Zlecenie 7635515 - Świadczenie usług cateringowych i dostawy posiłków do...

   
Zamówienie 7635515 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-08-10
przedmiot zlecenia
Świadczenie usług cateringowych i dostawy posiłków do oddziałów Samorządowego Przedszkola w Wiśniowej Górze, ul. Piekarnicza 4 ora
z ul. Tuszyńska 113.
2. Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności:
2.1. Świadczenie usług w zakresie żywienia dzieci z oddziałów przedszkolnych
Samorządowego Przedszkola w Andrespolu, oddziały w Wiśniowej Górze, ul. Piekarnicza 4 tj. śniadania, obiadu i podwieczorku w ilości około 50 szt. Dzienna ilość posiłków może się zmniejszyć o 50%. Rzeczywista, docelowa ilość posiłków jest wartością zmienną, uzależniona jest od decyzji rodziców i frekwencji dzieci.
2.2. Świadczenie usług w zakresie żywienia dzieci z oddziałów przedszkolnych Samorządowego Przedszkola, oddziały w Wiśniowej Górze, ul. Tuszyńska 113 tj. śniadania, obiadu i podwieczorku w ilości około 50 szt. Dzienna ilość posiłków może się zmniejszyć o 50%. Rzeczywista, docelowa ilość posiłków jest wartością zmienną, uzależniona jest od decyzji rodziców i frekwencji dzieci.
3. Zamawiający udostępni pomieszczenia na czas prowadzenia żywienia - wydawania posiłków.
4. Zamawiający na podstawie sporządzanego przez Wykonawcę miesięcznego sprawozdania z ilości faktycznie wydanych posiłków, będzie refundował Wykonawcy różnicę pomiędzy ceną całkowitą przygotowanego i wydanego posiłku, a tzw. wsadem do kotła; koszty wsadu do kotła będą pokrywane przez rodziców dzieci korzystających z posiłków poprzez bezpośrednie regulowanie opłat na rachun ek wskazany przez Wykonawcę lub bezpośrednio u Wykonawcy. Koszty wsadu do kotła na dzień 31.07.2020 r. kształtują się następująco:
• dla obiadu dwudaniowego - 4,50 zł.
• dla dwóch posiłków (śniadanie, obiad dwudaniowy) - 6,50 zł.
• dla trzech posiłków (śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek) - 8,00 zł.
Wysokość kosztów wsadu do kotła może ulec zwiększeniu po zaakceptowaniu przez
dyrektora przedszkola.
5. Wydawanie posiłków będzie odbywać się począwszy od 01.09.2020 r. do 30.06.2021 r.
od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00-15.00 wg. indywidualnych ustaleń z Zamawiającym, z wyłączeniem dni wolnych od pracy przedszkola. W wyjątkowej sytuacji,
związanej ze zmianą organizacji dnia pracy przedszkola, wydawanie posiłków odbędzie
się o innej godzinie - po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.
6. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania i przedstawiania do akceptacji
dyrektorowi przedszkola, z trzydniowym wyprzedzeniem, tygodniowego jadłospisu z podaniem kaloryczności i wyszczególnieniem składników odżywczych oraz z uwzględnieniem gramatury: zupa - 200 ml., drugie danie - mięso/ryby 80 g.,
kasza/ryż/ziemniaki 150 g., warzywa 70 g., kompot 200 ml. Zaakceptowany przez dyrektora przedszkola jadłospis Wykonawca będzie umieszczał przy jadalni (świetlicy).
7. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Jadłospisy powinny spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych
przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz
wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
8. Wykonawca w porozumieniu z rodzicami zobowiązany będzie dostosować jadłospis indywidualnie do wymogów religijnych, narodowościowych, kulturowych rodziców lub prawnych opiekunów dziecka, jednakże musi on spełniać podstawowe wymogi żywieniowe określone przepisami prawa.
9. Wykonawca zobowiązany będzie przygotowywać posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP/ GMPiGHP. Zamawiający zastrzega
sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów
dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług.
10. Przygotowywane posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
10.1. Jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
10.2. W tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym,
10.3. Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji
dodatkowych.
10.4. W jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone,
10.5. Do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane
stosowanie jaj, cukru i soli.
11. Wykonawca przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług, w szczególności
takich jak:
11.1. Porcjowanie posiłków,
11.2. Nalewanie i podawanie zupy na stoliki dla podopiecznych placówek przedszkolnych,
11.3. Rozkładanie i zbieranie talerzy i sztućców,
11.4. Codzienne sprzątanie pomieszczeń jadalni po posiłkach,
12. Wykonawca zobowiązany będzie do codziennego posprzątania pomieszczeń jadalni najpóźniej w ciągu godziny po wydaniu ostatnich posiłków.
13. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia organizacji zbierania należności za
faktycznie wydane posiłki. Opłaty od rodziców pobierane będą z dołu, na zakończenie miesiąca, według rzeczywistej ilości wydanych w danym miesiącu posiłków. Wykonawca zobowiązany będzie do zawarcia z rodzicami/opiekunami prawnymi dzieci umów określających zasady korzystania z usług gastronomicznych, w szczególności zasady pobierania opłat oraz zasady związane z obowiązkiem rodziców informowania o absencji dziecka korzystającego z posiłków.
14. Koszty związane z dystrybucją, wydawaniem posiłków, myciem naczyń, sprzątaniem stołówki, jak również z wywozem resztek po posiłkach ponosić będzie Wykonawca.
15. Wykonawca zobowiązany będzie do:
15.1. Utrzymania czystości i porządku na terenie jadalni zgodnie z wymogami odpowiednich służb sanitarnych.
16. Za powierzone mienie Wykonawca odpowiada materialnie.
17. Ogólne zasady prowadzenia zakładu żywienia w oddziałach przedszkolnych i szkołach wynikać będą z decyzji zatwierdzającej zakład wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przedszkole Samorządowe w Andrespolu, dysponuje stosowną decyzją, Oferent zobowiązany jest samodzielnie wystąpić na własny koszt przed rozpoczęciem świadczenia usługi o zmianę w/w decyzji.
18. Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):
55523100-3 usługi w zakresie posiłków szkolnych 55524000-9 usługi dostarczania posiłków szkolnych 55321000-6 usługi przygotowania posiłków
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55523100, 55524000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10578567 2024-06-04
godz. 10:00
Podlaskie Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej im. Michała Sopoćki w Księżynie oraz Przedszkola w Księżynie, ul. Szkolna 7, 16-001 Kleosin. 1. Przedmiotem zamówienia jest ...
10570893 2024-06-05
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie Świadczenie usługi cateringu na potrzeby podopiecznych Punktu opieki dla osób z niepełnosprawnościami z Ukrainy Przedmiotem zamówienia jest zawarcie umowy ramowej na zapewnienie cało...
10584572 2024-06-07
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie kompleksowych usług całodziennego żywienia chorych w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie. 1 Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowych usług cało...
10580485 2024-06-07
godz. 09:00
Lubelskie Usługa przygotowania i dostawy dziennych zestawów posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Nr 89 w Lublinie w okresie od 1.09.2024 do 31.08.2025 roku Usługa przygotowania i...
10553622 2024-06-07
godz. 15:00
Małopolskie Świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Szpital Miejski w Rabce - Zdroju sp. z o. o. 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie pacjentom Szpitala M...
10587823 2024-06-11
godz. 09:00
Lubelskie Consultor Sp. z o.o [dalej „Zamawiający”] realizując projekt pn. „Aktywne Lubelskie!” realizowanego w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Lubelskiego 2021-2027, współfinanso...
10580931 2024-06-12
godz. 10:00
Mazowieckie „ŚWIADCZENIE USŁUGI ŻYWIENIA DZIECI PRZEDSZKOLNYCH I SZKOLNYCH W ZESPOLE PLACÓWEK OŚWIATOWYCH NR 2 W MŁAWIE” Przedmiotem zamówienia jest organizacja usługi żywienia zbiorowego ...
10590269 2024-06-12
godz. 12:00
Warmińsko-Mazurskie Dostawa posiłków pacjentom szpitala Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, dostawa i przekazywanie posiłków na oddziały szpitalne, na bazie własnych produktów i z wykorzystani...
10588423 2024-06-13
godz. 09:00
Dolnośląskie Usługa przygotowania, dostarczenia i wydania zestawów obiadowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Kornela Makuszyńskiego w Legnicy. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie us...
10583331 2024-06-27
godz. 09:00
Małopolskie Przedmiotem zamówienia jest „Świadczenie kompleksowej całodziennej usługi żywienia pacjentów Małopolskiego Szpitala Ortopedyczno – Rehabilitacyjnego im. prof. Bogusława Frańczuk...