Zlecenie 7635515 - Świadczenie usług cateringowych i dostawy posiłków do...
(zakończone) | Zamówienie 7635515|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-08-10 |
przedmiot zlecenia | Świadczenie usług cateringowych i dostawy posiłków do oddziałów Samorządowego Przedszkola w Wiśniowej Górze, ul. Piekarnicza 4 ora z ul. Tuszyńska 113. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności: 2.1. Świadczenie usług w zakresie żywienia dzieci z oddziałów przedszkolnych Samorządowego Przedszkola w Andrespolu, oddziały w Wiśniowej Górze, ul. Piekarnicza 4 tj. śniadania, obiadu i podwieczorku w ilości około 50 szt. Dzienna ilość posiłków może się zmniejszyć o 50%. Rzeczywista, docelowa ilość posiłków jest wartością zmienną, uzależniona jest od decyzji rodziców i frekwencji dzieci. 2.2. Świadczenie usług w zakresie żywienia dzieci z oddziałów przedszkolnych Samorządowego Przedszkola, oddziały w Wiśniowej Górze, ul. Tuszyńska 113 tj. śniadania, obiadu i podwieczorku w ilości około 50 szt. Dzienna ilość posiłków może się zmniejszyć o 50%. Rzeczywista, docelowa ilość posiłków jest wartością zmienną, uzależniona jest od decyzji rodziców i frekwencji dzieci. 3. Zamawiający udostępni pomieszczenia na czas prowadzenia żywienia - wydawania posiłków. 4. Zamawiający na podstawie sporządzanego przez Wykonawcę miesięcznego sprawozdania z ilości faktycznie wydanych posiłków, będzie refundował Wykonawcy różnicę pomiędzy ceną całkowitą przygotowanego i wydanego posiłku, a tzw. wsadem do kotła; koszty wsadu do kotła będą pokrywane przez rodziców dzieci korzystających z posiłków poprzez bezpośrednie regulowanie opłat na rachun ek wskazany przez Wykonawcę lub bezpośrednio u Wykonawcy. Koszty wsadu do kotła na dzień 31.07.2020 r. kształtują się następująco: • dla obiadu dwudaniowego - 4,50 zł. • dla dwóch posiłków (śniadanie, obiad dwudaniowy) - 6,50 zł. • dla trzech posiłków (śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek) - 8,00 zł. Wysokość kosztów wsadu do kotła może ulec zwiększeniu po zaakceptowaniu przez dyrektora przedszkola. 5. Wydawanie posiłków będzie odbywać się począwszy od 01.09.2020 r. do 30.06.2021 r. od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00-15.00 wg. indywidualnych ustaleń z Zamawiającym, z wyłączeniem dni wolnych od pracy przedszkola. W wyjątkowej sytuacji, związanej ze zmianą organizacji dnia pracy przedszkola, wydawanie posiłków odbędzie się o innej godzinie - po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. 6. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania i przedstawiania do akceptacji dyrektorowi przedszkola, z trzydniowym wyprzedzeniem, tygodniowego jadłospisu z podaniem kaloryczności i wyszczególnieniem składników odżywczych oraz z uwzględnieniem gramatury: zupa - 200 ml., drugie danie - mięso/ryby 80 g., kasza/ryż/ziemniaki 150 g., warzywa 70 g., kompot 200 ml. Zaakceptowany przez dyrektora przedszkola jadłospis Wykonawca będzie umieszczał przy jadalni (świetlicy). 7. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Jadłospisy powinny spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). 8. Wykonawca w porozumieniu z rodzicami zobowiązany będzie dostosować jadłospis indywidualnie do wymogów religijnych, narodowościowych, kulturowych rodziców lub prawnych opiekunów dziecka, jednakże musi on spełniać podstawowe wymogi żywieniowe określone przepisami prawa. 9. Wykonawca zobowiązany będzie przygotowywać posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP/ GMPiGHP. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. 10. Przygotowywane posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: 10.1. Jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, 10.2. W tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym, 10.3. Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych. 10.4. W jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, 10.5. Do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli. 11. Wykonawca przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług, w szczególności takich jak: 11.1. Porcjowanie posiłków, 11.2. Nalewanie i podawanie zupy na stoliki dla podopiecznych placówek przedszkolnych, 11.3. Rozkładanie i zbieranie talerzy i sztućców, 11.4. Codzienne sprzątanie pomieszczeń jadalni po posiłkach, 12. Wykonawca zobowiązany będzie do codziennego posprzątania pomieszczeń jadalni najpóźniej w ciągu godziny po wydaniu ostatnich posiłków. 13. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia organizacji zbierania należności za faktycznie wydane posiłki. Opłaty od rodziców pobierane będą z dołu, na zakończenie miesiąca, według rzeczywistej ilości wydanych w danym miesiącu posiłków. Wykonawca zobowiązany będzie do zawarcia z rodzicami/opiekunami prawnymi dzieci umów określających zasady korzystania z usług gastronomicznych, w szczególności zasady pobierania opłat oraz zasady związane z obowiązkiem rodziców informowania o absencji dziecka korzystającego z posiłków. 14. Koszty związane z dystrybucją, wydawaniem posiłków, myciem naczyń, sprzątaniem stołówki, jak również z wywozem resztek po posiłkach ponosić będzie Wykonawca. 15. Wykonawca zobowiązany będzie do: 15.1. Utrzymania czystości i porządku na terenie jadalni zgodnie z wymogami odpowiednich służb sanitarnych. 16. Za powierzone mienie Wykonawca odpowiada materialnie. 17. Ogólne zasady prowadzenia zakładu żywienia w oddziałach przedszkolnych i szkołach wynikać będą z decyzji zatwierdzającej zakład wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przedszkole Samorządowe w Andrespolu, dysponuje stosowną decyzją, Oferent zobowiązany jest samodzielnie wystąpić na własny koszt przed rozpoczęciem świadczenia usługi o zmianę w/w decyzji. 18. Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 55523100-3 usługi w zakresie posiłków szkolnych 55524000-9 usługi dostarczania posiłków szkolnych 55321000-6 usługi przygotowania posiłków |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55523100, 55524000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | łódzkie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | łódzkie |