Przetarg 2034571 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dzieciom,...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 2034571
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2011-11-05 |
przedmiot ogłoszenia | Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dzieciom, młodzieży, osobom dorosłym oraz dowóz na terenie miasta Suwałki. Przedmio t zamówienia obejmuje: 1) Przygotowanie posiłków w formie pełnego obiadu (zupa + II danie). Średnia ilość osobodni żywionych w ciągu trwania umowy wynosić będzie 116 240 i 19 240 dowozów, z tego: - wydawanie ok. 410 gorących posiłków dziennie w co najmniej 4 punktach miasta Suwałki zlokalizowanych odpowiednio: 1 punkt na Oś. Północ I, 1 punkt na Oś. Północ II oraz min. 2 punkty w Centrum Miasta, - dowóz ok. 70 gorących posiłków dziennie do miejsca zamieszkania podopiecznych na terenie Miasta Suwałki. 2) Osoby zakwalifikowane do dożywiania wskaże Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej na zasadach określonych w umowie- 3) Minimalna kaloryczność gorącego posiłku wynosi 900 kcal- 4) Podstawową stawkę żywieniową stanowi wsad do kotła o wartości minimalnej 5,50 PLN (słownie: pięć 50/100 zł)- 5) Gorące posiłki powinny uwzględniać obecność pełnowartościowego białka (mięso, mleko, jaja, ryby) z dodatkiem warzyw lub owoców i być urozmaicone pod względem organoleptycznym oraz być sporządzane ze świeżych produktów posiadających aktualne terminy ważności- 6) Nie dopuszcza się powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia. Wykonawca zobowiązany jest opracowywać tygodniowy jadłospis, który wywieszany będzie w każdym punkcie wydawania posiłków- 7) Produkcja i sprzedaż dań gorących nie może być oparta na mrożonych wyrobach kulinarnych poddawanych obróbce termicznej w kuchence mikrofalowej- 8) Wydawanie gorących posiłków w godzinach: 10:30 16:30 dla: - dzieci i młodzieży w dni nauki szkolnej, - osób dorosłych przez 7 dni w tygodniu, - dowóz do miejsca zamieszkania 7 dni w tygodniu. 9) Lokal powinien spełniać normy techniczne i posiadać odpowiednie wyposażenie umożliwiające należytą realizację przedmiotu zamówienia- 10) Realizacja zamówienia musi być przeprowadzona zgodnie z przepisami prawa w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych oraz ustawą z dnia 25.8.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. Nr 171, poz. 1255 z póżn. zm.). |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podlaskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podlaskie |