Przetarg 10381727 - Świadczenie usług cateringowych w 2024 roku Część 1:...

   
Analizuj Zamówienie 10381727
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2024-03-28
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usług cateringowych w 2024 roku

Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń, gali, czy też konferencji.2. Ś
wiadczenie usług cateringowych obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w miejscach wskazanych przez Zamawiającego. 3. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wydawane przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych spotkań. 4. Zamówienie podzielone zostało na 2 zadania częściowe:4.1. Zadanie częściowe nr 1 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją Programu „Zdolni z Pomorza – wsparcia regionalne” obejmujące świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu zestawów kawowych na terenie miasta Gdańsk, Słupsk, Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Chojnice, Gdynia, Wejherowo oraz Kartuzy oraz zestawów obiadowo – kawowych na terenie miasta Gdańsk. Szacunkowa ilość zestawów kawowych wynosi 930 oraz zestawów kawowo-obiadowych 500.5. Szczegółowy zakres usług określa - zał. nr 8 - Opis Przedmiotu Zamówienia – dla zadania częściowego nr 1 oraz zadania częściowego nr 2.6. Zamawiający na podstawie art. 95 ustawy PZP, wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób świadczących usługi, takie jak usługi kucharskie będące przedmiotem zamówienia. Wykonywanie wskazanych usług mieści się w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.7. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku: nr 4 do SWZ – Wzór umowy.

Część 2: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń, gali, czy też konferencji.2. Świadczenie usług cateringowych obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w miejscach wskazanych przez Zamawiającego. 3. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wydawane przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych spotkań. 4.Zamówienie podzielone zostało na 2 zadania częściowe:Zadanie częściowe nr 2 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją Programu „Regionalne wsparcie edukacji włączającej” obejmujące świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu zestawów kawowych na terenie miasta Gdańsk, Słupsk, Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Chojnice, Gdynia, Wejherowo oraz Kartuzy oraz zestawów obiadowo – kawowych na terenie miasta Gdańsk. Szacunkowa ilość zestawów kawowych wynosi 400 oraz zestawów kawowo-obiadowych 30.5. Szczegółowy zakres usług określa - zał. nr 8 - Opis Przedmiotu Zamówienia – dla zadania częściowego nr 1 oraz zadania częściowego nr 2.6. Zamawiający na podstawie art. 95 ustawy PZP, wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób świadczących usługi, takie jak usługi kucharskie będące przedmiotem zamówienia. Wykonywanie wskazanych usług mieści się w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.7. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku: nr 4 do SWZ – Wzór umowy.

PBP-I-0682-1/2024


UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 2024/BZP 00276501/01 z dnia: 2024-04-09
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 2.15. Nazwa projektu lub programu Przed zmianą:
1. Zamówienie jest finansowane ze środków z Projektu „Zdolni z Pomorza – wsparcie regionalne” - dla zadania częściowego nr 1. 2. Zamówienie jest finansowane ze środków z Projektu „Regionalne wsparcie edukacji włączającej” – dla zadania częściowego nr 2.
Po zmianie:
Zadanie nr 1 - realizacja projektu „Zdolni z Pomorza – wsparcie regionalne” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Fundusze Europejskie dla Pomorza 2021-2027, Zadanie nr 2 - realizacja projektu „Regionalne wsparcie edukacji włączającej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Fundusze Europejskie dla Pomorza 2021-2027
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2024-04-10 10:00
Po zmianie:
2024-04-18 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2024-04-10 10:30
Po zmianie:
2024-04-18 10:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2024-05-09
Po zmianie:
2024-05-17



UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 2024/BZP 00277552/01 z dnia: 2024-04-09
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 1) Przed zmianą:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń, gali, czy też konferencji.
2. Świadczenie usług cateringowych obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w miejscach wskazanych przez Zamawiającego.
3. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wydawane przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych spotkań.
4. Zamówienie podzielone zostało na 2 zadania częściowe:
4.1. Zadanie częściowe nr 1 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją Programu „Zdolni z Pomorza – wsparcia regionalne” obejmujące świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu zestawów kawowych na terenie miasta Gdańsk, Słupsk, Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Chojnice, Gdynia, Wejherowo oraz Kartuzy oraz zestawów obiadowo – kawowych na terenie miasta Gdańsk.
Szacunkowa ilość zestawów kawowych wynosi 930 oraz zestawów kawowo-obiadowych 500.
5. Szczegółowy zakres usług określa - zał. nr 8 - Opis Przedmiotu Zamówienia – dla zadania częściowego nr 1 oraz zadania częściowego nr 2.
6. Zamawiający na podstawie art. 95 ustawy PZP, wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób świadczących usługi, takie jak usługi kucharskie będące przedmiotem zamówienia. Wykonywanie wskazanych usług mieści się w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.
7. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku: nr 4 do SWZ – Wzór umowy.
Po zmianie:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń, gali, czy też konferencji.
2. Świadczenie usług cateringowych obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w miejscach wskazanych przez Zamawiającego.
3. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wydawane przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych spotkań.
4. Zamówienie podzielone zostało na 2 zadania częściowe:
4.1. Zadanie częściowe nr 1 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją projektu „Zdolni z Pomorza – wsparcie regionalne” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Fundusze Europejskie dla Pomorza 2021-2027 na terenie miasta Gdańsk, Słupsk, Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Chojnice, Gdynia, Wejherowo oraz Kartuzy oraz zestawów obiadowo – kawowych na terenie miasta Gdańsk.
Szacunkowa ilość zestawów kawowych wynosi 930 oraz zestawów kawowo-obiadowych 500.
5. Szczegółowy zakres usług określa - zał. nr 8 - Opis Przedmiotu Zamówienia – dla zadania częściowego nr 1 oraz zadania częściowego nr 2.
6. Zamawiający na podstawie art. 95 ustawy PZP, wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób świadczących usługi, takie jak usługi kucharskie będące przedmiotem zamówienia. Wykonywanie wskazanych usług mieści się w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.
7. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku: nr 4 do SWZ – Wzór umowy.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 2) Przed zmianą:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń, gali, czy też konferencji.
2. Świadczenie usług cateringowych obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w miejscach wskazanych przez Zamawiającego.
3. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wydawane przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych spotkań.
4.Zamówienie podzielone zostało na 2 zadania częściowe:
Zadanie częściowe nr 2 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją Programu „Regionalne wsparcie edukacji włączającej” obejmujące świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu zestawów kawowych na terenie miasta Gdańsk, Słupsk, Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Chojnice, Gdynia, Wejherowo oraz Kartuzy oraz zestawów obiadowo – kawowych na terenie miasta Gdańsk.
Szacunkowa ilość zestawów kawowych wynosi 400 oraz zestawów kawowo-obiadowych 30.
5. Szczegółowy zakres usług określa - zał. nr 8 - Opis Przedmiotu Zamówienia – dla zadania częściowego nr 1 oraz zadania częściowego nr 2.
6. Zamawiający na podstawie art. 95 ustawy PZP, wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób świadczących usługi, takie jak usługi kucharskie będące przedmiotem zamówienia. Wykonywanie wskazanych usług mieści się w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.
7. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku: nr 4 do SWZ – Wzór umowy.
Po zmianie:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń, gali, czy też konferencji.
2. Świadczenie usług cateringowych obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w miejscach wskazanych przez Zamawiającego.
3. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wydawane przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych spotkań.
4.Zamówienie podzielone zostało na 2 zadania częściowe:
Zadanie częściowe nr 2 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją projektu „Regionalne wsparcie edukacji włączającej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Fundusze Europejskie dla Pomorza 2021-2027, obejmujące świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu zestawów kawowych na terenie miasta Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Kartuzy, Wejherowo, Bytów, Kościerzyna, Miastko, Chojnice, Kościerzyna, Lębork, Słupsk oraz zestawów obiadowo – kawowych na terenie Wejherowskim.
Zadanie częściowe nr 2 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją Programu „Regionalne wsparcie edukacji włączającej” obejmujące świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu zestawów kawowych na terenie miasta Gdańsk, Słupsk, Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Chojnice, Gdynia, Wejherowo oraz Kartuzy oraz zestawów obiadowo- kawowych na terenie wejherowskim.
Szacunkowa ilość zestawów kawowych wynosi 400 oraz zestawów kawowo-obiadowych 30
5. Szczegółowy zakres usług określa - zał. nr 8 - Opis Przedmiotu Zamówienia – dla zadania częściowego nr 1 oraz zadania częściowego nr 2.
6. Zamawiający na podstawie art. 95 ustawy PZP, wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób świadczących usługi, takie jak usługi kucharskie będące przedmiotem zamówienia. Wykonywanie wskazanych usług mieści się w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.
7. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku: nr 4 do SWZ – Wzór umowy.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 5.6. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu Przed zmianą:
1. 9.4.1. oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt. 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j.: Dz. U. z 2023 r. poz. 1689), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 6 do SWZ;
Po zmianie:
1. oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt. 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j.: Dz. U. z 2023 r. poz. 1689), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 6 do SWZ;
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10343843 2024-04-04
godz. 10:00
Małopolskie Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych uniwersytetu rolniczego w Krakowie. Część 1: Usługi cateringowe Kampus I URK przy Al. Mickiewicza (al. Mickiewicz...
10393355 2024-04-10
godz. 09:00
Śląskie Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej - powtórka 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania posiłków na rzecz pacjentów Szpitala Kole...
10429195 2024-04-19
godz. 23:59
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, ś...
10441040 2024-04-26
godz. 10:00
Podkarpackie Zapewnienie cateringu dla uczestników wydarzeń tj. warsztatów/szkoleń w ramach projektu: „ROWES – wzmocnienie sektora ES w subregionie I”. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie...
10481762 2024-04-29
godz. 10:00
Śląskie Usługa cateringowa na potrzeby wydarzeń sportowo-rekreacyjnych organizowanych w roku 2024 przez Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w ramach programu „Bliżej siebie”
10474205 2024-04-30
godz. 10:00
Podkarpackie Usługa cateringowa w postaci przygotowania i dostawy posiłków dla uczestników Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Nowej Sarzynie 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa obejm...
10473397 2024-05-01
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10484846 2024-05-07
godz. 11:00
Pomorskie Świadczenie usług cateringowych dla osób przebywających na pobytach wypoczynkowych w OSW „Koszarka" w Przebrnie k. Krynicy Morskiej, w okresie od 17.06.2024 r. do 08.09.2024 r. Przedm...
10497615 2024-05-15
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w postaci przerwy kawowej wraz z dowozem oraz dwudaniowego obiadu z napojem wraz z dowozem, w każdy dzień szkoleń odbywając...
10463541 2024-05-17
godz. 12:00
Kujawsko-Pomorskie OBSŁUGA GASTRONOMICZNA IMPREZY PLENEROWEJ