenie cateringu na Festynach Rodzinnych KGHM Polska Miedź S.A. Oddział Zakłady Górnicze Polkowice-Sieroszowice
10473228 2024-04-29
godz. 09:00
Łódzkie FO-Z/ŁIT/8/2024/Z Świadczenie usług cateringowych dla Sieć Badawcza Łukasiewicz-Łódzki Instytut Technologiczny. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 - 1 szt.
10464640 2024-04-29
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi gastronomicznej w dniach 16-17 maja 2024 r. w Centralnej Bibliotece Wojskowej w Warszawie podczas Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej. 1. Przedmiotem zamówienia jest ...
10474813 2024-04-30
godz. 11:00
Łódzkie 3.1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników projektu „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania region...